به گزارش خبرنگار مهر، علی رضایی صبح دوشنبه در کارگروه توسعه صادرات استان اظهارکرد: صندوق توسعه صادرات ریسک صادرات را در بازاریابی ها پذیرفته و مکان و محیط امنی را برای فعالیت های صادرات مهیا می کند.
وی با بیان اینکه مجوز استقرار دفتر فنی گمرک در منطقه ویژه اقتصادی بیرجند گرفته شده است، گفت: از ۲۸ اردیبشهت ماه این دفتر راه اندازی شده و از این پس کلیه عملیات اخذ مجوز از گمرک در منطقه انجام خواهد شد.
وی با بیان اینکه این اقدام موجب می شود تا حجم عملیات صادرات خود به خود جهش پیدا کند؛ عنوان کرد: مجوز ترانزیت داخلی مقصد به گمرک بیرجند برای واردات سهیمه مرزنشینان نیز اخذ شده است.
معاون برنامه ریزی و اشتغال استاندار خراسان جنوبی عنوان کرد: با اخذ این مجوز سرعت در واردات سهمیه مرزنشینان استان افزایش می باید.
مجوز خرده فروشی در مرز برای خراسان جنوبی صادر شد
وی با اشاره به اخذ مجوز خرده فروشی مرزنشینان استان در بازارچه های مرزی استان گفت: این مجوز تنها برای خراسان جنوبی به عنوان استان پایلوت اجرای طرح صادر شده است.
رضایی با بیان اینکه در گذشته تعاونی های مرزنشین تمامی کالاهای مرز نشینان را وارد می کرده اند، ادامه داد: با اخذ این مجوز خود مرزنشین کالای مورد نیاز خود را وارد می کند و این زمینه ای برای آشنایی بیشتر با فعالیت های مرزی را نیز فراهم می کند.
وی با بیان اینکه در سال گذشته کار فرهنگ سازی و آشنا مرز نشینان و صادرکنندگان با بازار هدف در کشورافغانستان را دنبال کرده ایم ، بیان داشت: امسال کارهای عملیاتی در این حوزه برای رونق صادرات استان دنبال خواهیم کرد.
وی با بیان اینکه در شش ماهه گذشته به اهداف خود در حوزه تجارت و مبادلات مرزی روزانه رسیده ایم، گفت: در حال حاضر روزانه ۳۰۰ تا ۴۰۰ کامیون صادراتی کالا را از بازراچه های استان داریم.
معاون برنامه ریزی و اشتغال استاندار خراسان جنوبی رقم صادرات دو ماهه استان را ۲۷ میلیون دلار اعلام کرد و افزود: میزان صادرات استان ۵۷ درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل افزایش داشته است.
رضایی با اشاره به صف ۹ کیلومتری کامیون های در انتظار برای تردد از مرز ماهیرود گفت: باید تمام امکانات را بسیج کنیم و خارج از ساعت اداری نیز نیروها حضور داشته باشند تا در زمینه عبور کالا از مرز مشکلی برای کامیون ها نباشد.
وی با تاکید بر اینکه باید پیکره گمرک و کالاهای صادراتی استان وضعیت بهتری پیدا کند، بیان داشت: یکی از اولویت هادر راستای توسعه اقتصادی استان معدن است که در این راستا راه اندازی پایانه صادرات در کنار منطقه ویژه اقتصادی و در مسیر عبور راه آهن دنبال می شود.
معاون برنامه ریزی و اشتغال استاندار خراسان جنوبی عنوان کرد: تلاش خواهیم کرد زیرساخت های صادارت استان را همگام با فعالیت های معدنی پیش ببریم.