به گزارش خبرنگار سياسي"مهر"، حميد رضا آصفي صبح امروز درجلسه هفتگي خود با خبرنگاران در پاسخ به سئوالي درباره عملكرد وزارت خارجه براي اجرايي شدن دستور رئيس جمهور براي گفتمان حقوق بشر با كشورهاي غربي گفت: جلساتي در اين زمينه برگزار شده و مقدمات اين كار نيز فراهم شده و در همين راستا وزير امور خارجه در آينده اي نزديك نامه اي را به كشورهاي غربي ارسال خواهد كرد.
سخنگوي وزارت خارجه با ابراز نگراني از وضع حقوق بشر درغرب گفت: طي روزهاي گذشته شاهد بوديم كه در آمريكا در زمينه شنود مكالمات، تهديدهايي عليه آزادي هاي شهروندي به وجود آمد و وضع اقليت ها و حقوق انسان ها در اروپا نيز موجب نگراني هاي فراوان شده است.
به همين جهت وزارت امور خارجه در تهران و به وسيله سفارت هاي ايران در ديگر كشورها، اين دستور رئيس جمهور را پيگيري خواهد كرد.
آصفي در پاسخ به سئوالي در مورد پيشنهاد هسته اي روسيه نيز با تاكيد بر اينكه بررسي پيشنهاد با موافقت آن متفاوت است، گفت: ما هنوز از روسي ها طرح مدوني دريافت نكرديم و هر وقت طرح مدوني دريافت شد روي آن كار مي كنيم.
وي با بيان اينكه چيزي كه در مورد اين طرح عنوان شده تنها يك ايده است، افزود: يك تيم روسي 7 ژانويه (17 دي) به تهران مي آيد كه معاون وزير امور خارجه روسيه در آن حضور خواهد داشت.
وي تاكيد كرد اگر بحث غني سازي در روسيه است قبلا اعلام كرده ايم كه اين كار قابل پذيرش نيست.
سخنگوي وزارت امور خارجه در پاسخ به سئوال خبرنگاري درباره 9 مرزبان ربوده شده ايراني در مرز پاكستان، آن را اقدامي غير قابل قبول دانست و گفت: با توجه به اينكه گفته مي شود اين گروگان ها به پاكستان منتقل شده اند، با اين كشور مذاكره مي كنيم و نيروهاي ذيربط در ايران مانند وزارت كشور نيز در حال پيگري مسئله هستند.
وي در پاسخ به خبرنگاري كه گروگان گرفته شدن اين 9 نفر را ناشي از ضعف ديپلماسي ايران دانست، گفت: اين موضوع مربوط به ضعف ديپلماسي نيست و قطعا در هر كشوري كه اشرار وجود داشته باشند، آن كشور از همه بيشتر در رنج خواهد بود و اين موضوع را پيگيري مي كند.
آصفي در پاسخ به سوال خبرنگاري در مورد آغاز به كار نطنز گفت: اين گونه اخبار را شوراي عالي امنيت ملي اعلام مي كنم و من چيزي در اين زمينه از اين شورا نشنيده ام.
وي با بيان اينكه تحقيقات ربطي به توليد سوخت هسته اي ندارد و از مقولات مذاكراتي نيز نيست، افزود: تحقيقات هسته اي كشورمان به صورت داوطلبانه متوقف شده بود و هر وقت لازم باشد آغاز به كار اين تحقيقات را اعلام مي كنيم زيرا نمي توان كار دانشمندان را متوقف كرد.
سخنگوي وزارت امور خارجه در پاسخ به سوال خبرنگاري درباره علت تعلل در معرفي سفراي ايران در سه كشور اروپايي و تاكيد بر اينكه سفارتخانه هاي ما بايد در جايگاه مدعي باشند نه متهم، گفت: ايران از ابتداي انقلاب مدعي بوده و همواره با تمام ظرفيت از چارچوب نظام دفاع مي كنيم و اعتقاد داريم كه بايد رويكرد تهاجمي داشته باشيم.
وي افزود: درباره كشورهايي كه ماموريت سفراي ايراني در آنها به پايان رسيده، جانشيناني مشخص شده استف اما اين افراد بايد به آن كشور معرفي شوند و هر گاه كار معرفي آنان رسميت يافت و قرار شد اين سفرا در آنجا مشغول به كار شوند اسامي آنان را اعلام مي كنيم.
آصفي در ادامه پاسخ به سوال اين خبرنگار تاكيد كرد: اين حق رئيس جمهور است كه سفراي خود را تعيين كند.
سخنگوي وزارت امور خارجه در پاسخ به سئوالي درباره راي گيري در سازمان ملل در مساله هولوكاست گفت: راي گيري در كار نبود، بلكه برخي اعضا نظر خود را توضيح مي دادند و چيزي كه ما اعلام كرديم اين بود كه ضمن محكوميت نسل كشي تاكيد كرديم نبايد اجازه تحقيق و مطالعه در اين گونه موارد از ما سلب شود بلكه بايد ابعاد آن روشن شود.
آصفي افزود: مستقل از اينكه كشتار يهوديان درست است يا نه، نسل كشي يا كشتار بعضي از يهوديان به هيچ وجه ارتباطي به اسرائيل ندارد و در حقيقت غربي ها با حمايت كوركورانه و بي جاي خود از اسرائيل موجبات تداوم اقدامات جنايتكارانه آنان را فراهم كردند.
خبرنگاري از آصفي پرسيد ميزان اعتماد ايران به روسيه چقدر است؟ سخنگوي وزارت خارجه گفت: ما فقط به خدا اعتماد داريم و مردم، اما با روسيه گفتگو مي كنيم و ممكن است بعضي اوقات با هم اتفاق نظر و بعضي اوقات اختلاف نظر داشته باشيم.
وي در بخش ديگري از سخنان خود درباره نتايج انتخابات عراق از آن جهت كه همه گروهها و طوائف در آن شركت داشتند و بر اساس گزارش سازمان ملل تخلفات آنان ناچيز بوده ابراز رضايت كرد.
وي تاكيد كرد: هر دولتي با تصميم مردم در اين كشور روي كار بيايد علاقمند به همكاري با آن هستيم و با توجه به بلوغ مردم عراق تاكيد داريم كه روند كار در اين كشور بايد مستقل از فشارهاي بيروني باشد.
خبرنگار "مهر" پرسيد يك سايت نزديك به رئيس جمهور گفته است كه فردي در وزارت خارجه اخبار محرمانه را در اختيار خبرگزاري هاي غربي قرار مي دهد كه آصفي گفت: سايت ها خيلي چيزها مي نويسند و قرار نيست راجع به مطالب آنها اعلام نظر كنم و اگر هم چنين چيزهايي وجود داشته باشد وزارت اطلاعات ما را مطلع مي كند و براي مراقبت از چنين موضوعاتي خيلي دست ما بسته نيست.
وي درباره تهديد حمله نظامي به تاسيسات هسته اي ايران و مذاكره با روسيه گفت: ما از مذاكره چه با روسيه يا با هر كشور ديگر به دنبال احقاق حقوق مشروع ايران هستيم و راه چانه زني را دنبال نمي كنيم و آن را با مسائل ديگر نيز مرتبط نمي سازيم.
آصفي افزود: تهديداتي كه مطرح مي شود اكثرا از جانب اسرائيل است و ما اين تهديدات را جدي نمي دانيم چون خود آنان مي دانند كه در خانه شيشه اي نشسته اند.
خبرنگاري پرسيد: در سال جديد ميلادي اولين مطلبي كه از فلسطين در ذهن شما تداعي مي شود چيست؟ آصفي گفت: مظلوميت.
سخنگوي وزارت امور خارجه در پاسخ به سئوالي درباره پيگيري چند تبعه فرانسوي و آلماني كه در خليج فارس توسط ايران دستگير شدند گفت: اين موضوع در قوه قضائيه در حال طي مراحل قانوني خود است و مسئولان اين دو كشور نيز به اتباع خود دسترسي كنسولي داشته اند و در حال حاضر نيز اين افراد در سلامت كامل هستند و توسط قوه قضائيه مشخص مي شود كه اگر لازم باشد محاكمه شوند.
وي توهين يك روزنامه دانماركي به اسلام را بي منطق و زشت دانست و گفت: در تهران سفير دانمارك در اين زمينه اظهار شد و سفير ما در اين كشور نيز پيگيري هاي لازم را انجام داده است و از آن جهت كه نمي توانيم چنين مسئله اي را ناديده بگيريم به پيگيري هاي خود ادامه خواهيم داد.
آصفي همچنين در پاسخ به سوالي اظهارات خدام را يك مسئله سوري دانست و همچنين در پاسخ به سوالي درباره ميادين نفتي و ارتباط با كويت تاكيد كرد : كويتي ها مجاز نخواهند بود در قلمرو آبي يا سرزمين ايران اقدامي انجام دهند.