گرگان- مدیرکل صنعت، معدن و تجارت گلستان گفت: از نظر میزان رشد صادرات غیر نفتی، با ۳۰ درصد رشد در بین استان های کشور جایگاه سوم را کسب کرده ایم.

به گزارش خبرنگار مهر، حسینقلی قوانلو ظهر سه شنبه در افتتاح سیزدهمین نمایشگاه بین المللی صنعت دام و طیور استان که در محل دائمی نمایشگاه های استان انجام شد، با اشاره به اولویت های دولت در بخش اقتصادی تأکید کرد: یکی از اولویت های مهم توسعه صادرات غیر نفتی است که گلستان از استان های مستعد در زمینه تجارت خارجی است.

قوانلو افزود: از نظر میزان رشد صادرات غیر نفتی، با ۳۰ درصد رشد در بین استان های کشور جایگاه سوم را کسب کرده ایم.

وی بیان کرد: سال گذشته ۳۷۰ میلیون دلار کل صادرات غیرنفتی استان بود که ۳۰۰ میلیون دلار آن از طریق گمرکات استان انجام شده است. سال گذشته 24.5 میلیون دلار  گوشت مرغ از استان صادر شده که حدود ۲۵ درصد کل صادرات مرغ کشور را شامل می شود. در صنایع لبنی نیز ارزش صادرات استان میلیون دلار بوده که نسبت به سال قبل آن رشد خیلی خوبی داشته است.

وی با اشاره به افتتاح خط ریلی و آغاز صادرات کالا از این خط ریلی در روز های اخیر خاطرنشان کرد: با افتتاح این خط ریلی مشکل محدودیت پذیرش کامیون ها از طریق مرز زمینی مرتفع شده است برهمین اساس امسال پیش بینی می شود بیش از ۶۰۰ میلیون دلار صادرات غیرنفتی از گمرکات استان انجام شود که با توجه به رشد ۲۵ درصدی صادرات در فروردین ماه، برای رسیدن به این هدف بسیار خوشبین هستیم.

وی گفت: سالانه بیش از ۱۵۰ هزار تن گوشت مرغ در استان تولید می شود که تقریباً ۵۰ درصد ظرفیت استان در این بخش فعال است ولی چون بازار داخلی کشش ندارد مجبور هستیم این محصول را صادر کنیم.

مدیرعامل شرکت نمایشگاه های استان هم با اشاره به توانمندی ها و ظرفیت استان در بخش طیور گفت: یکی از اولویت های مهم در استان پرورش و تولید طیور است که طی سال های اخیر بیش از ۸ هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری در این بخش انجام شده است.

فرهاد کفایی پور افزود: با توجه به تولید استان سالانه بیش از ۱۵۰ هزار تن گوشت مرغ در استان تولید می شود که از این جایگاه دوم و بعضاً هم به دلیل نوسانات قیمت در بازار و مشکلاتی که در این بخش بوجود می آید، جایگاه سوم را در کشور دارد.

وی بیان کرد: در این بخش نه تنها استان به خودکفایی رسیده بلکه توانسته بخشی از مازاد تولید خود را نیز به کشورهای مانند قزاقستان، عراق، افغانستان و ترکمنستان نیز صادر کند.

وی در خصوص برگزاری این نمایشگاه نیز گفت: این نمایشگاه شامل ۶۰ غرفه که ۶ غرفه آن شامل نمایندگی شرکت های خارجی و ۴۴ غرفه نیز مربوط به تولیدکنندگان و صنعتگران استان و هم چنین ۱۰ غرفه نیز مربوط به سایر استان های شرکت کننده است.

به گفته وی نمایندگی شرکت هایی از کشورهای چین، ایتالیا، هلند، انگلیس، ترکیه و فرانسه و استان های گلستان، تهران، مازندران، البرز، اصفهان، خراسان شمالی و رضوی، قزوین، قم و آذربایجان غربی در این نمایشگاه آخرین دستاوردهای خود را به نمایش گذاشتند.

رییس سازمان جهادکشاورزی استان نیز با بیان اینکه ۳۳ درصد تولید استان در قالب زنجیره های تولید اتفاق می افتد، گفت: علم و تکنولوژی باید به کمک تولید بیاید، از طرفی هم زنجیره های تولید باید شکل بگیرد تا هزینه های تمام شده برای تولیدکنندگان کاهش پیدا کند.

مختار مهاجر افزود: برخی از منتقدان از اینکه تعداد واحدهای تولید استان در زمینه طیور نسبتاً زیاد است، گلایه دارند در حالیکه ما معتقدیم این یک فرصتی است که نباید آن را محدود کرد بلکه باید محصولی را به بازار عرضه کرد که توانایی رقابت با محصولات خارجی را داشته باشد.

 

 

 

 
 
 

برچسب‌ها