به گزارش خبرنگار مهر، حجتالاسلام هادی صادقی شامگاه پنجشنبه در نشست «بزم اندیشه» با موضوع حقوق بشر در غرب و اسلام که با حضور نخبگان و فعالان فرهنگی در سالن اجتماعات موسسه جوانان آستان قدس رضوی برگزار شد گفت: در دنیا صدای دفاع از حقوق بشر زیاد به گوش میرسد اما افرادی مدعی حمایت دفاع از حقوق بشر هستند که یک امپرالیسم بشر دوستانه به راه انداختهاند.
وی با بیان اینکه مبانی فکری و ایدئولوژی اهل ظلم از گذشته تا کنون یکسان است افزود: در عصر حاضر تنها ابزارها، مصادیق و روشهای آن تغییر کرده است.
حقوق بشر غربی
به گفته معاون فرهنگی قوه قضائیه، حمله بشر دوستانه، تجاوز بشر دوستانه، جنگ بشر دوستانه و سایر واژه ها با این تعبیر از پارادوکسهای حقوق بشر غرب است.
وی ادامه داد: مدعیان دروغین حقوق بشر، کشورهای مختلف را به اسم بشر دوستی و به اسم دفاع مشروع، اشغال میکنند.
حجتالاسلام صادقی در ادامه سخنانش اظهار داشت: رعایت حق بهداشت، کار، اندیشه ورزی، آزادی بیان، آزادی تشکلهای سیاسی، مشارکت در اداره اجتماع مواردی هستند که در تمامی میثاقهای حقوق بشری عنوان شده اما این سوال مطرح است که مبانی این اندیشه ها از کجا نشأت گرفته است.
نماینده حوزه علمیه قم در هیئت نظارت بر مطبوعات گفت: زمانی که گفته میشود این کار به نفع اکثر مردم است، مبانیاش بر اساس یک نگرش سودگرایانه و منفعتگرایانه استوار است.
وی با بیان اینکه غرب، مبانی و اعتبار قانون را آراء و خواسته هاي مردم ميداند ادامه داد: بر اساس این نگرش کاری بهتر است که اکثریت به آن تمایل دارند و اقلیتی که از آن پیروی نکند با اعمال زور آنها را به پیروی وادار میکنند.
وی افزود: مدعیان دروغین حقوق بشر ظاهر زیبا به الفاظ بشر دوستانه میدهند اما در عمل و بر اساس مبانی ضد بشری، به اسرائیل حق فجیع ترین جنایتها را میدهند.
صادقی اظهار داشت: بر اساس فرهنگ حقوق بشر غرب، برای اینکه ملزم به رعایت قوانین بشری شویم، منطقی به جز زور وجود ندارد.
وی اذعان داشت: اگر مبانی حقوق، لذت طلبی و سودورزی باشد، این حق دارای مبانی مادی است و در اجرای آن منافع انسانها از بین می رود.
وی تأکید کرد: از ديدگاه اسلام قانوني صحيح و معتبر است كه الهی بوده و مطابق با مصالح واقعي انسان ها باشد و لذا از منظر اسلام، انسانها با هم برابرند و هیچ فردی نسبت به دیگری برتری ندارد.
شورای امنیت مدافع کشور های قدرتمند
معاون قوه قضاییه ادامه داد: در حالی شاهد تشکیل سازمانهای بین المللی، شورای امنیت و موارد مشابه هستیم که همین سازمانها صرفا در جهت تحقق اهداف و پیگیری منافع کشورهای قدرتمند فعالیت دارند.
وی پرطرفدارترین اندیشه حقوق بشری را بر مبنای حقوق طبیعی انسان ذکر و بیان کرد: در حالی در اعلامیه جهانی حقوق بشر بر آزادی و برابری تاکید شده که هیچ مبنا، پایه منطقی و توضیحی در این زمینه در اندیشه های غربی وجود ندارد.
حجت الاسلام صادقی گفت: این در حالی است که در دین مبین اسلام مبانی و پایه های حقوق بشر دارای منطق، احکام بلند و مضامین فراوانی است.
وی گفت: در اندیشه غربی دلیل ارجحیت حقوق انسان بر حقوق حیوانات قابل توضیح نیست اما در دین اسلام قضیه کاملا متفاوت است و انسان مخلوق برتر می باشد و خداوند همه ابزارها و ملزومات را برای زندگی انسان به سمت تعالی فراهم کرده است.
رعایت حقوق همگان
وی اضافه کرد: بر اساس اسلام، همه مخالفان و کسانی که با شما دین مشترکی ندارند، برادر خلقتی هستند و باید حقوق آنها رعایت شود.
این استاد حوزه بیان کرد: باید و تأکیدی که به منظور رعایت حقوق مردم در اسلام آمده، الهی است و آثار دنیوی و اخروی برای افراد دارد.
وی در بخش دیگری از سخنانش درباره موضوعاتی که جمهوری اسلامی ایران را به عدم رعایت حقوق بشر متهم میکند، گفت: بر اساس فرهنگ حقوق بشر غرب، ایران در بیش از یک صد مورد به نقض حقوق بشر متهم است.
معاون فرهنگی قوه قضائیه با بیان اینکه اتهام نقض حقوق بشر در ايران بی اساس است، خاطرنشان کرد: بیشترین هجمه به موضوع اعدام بر میگردد و حقوق بشر غرب، مصمم است که آن را از قوانین کشور حذف کند در صورتی که اعدام جزء قوانین محکم دینی است.
وی عدم تصویب قانون همجنس گرایی، مجازات افراد زیر ۱۸ سال، به رسمیت شناختن بهائیت بیان از دیگر مباحثی ذکر کرد که ایران را متهم به نقض حقوق بشر میکنند.
وی افزود: از نظر دین اسلام افراد در ۱۵ سالگی به سن تکلیف میسند و از طرفی اعمال مجازات شخص متخلف، مشروط به رشد عقلی است در صورتی که در غرب تنها سن افراد برای اعمال مجازات ملاک است.
بهائیت جرم نیست
حجتالاسلام صادقی ابراز داشت: از نظر جمهوری اسلامی ایران بهائیت جرم نیست اما این گروه بر اساس دستورالعملهای مرکزی و سازمان یافته میخواهند ضمن گسترش عقاید منفی خود در کشور آشوب برپا کنند.