به گزارش خبرنگار مهر، هوشنگ حسونی زاده پیش از ظهر امروز در جلسه تعیین حق آبه کشت تابستانه خوزستان عنوان کرد: مشکل اصلی بی آبی در دو حوزه مارون و کرخه است. حجم میزان آب مفید در این دو حوزه، تنها دو درصد است.
معاونت مطالعات پایه و طرح های جامع منابع آب با اشاره به توقف تولید انرژی در دو سد مارون و کرخه اظهار کرد: برداشت بیش از حد آب در بالادست، ذخیره سازی آب پشت سد سیمره، تغییر اقلیم و خشکسالی از جمله دلایل اصلی بی آبی در خوزستان محسوب می شود.
وی افزود: در سال جاری، ۹ میلیارد و ۲۲ میلیون متر مکعب آب برای مصارف کشاورزی از سدهای استان رها سازی شده است.
کورش بهادری، مدیرکل هواشناسی استان خوزستان نیز با حضور در این جلسه عنوان کرد: وضعیت بارش در سال زراعی جاری دارای منحنی های منفی است. زیرا در این بازه زمانی با کاهش بارندگی در استان مواجه بودیم. در همین راستا به نسبت سال گذشته ۳۴ درصد کاهش بارندگی داشته ایم.
وی افزود: منطقه مشراگه در رامشیر دارای بیشتر میزان خشکسالی در استان است. یکی از مشکلات پیش روی ما نبود رابطه ای مناسب بین کشاورزان و سازمان هواشناسی است. به همین منظور تعدادی از کشاورزان را جذب کرده ایم تا اطلاعات هواشناسی به روز را در اختیار کشاورزان قرار دهند.
مدیر کل صندوق بیمه کشاورزی خوزستان نیز در این نشست عنوان کرد: در سال زراعی جدید، ۸۰۰ هزار هکتار اراضی زراعی با ۱۱۸ مورد محصول مختلف تحت پوشش بیمه قرار گرفته است.
وی با بیان اینکه در بحث محصولات باغی نیز سالیانه ۳۰ هزار هکتار از اراضی استان تحت پوشش قرار می گیرد، گفت: خوشبختانه در سال جدید، بیش از ۷۰ درصد از یارانه های بخش کشاورزی را دولت متقبل شده است.