شیراز- کارشناسان جهاد کشاورزی استان فارس امسال به خاطر شکوفه دادن زودتر از موعد درختان مرکبات نگران هستند که درختان با سرمای هوا به ثمر ننشینند.

به گزارش خبرنگار مهر، سرمازدگی پدیده ای است که دردرجه حرارت های پائین سبب ایجاد خسارت یا از بین رفتن اندام های گیاهی می شود و این موضوعی است که سبب می شود شکوفه های بهاری برای کشاورزان ثمری نداشته باشد.

حال امروزه بسیاری از کارشناسان علوم رشته کشاورزی و هواشناسی معتقدند که می توان با پیشگیری های به موقع خسارت های وارده را کاهش دهیم واین موضوع در گرو اطلاع رسانی وآگاهی کشاورزان خواهد بود.

استان فارس با داشتن مساحتی در حدود ۱۲۲ هزار کیلومتر مربع، چهارمین استان بزرگ کشور است که با دارابودن چهار فصل طبیعی باعث شده بتواند بخشی از محصولات کشاورزی استراتژیک کشور را تامین کند، در عین حال امسال یکی از گرم ترین و کم بارش ترین زمستان های چند سال گذشته را در بیشتر نقاط استان شاهد بودیم.

 امروزه فارس به عنوان یکی از قطب های کشاورزی در کشور مطرح می شود که از همین رو به عقیده برخی از کارشناسان امر این قطب بودن برای استان هزینه های  سنگینی در بر داشته وهر ساله جهاد کشاوری استان باید به واسطه جبران خسارت های سرما زدگی و دیگر بلایای طبیعی به  کشاورزان هزینه های سنگینی پرداخت کند.

به همین منظور محمد مهدی قاسمی رئیس سازمان جهاد کشاورزی فارس در گفتگو با خبرنگار مهر با اعلام اینکه به منظور به منظور پیشگیری از خسارات وارده کلاس های آموزشی ترویجی در همه شهرستان ها برگزار و در حال برگزاری است، افزود: علی رغم تمام اطلاع رسانی ها به کشاورزان مبنی بر بیمه کردن محصولات  تعداد اندکی از آنها محصولات خود را بیمه خسارت کرده اند.

وی سرما زدگی محصولات را پدیده ای طبیعی دانست و تشریح کرد: درجه حرارت های پایین سبب ایجاد خسارت و یا ازبین رفتن اندام های گیاهی می شود.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی فارس شهرستان هایی که بیشترین خسارت به کشاورزان  آن منطقه وارد شده را شهرستان های بوانات، استهبان، پاسارگاد، آباده، ممسنی و جهرم اعلام کرد و گفت: این سازمان علاوه بر به کارگیری رو شهای جدید و آموزش بهره برداران در جهت پیشگیری از این حوادث و با هماهنگی کارشناسان صندوق بیمه محصولات کشاورزی تلاش دارد پس از ارائه مستندات بتواند خسارت های وارده به کشاورزان را پرداخت کند.

وی تاکید کرد: با توجه به اینکه حادثه خبر نمی کند لذا توصیه می شود کشاورزان نسبت به بیمه کردن باغات و مزارع خود اقدام کنند تا در صورت بروز خسارت، بیمه بخشی از خسارت را جبران شود.

قاسمی با اشاره به این که اکنون شرایط برای مرکبات استان نگران کننده تر است و ما نگران شکوفه دادن درختان هستیم، یادآور شد: معمولا درختان مرکبات هرساله پس از فروردین شکوفه می دهند، اما اکنون به دلیل گرمای هوا طی ماه های گذشته، اکثر درختان مرکبات استان آماده شکوفه دادن شده و جوانه های آنها متورم شده است و اگر هوا فقط کمی گرمتر شود، به زودی همه آنها شکوفه خواهند داد.

گزارش محمد شبیری