به گزارش خبرنگار گروه دين و انديشه "مهر"، در سخن نخست اين شماره از فصلنامه اقتصاد اسلامي سردبير نوشته است: يكي از عوامل مهم اسلامي نبودن اقتصاد ايران، نبود نظريه اي مدون درباره اقتصاد اسلامي است. گرچه در چند دهه گذشته كتابها و مقالات ارزشمندي در اين حوزه نظري و در موضوعات گوناگون اقتصاد اسلامي نگاشته شده با وجود اين تا طراحي مدل اجرايي و راهبردهاي عملي در بيشتر حوزه هاي اقتصاد، جهت ارائه به برنامه ريزان اقتصادي كشور فاصله بسياري وجود دارد.
وي همچنين تأكيد كرده است: ممكن است ارائه اقتصاد اسلامي در قالب مدل، زمانبر بوده و مستلزم برنامه ريزي فراگير و سرمايه گذاري گسترده باشد اما بسياري از آموزه هاي حقوقي كه فعاليتهاي اقتصادي بر اساس آنها صورت مي گيرد در فقه وجود دارد و فقط مستلزم تطبيق بر قراردادهاي جديد و در نظر گرفتن وضعيت موجود است.
در نوزدهمين شماره فصلنامه "اقتصاد اسلامي"، شش مقاله منتشر شده اند: محاسبه هزينه تسهيلات قرض الحسنه و مقايسه آن با ساير عقود اسلامي، ارزيابي قراردادها و شيوه هاي اعطاي تسهيلات در بانكداري بدون ربا، بررسي طرح منطقي كردن سود تسهيلات بانكي، توسعه پايدار بر محور عدالت، بررسي و نقد نظريات برخي از انديشه وران اسلامي درباره ماهيت پول، تاريخچه اي از علم اقتصاد در جايگاه علمي اخلاقي.
همچنين در پايان اين نشريه سه گزارش از چهارمين دوسالانه اقتصاد اسلامي، سومين جشنواره اقتصاد اسلامي و اعطاي جايزه بانك توسعه اسلامي منتشر شده اند.