به گزارش خبرگزاری مهر، رضا شیوا در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما با بیان اینکه مقایسه قیمت خودرو با قیمت کالاهایی مانند تعمیر و روغن اشتباه است، افزود: در خودرو ۱۰۰ نوع کالا به کار رفته که ممکن است دو سه قلم آن افزایش قیمت داشته باشد.
رئیس شورای رقابت گفت: با توجه به اینکه سبد ارزی خودروسازان یورو است، این ارز از اسفند سال ۹۲ تا اسفند سال ۹۳ ده درصد کاهش قیمت داشته است و باید بر این اساس در قیمت برخی خودروها کاهش داشته باشیم.
وی در پاسخ به سخن دبیر انجمن خودرو سازی مبنی بر مازاد نیروی خودروسازان و اعمال کاهش دو درصد از بهره وری برای قیمت گذاری بر خودرو افزود: خودروسازان سال گذشته نیرو استخدام نکردند و کاهش دو درصدی بهره وری با توجه به شرایط کنونی است و اگر خودروسازان تعدیل نیرو می کردند این درصد افزایش می یافت.
شیوا تصریح کرد: خودروسازان به شرکت هایی که قرار است قطعات آنها را تامین کنند قراردادهای شفاف ببندند و زمانی که قراردادها با شرکت های خارجی شفاف نیست نباید خودروها را پیش فروش کنند.
وی با بیان اینکه برخی خودروسازان به دلیل بدهکاری به قطعه سازان داخلی قطعات را از چین وارد می کنند، گفت: اگر واردات خودروها افزایش یافته، به دلیل کاهش کیفیت خودروهای تولید داخلی است.
شیوا افزود: خودروسازان می خواهند هزینه هایی را که به دلیل ایجاد خط تولید در خارج از کشور داشته اند، از فروش داخلی تامین کنند.
همچنین در این برنامه دبیر انجمن خودروسازان با بیان اینکه با کاهش قدرت خرید مردم صنعت خودرو سازی با رکود مواجه شده است، افزود: اگر این صنعت رونق بگیرد، اقتصاد جامعه رونق خواهد گرفت.
احمد نعمت بخش افزود: به عنوان نمونه خودروسازان ۴۰ درصد ورق فولاد مبارکه اصفهان را مصرف می کنند که با رونق خودروسازی فولاد مبارکه نیز با بهبود شرایط روبرو می شود.
وی گفت: قیمت خودرو سال گذشته ۳ درصد افزایش یافت و اینکه اکنون تقاضای افزایش ده درصدی قیمت خودرو را داریم به دلیل افزایش نرخ ارز مصرفی و مبادله ای، افزایش قیمت مواد اولیه وارداتی و افزایش دستمزد کارگران است.
وی تصریح کرد: در سال گذشته یک میلیون و ۱۳۰ هزار خودرو در کشور تولید شد که در مقایسه با سال گذشته ۵۳ درصد افزایش یافته است. خودروسازان نیروی مازاد دارند و دولت گفته است حق ندارید آنها را اخراج کنید اما شورای رقابت دو درصد از بهره وری خودروسازان را کم کرده است.
دبیر انجمن خودروسازان گفت: خودروسازان بیش از ۴ هزار میلیارد تومان به قطعه سازان داخلی بدهکارند. خودروسازان برای تولید یک میلیون و ۱۳۰ هزار خودرو، دو میلیارد دلار ارز هزینه کردهاند، درحالیکه برای واردات ۱۰۳ هزار خودرو دو میلیارد و یکصد میلیون دلار هزینه شده است.