نمایندگان مجلس شورای اسلامی با تصویب ماده ای از طرح نحو ه فعالیت احزاب و گروه های سیاسی، موارد خاتمه فعالیت احزاب را تعیین کردند.

به گزارش خبرنگار مهر، در جلسه علنی روز سه شنبه مجلس، نمایندگان با ادامه بررسی طرح «نحوه فعالیت احزاب و گروه های سیاسی»، مواد دیگری از این طرح را تصویب کردند.

نمایندگان با تصویب ماده ۲۰ به دولت اختیار دادند تا با همکاری قوه قضائیه، حداکثر ظرف مدت سه ماه از تاریخ لازم الاجرا شدن این قانون، لایحه تشکیل هیات منصفه محاکم دادگستری موضوع اصل ۱۶۸ قانون اساسی را تهیه و به مجلس تقدیم کند.

اصل ۱۶۸ قانون اساسی به برگزاری علنی دادگاه های رسیدگی به جرایم سیاسی و مطبوعاتی و حضور هیات منصفه در آن اشاره دارد.

نمایندگان همچنین با تصویب ماده ۲۱ این طرح، موارد خاتمه فعالیت احزاب را اعلام کردند؛ بر این اساس فعالیت احزاب در موارد زیر خاتمه می یابد:

۱- انحلال حزب طبق اساسنامه و اعلام به وزارت کشور

۲- حکم دادگاه صالح مبنی بر انحلال

۳- توقیف پروانه فعالیت احزاب از سوی کمیسیون ماده ۱۰ در موارد زیر و معرفی آنها به دادگاه ذی صلاح جهت انحلال:

الف- عدم انجام اصلاحات و تامین نظر کمیسیون مطابق تبصره ۳ ماده ۹

ب- عدم اجرای اساسنامه حزب جهت تشکیل ارکان حزب در طول دو سال متوالی 

تبصره ۱ این ماده تصریح می کند که با ابلاغ تصمیم مقامات صلاحیت دار حزب یا رای نهایی دادگاه مبنی بر انحلال حزب، وزارت کشور موضوع را در روزنامه رسمی آگاهی می کند.

تبصره ۲ این ماده نیز تاکید می کند که در صورت انحلال حزب، امور مربوط به تصفیه اموال آن زیر نظر دادگاه محل استقرار دفتر حزب با حضور نماینده وزارت کشور و نماینده دادستان محل، بر طبق اساسنامه و در صورت مسکوت بودن در اساسنامه طبق قواعد مربوط به تصفیه شرکت های سهامی، انجام می شود.

 

برچسب‌ها