نمايش فيلم و ديده‌‌شدن فيلم‌هاي جنگي در طول برگزاري جشنواره دفاع مقدس نوعي ديالوگ است.

رخشان بني‌اعتماد كارگردان سينماي ايران، در گفتگو با خبرنگار سينمايي "مهر" درپاسخ به اين سئوال كه وقتي توليد فيلم جنگي نداريم، برگزاري جشنواره محلي از اعراب دارد يا نه؟ گفت: "مطمئناً آثاري هر چند محدود وجود دارد و مي‌توان مجموعه‌اي از فيلم‌هاي سال گذشته نيز در جشنواره به نمايش درآورد. لزوماً دليلي ندارد يك جشنواره حتماً به نمايش توليدات آن سال به خصوص بپردازد."


سازنده "گيلانه" در مورد تأثير برگزاري جشنواره بر توليد فيلم‌هاي جنگي گفت: "هر جشنواره‌اي به هر حال اگر نگاه و هدفش يراي برگزاري مشخص باشد مي‌تواند تأثيرگذار باشد. اگر جشنواره تبديل به يك قالب براي ارائه آثار سينمايي آن ژانر به خصوص نشود و سمت و سوي كليه آثار را به طرف يكدستي و جشنواره‌اي شدن نبرد، مي‌تواند مؤثر باشد و طيبعتا جشنواره دفاع مقدس كه يك جشنواره موضوعي است چنين خطري را نخواهد داشت. مهم است كه فيلم‌ها در يك مجموعه ارزيابي و در كنار هم ديده شود و نمايش فيلم‌ها و ديده شدن‌شان نوعي ديالوگ است."

بني‌اعتماد در مورد دوري برخي از فيلمسازان دفاع مقدس از اين ژانر گفت: "شايد دلايل خاصي نداشته باشد و خودم هم بعد از سال‌هاي پايان جنگ شرايطي پيش آمد كه درباره موضوع به اين مهمي فيلمي نظير "گيلانه" را بسازم. شايد بقيه فيلمسازان شرايط ساختن فيلم دفاع مقدس را در مقطع كنوني نداشته باشند. مهم اين است كه دغدغه فيلمساز در آن مقطع به خصوص نسبت به چه موضوعي معطوف شده باشد. به طور كل تغيير نگرشي كه به فيلم‌هاي مربوط به جنگ در سال‌هاي اخير به وجود آمده شايد دليل اصلي اين دوري باشد. هميشه فيلم‌هاي شاخص و اثرگذار هر جنگي معمولا بعد از پايان آن جنگ شكل مي‌گيرد و در حال حاضر شاهد شكل‌گيري يك نوع ديد بازتر در عرصه سينماي دفاع مقدس هستيم و مي توان زواياي جديدي در سينماي دفاع مقدس بيان و مطرح كرد."