خرم آباد - در حالی عمده بیمارستانهای لرستان از مشکل ساختار فیزیکی و فرسودگی رنج می برند که طرح هتلینگ در راستای نوسازی و بهسازی این بیمارستانها کلید خورده است.

به گزارش خبرنگار مهر، سلامت به معنای برخورداری از آسایش کامل جسمانی، روانی و اجتماعی است که بشر همواره به دنبال حفظ این واژه در زندگی خود و اطرافیانش بوده و هست.

امروزه پیشرفت تکنولوژی بیش از آنکه مشکلی از مشکلات مردم را حل کند بلای جان افراد شده بطوریکه در زندگی انسان ها عوارض خطرناکی داشته و سلامتی انسان ها را تهدید می کنند بنابراین هفته سلامت فرصت مناسبی برای فرهنگ سازی و اطلاع رسانی در راستای ارتقاء سلامت و تبیین اهمیت این موضوع در زندگی است.

با توجه به تولید مواد غذایی بی کیفیت و نامطلوب توسط تولیدکنندگان به نظر می رسد که شعار هفته سلامت امسال با عنوان "ایمنی غذا از مزرعه تا سفره" می تواند در راستای ارتقاء سطح آگاهی مصرف کنندگان تاثیرگذار باشد.

از سوی دیگر تامین زیرساختهای حوزه درمانی از سوی متولیان امر در ارتقای سطح سلامت جامعه و تحقق اهداف مورد نظر در برنامه پنجم توسعه و سند چشم انداز نقش اساسی دارد.

مزایای اجرای طرح تحول سلامت در جامعه

رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان لرستان در گفتگو با خبرنگار مهر، به اهمیت موضوع سلامت در زندگی اشاره کرد و اظهار داشت: هفته سلامت تلنگری است برای همه کسانی که از آنقدر درگیر امور روزمره شده اند که از سلامت خود و اطرافیانشان غافل شده اند.

کوروش ساکی همچنین به تاثیرات مثبت طرح تحول نظام سلامت در کشور اشاره کرد و گفت: طرح تحول نظام سلامت در لرستان نیز همزمان با سراسر کشور کلید خورده و در حال حاضر در هفت بسته اجرا می شود.

وی عنوان کرد: بحث کاهش فرانشیز به معنی در اختیار گذاشتن تجهیزات، لوازم پزشکی و دارو برای بیماران در مراکز بستری، بحث زایمان طبیعی رایگان، بحث خدمات ارتقاء ویزیت از بسته های طرح تحول نظام سلامت است.

ساکی افزود: ارتقاء کیفیت هتلینگ در بیمارستان های دولتی و حضور پزشکان متخصص مقیم در بیمارستان های دولتی از دیگر بسته های طرح تحول نظام سلامت هستند.

مشکل ساختار فیزیکی بیمارستانهای لرستان

رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان لرستان به اقدامات صورت گرفته در خصوص اجرای بسته آموزشی طرح تحول سلامت به عنوان مرحله چهارم این طرح در استان اشاره کرد و اظهار داشت: در حال حاضر در حال تهیه پیش نویس های مربوط به بسته های آموزشی این طرح هستیم که بعد از اجرای این مرحله از طرح در کشور ما نیز به طبع آن در این زمینه ورود پیدا خواهیم کرد.

ساکی در پاسخ به سوال خبرنگار مهر مبنی بر چگونگی وضعیت بیمارستان های سطح استان گفت: بیشتر مشکلات بیمارستان های سطح استان به بحث ساختار فیزیکی آن ها مربوط می شود و جز بیمارستان شهید رحیمی که بیمارستان تازه سازی است در ساختار فیزیکی سایر بیمارستان های استان مشکلاتی وجود دارد.

بیمارستانی با قدمت ۵۰ ساله

وی اضافه کرد: بیمارستان شهدای عشایر خرم آباد بافت بسیار قدیمی دارد که حدود ۴۰ تا ۵۰ ساله پیش ساخته شده است همچنین بیمارستان آیت الله مدنی خرم آباد نیز بافت قدیمی دارد که خیلی از بخش های آن غیر قابل استفاده بوده که در حال گسترش بخش های جراحی قلب، آنژیوگرافی، سی سی یو و بخش اطفال در این بیمارستان در دستور کار قرا گرفته است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان لرستان ادامه داد: وضعیت بیمارستان های شهرستان کوهدشت اصلا مناسب نبوده و بیمارستان های بروجرد نیز وضعیت خوبی ندارند. همچنین بیمارستان شهر دورود بر اثر زلزله خراب شده است.

اجرای طرح هتلینگ بیمارستانها در لرستان

ساکی با بیان این مطلب که با اجرای طرح هتلینگ بیمارستان ها سعی در رفع مشکلات بیمارستان های لرستان داریم بیان داشت: طرح هتلینگ بیمارستان ها فرصت مناسبی است تا بتوانیم بیمارستان های سطح استان را از لحاظ ساختار فیزیکی بازسازی کنیم.

وی به دیگر مشکلات بیمارستان های لرستان اشاره کرد و گفت: بیمارستان های استان در بحث نیروی انسانی و تجهیزات نیز دارای مشکلاتی هستند و تعداد پرستاران و پزشکان در این بیمارستان ها درحد ایده آل نیست لذا به دنبال جذب نیرو در این بیمارستان ها هستیم.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان لرستان کمبود پرستار مرد در استان را یکی از مشکلات بیمارستانهای استان در بحث نیروی انسانی خواند و تصریح کرد: در بحث منابع انسانی مورد نیاز بیمارستان ها و در برخی از حوزه ها از جمله تامین پرستار مرد با کمبود نیرو مواجه هستیم لذا بایستی تغیراتی نیز در حیطه های آموزشی صورت گیرد.

ساکی یادآور شد: تجهیز بیمارستان شهید رحیمی تقریبا به طور کامل انجام شده است به طوریکه تا الان حدود ۲۰ میلیارد تومان برای خرید تجهیزات این بیمارستان هزینه شده است.