کرمانشاه- مدیرکل آموزش و پرورش استان کرمانشاه، برضرورت سوق دادن دانش‌آموزان به سمت رشته‌ های مهارتی چون فنی وحرفه‌ای وکار ودانش تاکید و نبود مهارت رایکی ازمهمترین دلایل بیکاری جوانان کرمانشاهی برشمرد.

به گزارش خبرنگار مهر، سلیمان محبی پیش از ظهر شنبه در همایش تخصصی سرگروه‌ های تأسیسات سراسر کشور که در محل خانه معلم کرمانشاه، برگزار شد بر ضرورت سوق دادن دانش‌اموزان به سمت رشته‌ های مهارتی چون فنی وحرفه‌ ای و کار و دانش تاکید کرد.

وی با اشاره به ضرورت تحصیل دانش‌ آموزان در هنرستان‌ ها، افزود: مشاورین مدارس باید با برنامه‌ریزی و مشاوره صحیح، دانش آموزان را به سمت تحصیل در هنرستان‌ ها سوق دهند و برای اینکار باید برنامه‌ ریزی شود.

 مدیر کل آموزش و پرورش استان کرمانشاه، این امر را نیازمند فرهنگ سازی دانست و تصریح کرد: خانواده‌ ها باید بدانند که امروز دیگر دانشگاه رفتن فرزندانشان دغدغه نیست، بلکه مهارت آن‌ها در حرفه خود می‌ تواند زمینه‌ موفقیت آنان را در آینده فراهم کند.

مدیرکل آموزش و پرورش کرمانشاه با اشاره به نرخ بیکاری استان کرمانشاه گفت: دلیل این حجم بالای بیکاری، نبود مهارت‌ های لازم بین افراد جویای کار بوده و واقعیت این است که افراد بیکار و جویای کار استان مهارت‌ های لازم برای جذب شدن در بازار کار را ندارند.

محبی افزود: اغلب افراد جویای کار استان در جست و جوی شغل‌ های اداری و پشت میز نشینی هستند و این نوع مشاغل روز به روز در حال کاهش است و رویکرد دولت به هیچ وجه به سمت ایجاد مشاغل اینگونه نیست.

کاهش ۲درصدی جمعیت دانش‌آموزی طی ۱۰ سال اخیر

وی جمعیت دانش آموزی استان کرمانشاه را ۳۲۵ هزار نفر اعلام کرد و ابراز نگرانی کرد که این جمعیت در ۱۰ سال اخیر هرساله حدود ۲ درصد کاهش می‌ یابد.

مدیر کل آموزش و پرورش کرمانشاه افزود: کاهش نرخ رشد جمعیت در استان یکی از دلایل اصلی کاهش آمار دانش آموزان است و نرخ رشد جمعیت در استان کرمانشاه طی ۱۰ سال گذشته تنها ۴ درصد بود و این رقم در شرایط کنونی به حدود از ۱درصد رسیده است.

وی با اشاره به آمار دانش‌آموزان در حال تحصیل در رشته‌های مهارتی نیز گفت: از مجموع دانش آموزان استان حدود ۱۳ هزار نفر در رشته‌های کارودانش و ۱۰ هزار نفر در رشته‌ های فنی و حرفه‌ ای مشغول به تحصیل هستند.

مدیر کل آموزش و پرورش استان کرمانشاه در بخش دیگر با اشاره به مشکلات مالی آموزش و پرورش و مطالبات فرهنگیان، گفت: این کسری بودجه هر سال بیشتر از سال قبل است و مطالبات فرهنگیان استان از سال ۱۳۸۸ تا پایان سال ۱۳۹۲ نیز بیش از ۴۰ میلیارد تومان است که این رقم در کل کشور از دو هزار میلیارد تومان هم بیشتر است که امیدواریم در آینده شاهد رفع آن باشیم.