قزوین- مدیرکل سازمان بهزیستی قزوین گفت: با به کارگیری نگرش های اجتماعی صحیح باید نوع نگاه های مردم و مسئولان به معلولان تغییر کند.

به گزارش خبرنگار مهر، حسین افشار ظهر سه شنبه در سومین مجمع هم اندیشی سازمانها و تشکل های مردم نهاد معلولان سراسر کشور که ظهر سه شنبه در سالن باغستان قزوین برگزار شد، بیان کرد: یکی از ۴۳ کشور آسیایی هستیم که قانون جامع معلولان را تصویب کرده ایم که در این بین قانون تصویب شده یکی از کامل ترین قوانین نیز است.

وی با اشاره به بودجه محدود بهزیستی کشور اظهار کرد: کل بودجه بهزیستی کشور برای همه استان ها ۱۶۰۰ میلیارد تومان است در حالی که اگر این مبلغ را با توجه به نیازهای بهزیستی مقایسه کنیم دیگر حوزه ها متوجه می شویم که بودجه بهزیستی متفاوت تر و محدود تر است.

افشار بیان کرد: در سال گذشته در طرح سلامت کشور علاوه بر اعتبارات وزارت بهداشت و درمان مبلغ ۱۰ هزار میلیارد تومان نیز اعتبار به این طرح اختصاص یافت حال آنکه ما باید از میان بودجه ۱۶۰۰ میلیاردی بهزیستی ۷ درصد آن را به معلولان اختصاص دهیم.

مدیرکل سازمان بهزیستی قزوین در بخش دیگری از سخنان خود گفت: امروز شورای شهر قزوین افتخار می کند که ۷ میلیارد تومان در زمینه حمل و نقل عمومی هزینه کرده است اما از این میان ۷۰۰ میلیون تومان هزینه بین المال بوده که به معلولان اختصاص قزوین داشته است.

این مسئول ادامه داد: طبق قانون شهرداری ها و سایر سازمان های متصدی موظف هستند و نه مخیر که معابر، وسایل حمل و نقل عمومی و سایر عرصه های را برای عبور و مرور معلولان، مناسب سازی کنند و به ساختمان هایی که برای معلولان مناسب سازی نشده است مجوز ندهند اما در عمل شاهد اجرای این قانون نیستیم.

افشار گفت: با وجود اینکه ضرورت اجرای این قانون و قوانینی از این دست را می دانیم اما این قانون اجرا نمی شود چون نسبت به معلولان نگاه اجتماعی نداریم.

مدیرکل سازمان بهزیستی قزوین گفت: با به کارگیری نگرش های اجتماعی صحیح باید نوع نگاه های مردم و مسئولان باید به معلولان تغییر کند.

وی اظهار داشت: ۱۵ سال است که کانون معلولان توانا جشنواره دانش آموزان ممتاز را برگزار می کند یعنی این قشر می تواند خود باوری را حتی در میان افراد سالم جامعه ایجاد کند پس باید نگاه های ترحمی را کنار گذاشت و بدانیم که همه شهروند درجه یک هستیم.

موسوی: حقوق معلولین فراتر از ترحم است

رئیس مجمع هم اندیشی معلولان و عضو هیئت مدیره کانون معلولین توانا گفت: حقوق معلولان کشور کلان تر و  فراتر از ترحم های سطحی است.

سید مهدی موسوی در ادامه این همایش بیان کرد: معلولان باید با پیش گرفتن یک وحدت رویه با مسئولان مختلف کشور از رده محلی تا نمایندگان مجلس و وزرا ارتباط داشته باشند تا بتوانند سخنان و حقوق خود را به گوش مسئولان برسانند.

وی اظهار کرد: معلولین تنها خواهان احقاق حقوق خود در جامعه هستند و حقوق آنها نیز همان است که اجرای آن در سطح بین الملل برای دولت تکلیف شناخته شده است.

عضو هیئت مدیره کانون معلولان توانا اظهار کرد: در حال حاضر شرایط بین المللی به گونه ای است که دولت گرفتاری ها و مشغله های فراوانی دارد چنانکه یک نمونه آن درگیری در تمام کشورهای منطق است و نمونه دیگر آن نیز بحث تحریم ها و مذاکرات هسته ای.

رئیس مجمع هم اندیشی معلولان ادامه داد: می توان با این دولت در مطالبه حقوق معلولان طلبکارانه برخورد کرد اما با در نظر گرفتن مشغله های دولت و شرایط منطقه ای به دولت راهکار ارائه دهیم.

موسوی بیان کرد: برخی در پی کاسب کاری هستند اما در این میان با کاسب کاری یک نفر همه معلولان را با یک چوب می رانند در حالی که با برگزاری مجامعی از این دست می خواهیم با یکی کردن حرف ها و مطالبات و برگزیدن یک نماینده یا یک گروه به نمایندگی از همه معلولان خواسته و مطالبات معلولان را پیگیری کنیم.

عضو هیئت مدیره کانون معلولان توانا ادامه داد: نیم توانیم هر کدام از معلولان را با طیف درخواست های متعدد و گوناگون به دیدار رئیس بهزیستی بفرستیم و بعد خواهان احقاق حقوق خود باشیم.

وی اظهار کرد: بسیاری در رسانه های از جمله در صداوسیما در رابطه با معلولان جامعه شعارهای اشتباه و غلط سرمی دهند که در صورت یکی بودن جامعه معلولان کشور می توانیم در این زمینه پیگیری های لازم را انجام دهیم.

موسوی بیان کرد: معلولان باید یکدیگر را بشناسند، درک کنند و با هم در ارتباط باشند و جلساتی از این دست را جدی بگیرند چرا که اگر امروز توانسته ایم مسئولان به مسئولان بومی در رابطه با حقوق خود خط دهی کنیم چرا فردا نتوانیم نمایندگان مجلس و وزا را قانع کنیم.

 عضو هیئت مدیره کانون معلولان توانا با اشاره به اینکه معلولین ۱۰ درصد از جمعیت کشور را تشکیل می دهند، اظهار کرد: متاسفانه ما را فقیر کرده اند چرا که معلولان را به دست خیرین سپرده اند البته ما از خیرین سپاسگذاریم ولی خیرین نمی توانند اصلاح معابر، مبلمان شهری و بهداشت و درمان معلولان را مکفل شوند.

وی ادامه داد: سیاست ما حمایت از بهزیستی است به ویژه بهزیستی قزوین که از وجود فرد دلسوز و توانمندی چون آقای افشار بهره مند است اما گذشته از اینکه بهزیستی مشکلات و گرفتاری های متعددی دارد در این شرایط، قوانین و سیستم بهزیستی نیز جوابگوی حقوق معلولان نیست و نمی تواند بار این ۱۰ درصد جامعه را بر دوش بکشد.

موسوی در پایان با اشاره به موفقیت های کانون معلولین توانای استان قزوین گفت: کانون معلولان توانای قزوین به عنوان یک واحد کارآفرین برتر از سوی تهران انتخاب شد.

بازدید دسته جمعی اعضای سازمان های مردم نهاد معلولان کشور از کانون معلولان توانای قزوین یکی دیگر از برنامه های سومین مجمع هم اندیشی سازمانها و تشکل های مردم نهاد معلولان سراسر کشور بود.

اعضای این سازمان ها در جریان بازدید خود از بخش های مختلف کارآفرینی، نشریه پیک توانا و سایر بخش های کانون با توضیحات کارشناسان هر بخش با دستاوردها و زمینه های کاری کانون معلولان توانای قزوین آشنا شدند.

برچسب‌ها