در حاشيه دومين جشنواره تصويرگري كتابهاي درسي ، نشست تخصصي تصويرگران ومديران هنر كتابهاي درسي برگزار شد .

به گزارش  خبرنگار فرهنگ و ادب مهر ،  در ابتداي نشست محمد حسين تهراني مدير هنري كتاب بخوانيم و بنويسيم اول دبستان اظهار داشت : توانمند بودن تصوير گر در كنار يك تيم خوب موثر است و يك مدير هنري بايد قدرت تشخيص استعداد تصويرگر را داشته باشد.

وي افزود : يك تصويرگر ذاتا هنري و ديگري علمي است و بايد از هر تصوير گر استعداد خودش را خواست.

بهزاد غريب پور مدير هنري كتاب تاريخ اول راهنمايي نيز گفت :  بايد براي تصويرگري تعريف خاصي ارائه شود تا جايگاه وي درتيم هنري مشخص شود .

به گفته وي ، مدير هنري خوب كسي است كه توانمندي تيم را بسنجد و اشراف كاملي بر تيم داشته باشد.

در ادامه نشست مديران هنري  ضمن معرفي بيان سوابق و فعاليتهاي خود به سوالات  تصويرگران شركت كننده در جشنواره پاسخ دادند.

كاظم طلايي كارشناس ارشد انيميشن و از مديران هنري كتابهاي علوم درپاسخ به انتقاد يكي از تصويرگران مبني بر انتخاب برخي تصاوير غير قابل استفاده در كتابهاي درسي به صرف هنري بودن آنها در دوره هاي قبلي جشنواره كه به زعم وي با اهداف جشنواره هماهنگي ندارد اظهار داشت : اين مشكل در جشنواره هاي پيش وجود را كه البته به نظر مي رسد امسال وضعيت بهتر است . براي رفع اين مساله بايد رويكرد جشنواره را تغيير داد.

محبت الله همتي ، دبير جشنواره تصويرگران كتاب درسي نيز در پاسخ به يكي از تصويرگران درباره رويكرد جشنواره امسال گفت:  رويكرد جشنواره از اين پس تغيير مي كند وبر اساس پروژه هايي خواهد بود كه به مديران هنري سپرده مي شود.

وي خاطرنشان كرد : بايد در اين رابطه به استاندارد اصولي برسيم و تصميم گرفتن در استفاده كردن از تصويرگران در پروژه هاي كتب درسي به عهده مديران هنري است.

مجيد ذاكري مدير هنري كتاب هديه هاي آسماني در پاسخ به سوال يكي از تصويرگران مبني بر نحوه مخاطب شناسي مديران هنري اظهار داشت: در اين رابطه تصويرها را در تيراژ محدود منتشر مي كنيم و از نظر كارشناسان و دانش آموزان براي تهيه تيراژ قطعي استفاده مي كنيم .

غريب پور در پاسخ به اين سوال كه القاي فرهنگ بومي در تصويرگري كتابها چگونه صورت مي گيرد گفت: بسياري از مباحث علمي علائم مشتركي دارند و نمي توان از ساختار بومي در تصوير گري انها استفاده كرد ولي در كتب تاريخ و ادبيات بومي بودن اهميت بسياري دارد.

وي در پاسخ به اين سوال كه آيا نظر مخاطب را بايد  كاملا اعمال كرد افزود :  بايد به نيازهاي مخاطب پيش از علايق وي توجه شود و اين با مطالعه و بررسي علمي تحقق مي يابد.

تهراني در تبيين وظايف مدير هنري اظهار داشت: مدير هنري نقش هدايت و فراهم كردن زمينه مناسب براي فعاليت تصويرگران را بر عهده دارد.

سندسي نيز در ين مورد اضافه كرد: مدير هنري به انتخاب و هدايت تصويرگران و حفظ كيفيت آنها مي پردازد و رابط ميان مولف و تصويرگر مي باشد.

ميزان توجه تصويرگران به تاثيرتصويردرايجاد روحيه جستجوگري و خيال پردازي در دانش آموزان ازديگر سوالات مطرح شده در اين نشست بود كه طلايي در پاسخ گفت : در كتابهاي درسي علوم بر دانش آموز محوري تاكيد شده است و با استفاده از عكاسي دانش آموزان تجربه هاي شخصي يكديگر را مي بينند.

در پايان نشست همتي دبير جشنواره گفت: هنوز تا نقطه مطلوب در تصويرگري كتاب فاصله داريم زيرا متاسفانه توليد تصوير ما خطي است نه فرايندي.

وي افزود: بايد نشست هاي مستمر بين مولفان و كتاب درسي و تصويرگران باشد و نيز از نظر سنجي ميداني استفاده شود.