کرج – شهردار کرج با اشاره به نابسامانی های بصری شهر گفت: تنها مدیریت ۳۰ درصد تابلوهای تبلیغاتی و زیباسازی شهر در اختیار شهرداری کرج است که با آن وضع نمی توان توقع مدیریت صددرصدی داشت.

به گزارش خبرنگار مهر صبح امروز جلسه علنی شورای شهر کرج، با دستور جلسه بررسی مشکلات زیبا سازی و آشفتگی منظر و سیمای شهری برگزار شد.

در جلسه پیش از ظهر  یکشنبه شورای شهر که با حضور اعضای شورا، شهردار، برگزار شد، نمایندگان با مطرح کردن مشکلات و معضلات زیبا سازی شهری در کرج، عوامل تاثیر گزار در آشفتگی سیمای شهری را بررسی کردند.

سیمای شهر کرج آشفته و نازیباست

تبعیض در واگذاری تابلو های شهری و سوءاستفاده نهادهای گوناگون در بهره برداری از تابلوهای تبلیغاتی، عدم تناسب پراکنش تابلوها و جانمایی نامناسب، استفاده خارج از تعریف و تعرفه های مصوب زیبا سازی و شورای شهر و قوانین شهرداری از جمله بزرگترین معضلات آشفتگی سیمای شهری و نازیبای بصری دانسته شد.

فاطمه اسکندری عضو شورای شهر، نازیبایی تبلیغات پلهای عابر و چاله های رها شده شهری را مطرح کرد و سعید فیروزگاه به عنوان رئیس کمیسیون فرهنگی به سهم ارگانهایی چون سپاه و بسیج و هیئت رزمندگان در کسب بیشترین تابلوهای تبلیغاتی پرداخت وعلی بخشی نایب رئیس شورا پیشنهاد بررسی راهکاری جدی برای مقابله با نیروهای غیررسمی در کسب و اختیار تابلو های تبلیغاتی زیبا سازی در سطح شهر را ارائه کرد.

فیروزگاه با اشاره به اینکه از ۲۲۰ تابلوی افزوده شده تبلیغاتی سال گذشته ۱۷۰ عدد با قیمت بسیار پایین و غیر مصوب در اختیار یک فرد قرار گرفته از مدیرعامل زیباسازی خواست تا بررسی های لازم و در صورت لزوم مراحل لغو قرا داد را مورد اجرا قرار دهند.

آشفتگی سیمای شهری حاصل عدم وجود مدیرت واحد است

وی تاکید کرد: علت واگذاری این تعداد به یک نفر باید بررسی شود و مشکل عدم توانایی شهرداری در برخورد با تابلوهای متعدد و آشفته هیئت رزمندگان، بسیج، سپاه و ائمه جمعه بررسی شود و یک مدیریت واحدی برای نصب و جانمایی و حفظ زیبایی منظر و سیمای شهری در نظر گرفته شود.

وی مدیریت واحد را تنها راه قانون مند کردن محل های نصب تابلوها دانست و کیوسک های مطبوعاتی متعدد و بی قواره را از دیگرعلل بر هم زدن سیمای شهری خواند.

امیرحسام عباسی دبیر دوم شورا نیز با اشار به سوءاستفاده از قانون تابلوهای معرفی مشاغل و کاربری برای تبلیغات افزود: برخی از پلهای عابر پیش از آنکه راه اندازی شوند تبلیغاتشان را پیش فروش کرده اند و به صورت نازیبایی سیمای شهری را برهم زده و با قیمت پایین تر از زمان افتتاح پل که ممکن است چند سال تا چند ماه باشد نه تنها حرکت مثبتی نیستند که نظم را هم بر هم می زنند.

سعید مصطفائی نیز با اعلام این مطلب که آیین نامه زیباسازی براساس اولویت های سازمان شماره بندی و تنظیم شده است تصریح کرد: نورپردازی شهر ها اولویت ۲۰ این آیین نامه است که بیش از هر چیز به آن پرداخته شده و متاسفانه ۱۹ بند قبلی همچنان مسکوت است.

آلودگی بصری به پرخاشگری می انجامد

مصطفائی افزود: ما وظیفه پول دارکردن هیچ سازمان و نهادی را نداریم بلکه باید به رفع آلودگی های بصری شهر بپردازیم و هرچه زودتر راه حلی برای رفع این معضل پیدا کنیم. در برخی پرونده های دادگستری بررسی شده آشفتگی سیمای شهری در روحیه و برخورد شهروندان بی تاثیر نیست.

وی با اشاره به وضعیت بی ثبات بازارچه ملاصدرا که اساسا خلاف قانون ساخته شده است، گفت: نصب تابلوهای تبلیغاتی متعدد بر در و دیوار این بازارچه که سیما و منظر شهر را بر هم زده است نه تنها معرف مشاغل داخل بازارچه نیست که مشاغلی در تهران و دیگر جاها را معرفی و تبلیغ می کند.

غفور قاسم پور دیگر نماینده شورای شهر کرج با اشاره به تبعیضات اعمال شده در فروش یا هزینه ای دو تابلوی مشابه در مدت مشابه برای افراد گوناگون افزود: در جلسات پیش شهردار نیز این مسئله را پذیرفته اند که باید مورد بررسی قرار گیرد.

حسن مدیرروستا معاون خدمات شهری شهرداری کرج در توضیح وضعیت موجود و مسائل مطرح شده از سوی نمایندگان مردم گفت: در جایی که مالکیت کامل تابلوها دست سازمان ما نیست امکان یکسان سازی هم برایمان وجودندارد.

وی با توضیح اینکه بیشتر قراردادهای موجود مربوط به سه تا هفت سال پیش است و جنبه حقوقی دارد و امکان برخورد و لغوش وجود ندارد، افزود: هماهنگی بین صاحبان متعدد تابلو ها و تبلیغات امر ساده ای نیست و باید راهکاری تدبیر شود تا به یک مدیریت واحد و سازمان یک پارچه نظارتی در این زمینه برسیم. فعالیت تبلیغاتی غیر قانونی بازار ملاصدرا برخورد شد اما برای ما ایجاد دردسر هم داشت زیرا ما قدرت واحد برای برخورد با بی نظمی را نداریم. درباره ۱۷۰ تابلوی واگذار شده به یک متقاضی که در مدیریت قبل و در مزایده انجام شده است نیز مسائلی وجود دارد که امکان بازگشت آن نیست.

برای باز پس گیری اختیاراتمان تلاش می کنیم

شهردار کرج در پایان با جمع بند مسائل و مشکلات مطرح شده و پذیرش نا بسامانی وضعیت موجود سیما و منظر شهری کرج گفت : تنها اختیار ۳۰ درصد تابلوهای تبلیغاتی و زیباسازی شهر در اختیار شهرداری کرج است که با این وضع نمی توان توقع مدیریت صددرصدی داشت. ما موافق باز پس گیری اختیارات، خرید یا پرداخت وجه این تابلو ها به صاحبان امروزی و یک پارچه کردن مدیریت این موضوع هستیم.

علی ترکاشوند افزود: سوء استفاده در تمام حوزه ها حتی خود شهرداری هم وجود دارد و نصب تابلوهای تبلیغاتی در بالای ایستگاه اتوبوس ها و جایی که باید مسیر آن قید شود یکی دیگر از معضلاتی است که گریبانگیر شهر و نازیبایی منظر کرج شده است.

شهردار کرج نیاز به بازنگری دربرخی مصوبات را ضروری دانست و افزود: باید به سمتی حرکت کنیم که متولی و پاسخگو یک نفر باشد.

 وی پیشنهاد داد: در یک جلسه غیرعلنی به بررسی موانع پرداخته و راهکارهای بازپس گیری اختیارات کامل تابلوهای تبلیغاتی زیبا سازی و تعیین مدیریت واحد آن بررسی شود.

شهردار کرج اعلام آمادگی کرد تمام نیروها و سازمانهای شهرداری را برای ساماندهی منظر شهری بسیج کند.

وی در پایان تاکید کرد: کل آشفتگی شهری و نازیبایی منظر شهری حاصل واگذاری اختیاراتمان به دیگران است و برای باز پس گیری آن باید با یکدیگر همکار کنیم.