داريوش مهرجويي، كارگردان سينما معتقد است كه هنر ديني با استفاده از ابزارهاي موجود سعي در كشف رازهاي جهان هستي بر پايه تأكيد بر نقش ايمان با درستكاري آدمي و رابطه ميان خالق و مخلوق دارد.

به گزارش گروه دين و انديشه "مهر" داريوش مهرجويي، كارگردان سينما، ضمن بيان اين مطلب، تجلي بهشت موعود در آثار هنري ايران قديم را ناشي از ناخودآگاه ديني و متافيزيكي هنرمندان مسلمان دانست و ياد‌‏آور شد كه حديث نبوي " الله جميل و يحب الجمال " در اصل مصداق زيبايي ‌‏شناسي اسلامي است.

مهرجويي معتقد است كه خاصيت هنر ايجاد تجربه‌ ‏هاي ناب در تمام حوزه‌‏ هاي فكري است و طبعاً سينما به دليل بهره ‌‏گيري از تصوير در بيان تجربه ‌‏هاي ديني تأثير گذارتر از ديگر هنرهاست.

مهرجويي كه اخيرا با ساخت فيلمي با عنوان " طبيعت زيبايي ‌‏شناسي ايران قديم و جديد " بار ديگر به عنوان پژوهشگر حوزه زيبايي ‏شناسي مطرح شده است‌‏، بر خلاف برخي پژوهشگران، پررنگ بودن درك فلسفي از دين را موجب ضعف درك زيباشناسانه نسبت به مقوله دين نمي ‌‏داند و مي ‏گويد :  اگر اين گزاره جنبه عيني پيدا مي كرد‌‏ ديگر هيچ اثر هنري كه بر تجربه زيباشناختي از دين استوار باشد موجوديت پيدا نمي كرد.

به باور مهرجويي آبشخور و جوهره اصلي آثار هنري تاريخ ايران، زيبايي ‌‏شناسي اسلامي است.

بر اساس گزارش ستاد خبري همايش زيبايي شناسي دين، اين سينماگر در خاتمه با اشاره به اينكه اساساً نگرش هنرمندان به دين، مبتني بر فلسفه حصولي و بر مبناي تجربه و ابطال پذيري نيست‌‏، يادآور شد : هنر ديني با استفاده از ابزارهاي موجود سعي در كشف رازهاي جهان هستي بر پايه تأكيد بر نقش ايمان با درستكاري آدمي و رابطه ميان خالق و مخلوق دارد.