به گزارش خبرنگار مهر، محمد مصطفوی ظهر سه شنبه در آئین افتتاح هفته مشاغل در مدرسه بینش استان زنجان با بیان اینکه دانش آموز باید بتواند به کمال برسد گفت: برای این مهم یک سری وظایف مشخص شده و باید برنامه ریزی و مشاوره صورت گیرد که همه این موارد باید در قالب برنامه منسجمی باشد تا معنای کلی خود را از دست ندهد.
مصطفوی افزود: در هفته مشاغل مشخص کنیم چه برنامه ریزی هایی دانش آموز را به کمال می رساند و برای مشاوران و معلمان نیز این موضوع مشخص باشد که یک دانش آموز در مقطع موجود به کدام یک از وظایف زندگی باید بپردازد.
وی خاطر نشان کرد: باید چند وظیفه مهم از جمله خدا محوری، منش اجتماعی و توجه به خانواده را به عنوان دستور کار آموزش و پرورش قرار دهیم.
مصطفوی افزود: آنچه مربوط به وضعیت امروز می شود بحث هویت تحصیلی و شغلی است و از این جهت مهم است که دانش آموزان باید راهنمایی شوند تا در بعد شغلی رها نشوند.
معاون اداره امور تربیتی وزارت آموزش و پرورش یادآور شد: اینکه دانش آموزان چگونه رشته تحصیلی خود را انتخاب می کنند بسیار مهم است و به موضوع مهم انتخاب رشته و شغل نمی توان فکر کرد مگر با همکاری سایر دستگاه ها و هدایت تحصیلی باید از سوی تمامی دستگاه ها اتفاق افتد.
مصطفوی گفت: بحث حرفه مهم است و البته نمی توان بدون در نظر گرفتن نیاز بازار کار دانش آموز را صرفا در راستای استعداد و توانایی هایش هدایت کرد، چراکه نیاز بازار کار متغیر بوده و در مقاطع مختلف به رشته های مختلفی نیاز و در این زمینه حضور تمام نهادها و سازمان ها مهم است.
مصطفوی بیان کرد: در وزارتخانه با دعوت از 9 دستگاه اقدام به تشکیل کمیته هدایت شغلی، تحصیلی و حرفه ای کردیم که در آن وزارت کشور، صنعت و معدن، وزارت کار، صدا و سیما، سازمان میراث فرهنگی، سازمان مدیریت و نهادهای دیگر این کمیته شکل گرفت تا وضعیت آماری مشاغل هر استان را در رشته های مختلف مشخص کند و محدودیت های انتخاب رشته تعیین شده و کمکی به امر هدایت تحصیلی شود.
وی گفت: باید به سمتی برویم که پرستیژ اجتماعی برخی رشته ها را حذف کنیم و خانواده ها نیز باید این موضوع را درک کنند که در آینده کارگر و مهندس نیز می خواهیم و باید متوجه شوند که اگر قرار است انتخاب اصلح داشته باشند باید آینده نگری داشته و این همان هدایت تحصیلی است.
معاون اداره امور تربیتی وزارت آموزش و پرورش مشاوران تحصیلی اظهار داشت: متولیان امر در زمینه هدایت تحصیلی جدی برخورد و کمک کنند تا والدین نیازهای تحصیلی جامعه و محدودیت های منطقه را درک کرده و با دانش آموزان نشست هایی داشته باشند.