رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور گفت: رشد اعتبارات تحقیقاتی بیش از ۳۴ درصد است و بالغ بر ۹ هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان را برای بودجه های تحقیقاتی در نظر گرفته ایم.

به گزارش خبرنگار مهر، محمد باقر نوبخت در حاشیه بازدید از دستاوردهای جهاد دانشگاهی در جمع خبرنگاران با استقبال از دستاوردهای این نهاد گفت: دولت در حال تدوین برنامه ششم است که از اهداف این برنامه توسعه یافتن و استقرار جمهوری اسلامی ایران در جایگاه علم و فناوری است.

وی با بیان اینکه ما در ۱۰ سال گذشته  بر مبنای آن دوره ۲۰ ساله ای که در سند چشم اندازمشخص شد به نیمه های راه نرسیده ایم و باید در این مسیر شتاب بیشتری داشته باشیم، افزود: برای دستیابی به این هدف مهم که استقرار جایگاه علم و فناوری است پژوهش می تواند نقش بسیار حساسی داشته باشد.

وی افزود: جهاد دانشگاهی توانایی ها و محصولاتی داشته که نشان داده می تواند در ادامه این راه برای ما موثر باشد.

نوبخت در خصوص افزایش بودجه جهاد دانشگاهی اظهار داشت: با توجه به اینکه بودجه تحقیقاتی در سال جاری ۳۴ درصد رشد داشته و جهاد دانشگاهی بودجه ۱۲۰ میلیارد تومانی دارد، می توان با یک بازنگری درطرح ها و جلوگیری از طرح های تکراری با مطالعه و نظارت دقیق منابع بودجه ای را در اختیار این سازمان قرار داد باید در خصوص این موضوع سنجیده صحبت کنیم.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور گفت: سال جاری سال پایانی برنامه پنجم است و سازمان مدیریت و برنامه ریزی برنامه ششم توسعه را در دست تهیه و تنظیم دارد که در سند چشم انداز ۲۰ ساله نیز تنظیم شده تا با توسعه یافتگی و استقرار به جایگاه درست اقتصادی و علم و فناوری در منطقه دست پیدا کنیم.

نوبخت تصریح کرد: ۳.۵ میلیارد دلار در سال ۹۴ به امر پژوهش اختصاص پیدا کرده است از این رو می توان با پژوهش و تحقیقات جهشی را در کشور ایجاد کرد چرا که برای توسعه به تحقیقات نیاز داریم.

وی با بیان اینکه رشد اعتبارات طرح های عمرانی ۲۰ درصد رشد داشته و بودجه آن ۵۰ هزار میلیارد تومان افزایش یافته است افزود: اما رشداعتبارات تحقیقاتی بیش از ۳۴ درصد است و بالغ بر ۹ هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان را برای بودجه های تحقیقاتی در نظر گرفته ایم.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور گفت: کل منابع حاصل از فروش نفت در سال ۹۴ در حد ۲۴ میلیارد دلار است و این نسبت به عدد ۵۰ میلیارد دلار به کمتر از نصف کاهش پیداکرده است.

نوبخت ادامه داد: بخشی از ظرفیت های جهاد دانشگاهی را که مشاهده کردیم و مشخص بود که جهاد دانشگاهی برندی است که افتخار و اطمینانی را در جهت پیشرفت خود بوجودآورده است.

وی اظهار داشت: اکنون ۲ هزار و ۹۰۰ طرح عمرانی ناتمام در کشور وجود دارد که برخی از آنها حتی تا ۹۰ درصد پیشرفت کرده اند منابع لازم برای اجرایی شدن آنها ۴۰۰ هزار میلیارد تومان است و در سال گذشته ۴۰ هزار میلیارد تومان بودجه برای آنها در نظر گرفته شده است.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور افزود: برخی از این طرح ها بیش از ۱۰ سال عمر اجرایی دارند که باید ۱۰ سال دیگر هم منتظر باشیم. این در حالی است که این طرح ها نیز توجیه اقتصادی دارند. باید بخشی از این طرح ها در بخش غیردولتی به نتیجه برسند.

وی اظهار داشت: با توجه به محدودیت منابع باید ۸۰ درصد این پروژه ها را محدود کنیم.

نوبخت  گفت: در سال گذشته بیش از ۲۴۶ طرح را از دور خارج کردیم. جهاد دانشگاهی می تواند به ما در عرصه فناوری کمک کند تا بتوانیم طرح های عمرانی کشور را ساماندهی کنیم.

برچسب‌ها