به گزارش خبرنگار مهر، محمدعلی انصاری دبیر ستاد مرکزی بزرگداشت حضرت امام خمینی (ره) در نشستی خبری که صبح امروز برگزار شد با بیان اینکه مراسم بزرگداشت امام با دو هدف بزرگ برگزار می شود گفت: ما در این مراسم می خواهیم بگوییم که ولایت فقیه محور وحدت است و دوم اینکه از این وحدت باید در عرصه های مختلفی که به آن نیازمند هستیم بهره برداری کنیم.
انصاری گفت: پیام ما در ۱۴ خرداد این است که یک دل و یک زبان حامی کسانی هستیم که در میدان مبارزه دیپلماسی با تمام ابرقدرت ها دست و پنجه نرم می کنند.
وی افزود: اگر شیعه و مسلمانی امروز در ذهن و فکرش این جاری باشد که سربازان دیپلماسی ما جز جنگ با کفر، کار دیگری دارند سخت در اشتباه هستند لذا ما باید از آنان پشتیبانی کنیم.
انصاری با اشاره به جزئیات مراسم بیست و ششمین سالگرد امام راحل گفت: مراسم بزرگداشت امام از شب ۱۴ خرداد با سخنرانی رئیس جمهور حجت الاسلام حسن روحانی در شبستان صحن شهدای حرم بعد از نماز مغرب و عشا آغاز می شود.
دبیر ستاد مرکزی بزرگداشت ارتحال امام ادامه داد: برنامه اصلی که روز میثاق با امام و بیعت با ولایت و رهبری نامگذاری شده است از ساعت ۹ صبح ۱۴ خرداد در حرم امام و در صحن اصلی برگزار می شود.
وی همچنین با اعلام این خبر که در روز ۱۴ خرداد حرم مطهر امام خمینی (ره) افتتاح خواهد شد گفت: از ساعت ۶ صبح حرم امام خمینی (ره) با قدم ها و گام های مردم که از سراسر کشور به تهران می آیند افتتاح می شود.
انصاری ادامه داد: همچنین سخنرانی رهبر معظم انقلاب اسلامی خلف شایسته امام خمینی را در مراسم ۱۴ خرداد خواهیم داشت که قبل از سخنرانی ایشان سید حسن خمینی سخنرانی خواهد کرد.
وی با اشاره به مهمانان خارجی شرکت کننده در بیست و ششمین سالگرد مراسم امام خمینی (ره) گفت: ۴۰۰ نفر مهمان ویژه از کشورهای اسلامی و همسایه به صورت کاروان مردمی خواهیم داشت و علاوه بر آن نیز تاکنون ۸۰۰ هزار نفر از مردم استان ها و شهرستان های سراسر کشور برای شرکت در مراسم امام ثبت نام کرده اند.
دبیر ستاد مرکزی بزرگداشت ارتحال امام با بیان اینکه وزارت کشور مسئولیت تامین، پشتیبانی و امنیت مراسم را برعهده دارد، گفت: از طرف حجت الاسلام روحانی آقای رحمانی فضلی به عنوان نماینده ویژه رئیس جمهور در ستاد بزرگداشت حضرت امام منصوب شد.
وی با بیان اینکه شهرداری تهران نیز در مراسم بزرگداشت امام حضور فعال و گسترده دارد گفت: شهرداری تهران نیز با امکانات مختلف رفاهی و نظافتی در خدمت مردم خواهد بود.
انصاری همچنین در ادامه با اشاره به تقارن بیست و ششمین سالگرد امام (ره) با نیمه شعبان، گفت: ما هیچ منافاتی با برگزاری این دو مناسبت چه در برنامه حرم مطهر و چه در سایر کشور عزیز اسلامی مان نمی بینیم و شاید تقارن این دو مناسبت باعث شود وجوه اشتراک مکتب سیاسی امام (ره) با مکتب انتظار و ظهور را بررسی و تطبیق دهیم.
انصاری با بیان اینکه امامت در دوران غیبت ساری و جاری است، گفت: امام زمان (عج) در زمان غیبت همان چیزی را دنبال می کند که در زمان ظهور دنبال می کند، یعنی امام زمان (عج) از لحظه تولد تا روز حیاتش در پهنه هستی به دنبال آن است که با ایمان، عمل صالح و نشان دادن راه حقیقت و با توصیه انسانها به صبر و شکیبایی جهان را از فساد، نابرابری ها، کفر، شرکت و الحاد پاک سازد و این خط سیر از ابتدا تا انتها یک حقیقت است.
دبیر ستاد مرکزی بزرگداشت ارتحال امام (ره) با بیان اینکه دوران غیبت دوران انتظار است، گفت: انتظار در جامعه اسلامی دارای دو معناست؛ یکی اینکه می گویند چون جامعه بشری است بدون امام معصوم نمی تواند گام های بلند اصلاحی بردارد، پس محکوم به خاموشی، سکوت و بی تفاوتی است و نگاه دوم در جامعه به انتظار این است که در زمان غیبت گام اصلاحی نمی توانیم برداریم اما محکوم به سکوت و درجازدن نیستیم.
انصاری افزود: بعضی ها انتظار را این گونه معنا می کنند که نه به سیاست، نه به اقتصاد، نه به فرهنگ، نه عدالت و ظلم کاری داشته باشیم و فقط دعای ندبه بخوانیم و گریه کنیم؛ در حالیکه در مکتب انتظار اگر این نگاه باشد، کار منتظران به مراتب سخت تر از کار کسانی است که در دوران ظهور به امام زمان (عج) خدمت می کنند.
وی با بیان اینکه جمهوری اسلامی با رهبری امام خمینی (ره) و حضرت آیت الله خامنه ای نزدیک ۵۰ سال است که برای عدالت فریاد می زند، گفت: در این مدت تهدید شده ایم، جنگ ها بر ما تحمیل شده است، اما می بینیم که هنوز تا رسیدن به آن عدالت فاصله زیاد داریم.
انصاری با اشاره به قرابت مکتب سیاسی امام (ره) و مکتب ظهور، گفت: ما امروز نقشه راه داریم، مکتب امام (ره) یعنی نقشه راه. راه و رسم ادراک ظهور و منتظر بودن.
دبیر ستاد مرکزی بزرگداشت امام (ره) با اشاره به اینکه بعضی ها می خواهند آرمان امام (ره) را خیلی سخت، پیچیده، دشوار و غیر قابل درک معرفی کنند، گفت: امام (ره) در اصول و شاهراهی که می خواست بشریت را در آن قرار دهد ۳ تا ۴ اصل بیشتر نداشت که یکی از این اصل ها، اصل رهایی انسان از قید خودخواهی ها، تملق ها، مظاهر شرک و کفر است.
انصاری، مبارزه آشکار با ظلم را از دیگر اصول امام (ره) نامید و گفت: امام (ره) می گوید جامعه باید حق مدار باشد، حق مدار بودن یعنی پاسخ به همه جناح بازی ها، باند بازی ها و گروه بندی ها و آخرین نکته برجسته پیام امام (ره) صبر و شکیبایی است، همان مقاومتی که امام (ره) بارها و بارها از آن به عظمت و بزرگی یاد کرده است.
وی با بیان اینکه جامعه عزیز ما به هیچ مسئله ای به اندازه عنصر اتحاد نیازمند نیست، گفت: شکسته باد دست تفرقه اندازان و بریده باد زبان کسانی که در جامعه اسلامی می خواهند تفرقه ایجاد کنند. شکسته باد قلم، دست و بازوی کسی که در جامعه تفرقه اندازی می کند؛ چرا که جامعه ما در صحنه داخلی و خارجی به اتحاد نیاز دارد.
دبیر ستاد مرکزی بزرگداشت امام (ره) همچنین با اشاره به افتتاح حرم امام خمینی (ره) گفت: حرم امام (ره) یک دوره ۲۵ ساله را برای ساخت خودش پشت سر گذاشت، اما عده ای انتقاد دارند و می گویند امام (ره) ساده زیست بود، خانه امام (ره) محقر بود و زندگی تجملاتی نداشت، اما باید بدانند که حرم امام (ره) با خانه امام (ره) متفاوت است. حرم امام (ره) خانه امام (ره) نیست، بلکه خانه مردم است، خانه تکریم و تعظیم مردم است.
انصاری با بیان اینکه موزه فرهنگی تا چند ماه دیگر در جوار امام خمینی (ره) افتتاح می شود، گفت: باید «شهر آفتاب» متناسب با فرهنگ نظام اسلامی در کنار حرم امام (ره) ساخته شود تا بتوانیم به خوبی از مهمانان داخلی و خارجی امام (ره) پذیرایی کنیم.
وی همچنین از سفر حجت الاسلام سید حسن خمینی به استان گلستان خبر داد و گفت: سید حسن خمینی پنجشنبه به گرگان می رود و با اقشار مختلف مردم استان گلستان دیدار خواهد کرد.