به گزارش خبرنگار سياسي مهر، وي كه امروز در همايش فرمانداران سراسر كشور در محل وزارت كشور سخن مي گفت، افزود: اولين شرط اعتماد مردم اين است كه مردم حاجب هاي بين خود و مديران جامعه را از بين رفته ببينند و خود را دراداره جامعه سهيم دانسته و مديران را برخاسته از راي و اراده خود بدانند.
وزير كشور خاطرنشان كرد: اگر توده هاي مردم احساس كنند اداره جامعه توسط خود آنها و نمايندگان منتخبشان صورت مي گيرد پاي همه مسايل كه مرتبط با جامعه است، مي ايستند.
موسوي لاري تاكيد كرد: اگر مسير اداره جامعه به شكلي باشد كه مديران خود را تافته جدابافته بدانند، قطعا مردم در خوشي ها و ناخوشي هاي جامعه سهم بزرگي براي خود قائل نخواهند شد.
وزير كشور با تاكيد بر اينكه موانع اعتماد مردم بايد از بين برود و مقتضيات اعتماد مردم فراهم شود، خاطرنشان كرد: هيچ عرصه اي گوياتر، شفاف تر و كارآمدتر از عرصه انتخابات براي نشان دادن اعتماد متقابل مردم و مديران جامعه وجود ندارد.
وي تصريح كرد: تجمعات، تظاهرات ها و استقبال ها و بدرقه ها از مسئولان نمادهايي از حضور مردم است اما گوياي تمام واقعيت ها نيست. آن چيزي كه در جهان به عنوان نماد و مظهر حضور مردم مطرح است و زباني است كه همه جوامع با آن زبان صحبت مي كنند، حضور در عرصه گزينش و انتخاب است.
موسوي لاري ادامه داد: درآنجا كه هر كس در خلوت خود راهي را كه مي خواهد انتخاب مي كند، مي توان پي برد جامعه به چه سمتي گرايش دارد و چه نيازهايي را مطالبه مي كند.
وي اضافه كرد: انتخابات دوره هفتم مجلس شوراي اسلامي با توجه به شرايط امروز جامعه از ويژگي ممتازي برخورداراست و نمي توان اين انتخابات را مانند ديگرانتخابات مقايسه كرد. امروز دنيا روي حضور مردم در صحنه حساب باز مي كنند.
وزير كشوردرادامه با اشاره به تاكيد مقام معظم رهبري مبني براينكه حضور گسترده مردم درانتخابات مهم تراز نتيجه انتخابات است، تاكيد كرد: تاكيد مقام معظم رهبري بر حضور گسترده مردم در انتخابات مبين اين واقعيت است كه اگر تا ديروز مي گفتيم حضور اكثريت مردم براي جامعه مهم است، امروز مديران جامعه به اين نتيجه رسيده اند كه حضور مردم ضامن بقاي ايران اسلامي و ضامن حفظ امنيت ملي و كيان اين نظام است.
وي با تاكيد بر اينكه مردم بايد احساس كنند رايشان موثر است و به راي آنان احترام گذاشته مي شود، گفت: راي مردم زينتي و تفنني نيست. وي افزود : كساني هستند كه براساس ملاكهاي مورد نظرخودشان، راي مردم را زينتي و تفنني تلقي مي كنند اينها واقعيات نظام را درك نكرده اند.
موسوي لاري تاكيد كرد: دراصل 6 و 7 قانون اساسي تاكيد شده است اين نظام متكي به راي مردم است، لذا افكاراين افراد كه راي مردم را زينتي مي دانند، مغاير با قانون اساسي است. كساني كه اين تفكر را ترويج مي كنند اگر چه با رنگ و لعاب ديني؛ درجهت براندازي نظام گام برمي دارند.
وي كساني كه راي مردم را زينتي و تفنني تلقي مي كنند درراس براندازان نظام جمهوري اسلامي ايران دانست.
وزيركشورتاكيد كرد: كار، رفتار و تصميمات ما بايد مبين اين باشد كه راي مردم براي ما واقعيت است نه تفنن و زينت.
موسوي لاري با تاكيد براينكه سه ركن اصلي دربرگزاري انتخابات وجود دارد، گفت: ركن اول درانتخابات مردم هستند كه در قالب انتخاب كننده و انتخاب شونده حضور پيدا مي كنند. ركن دوم وزارت كشور، فرمانداران و استانداران به عنوان مجريان قانون انتخابات هستند.
وي ادامه داد: ما مجري قانون هستيم، مسئوليت اجراي قانون انتخابات برعهده وزارت كشوراست و حسن اجراي انتخابات از ما خواسته شده است و هيات هاي اجرايي به عنوان معتمدان مردم مسئوليت اجراي انتخابات را بر عهده دارند.
وي شوراي نگهبان و هيات هاي نظارت بر انتخابات استاني و شهرستاني را ركن سوم در برگزاري انتخابات دانست.
موسوي لاري تاكيد كرد: مردم كه ركن اول در انتخابات هستند زماني انگيزه حضور در انتخابات را پيدا مي كنند كه ركن دوم وسوم شرايط مطلوب را براي حضور مردم فراهم كنند. مردم را با التماس و درخواست نمي توان در صحنه حاضر كرد. نگاه مردم به اين است كه ركن دوم و سوم با آنان چگونه برخورد مي كنند.
وزير كشور خاطرنشان كرد: ما بايد روي اين نكته تكيه كنيم كه مردم ولي نعمت ما هستند و حضور ما در عرصه مسئوليت به خاطر راي مردم است و پشتوانه تصميم گيري هاي ما راي مردم است اگر اين جايگاه را به صورت واقعي اعتقاد داشته باشيم بايد شرايط را براي حضور مردم واقعي كنيم.
وزير كشور قانون را تابلوي حركت مديران دانست و خاطرنشان كرد: اين قانون به ما گفته است مجري قانون باشيم و به ناظران نيز گفته است شما به نحوه برگزاري انتخابات نظارت داشته باشيد، هر كدام از ما سليقه هايي داريم اما سليقه ما كه نمي تواند مبناي تصميم گيري ها باشد.
وي افزود: نظام يك پيكره واحد است و تنها با هماهنگي همه اعضاي اين پيكرمي تواند حركت كند و سليقه هاي يك عضو نمي تواند به تنهايي مهم باشد.
وي نقش فرمانداران، استانداران و مجموعه وزارت كشور را تحقق خواسته و راي مردم دانست و تاكيد كرد: شما مجري قانون هستيد و قانون نيزشرايطي را هم براي اجرا و هم براي نظارت در نظر گرفته است و هيچ كس نبايد در هيچ مكان و نامي اجازه تخطي از قانون را به خود بدهد.
وزير كشور اضافه كرد: تلاش هاي زيادي مي شود كه دستگاه مجري قانون در انجام رسالت خود دچار مشكل شود، انواع واقسام دسيسه ها و توهين ها توسط برخي رسانه ها و عوامل مختلف به خاطر يك جمله كه وزارت كشور به استانداري ها گفته كه ما مجري قانوني هستيم، زده شده است اما به نظر ما هر ساختاري كه مطابق قانون نباشد، قابل همكاري نيست.
موسوي لاري گفت: هيات هاي نظارت چه در استان و چه در شهرستان ها و نيز ناظران شوراي نگهبان همكاران ما هستند و بايد مورد حمايت ما باشند و بايد بتوانند با قاطعيت به وظايف نظارتي خود عمل كنند.
وزير كشور خاطرنشان كرد: ما هيچ انتظاري از فرمانداران جز اجراي قاطعانه قانون نداريم، ما در اجراي قانون فراتر رفتن و از قانون دست كشيدن و كوتاه آمدن را نمي پذيريم و شما فرمانداران نيز بايد با قاطعيت اعلام كنيد كه ما از قانون دفاع مي كنيم و اجازه تخطي از قانون را نمي دهيم تا كساني كه قصد پايمال كردن قانون را دارند به كارشان ادامه دهند.
وي افزود: مردم اگر از ما صداقت ببينند اگر سلايقي مخالف ما نيز داشته باشند، به ما ملحق خواهند شد.
وزير كشور نيروي انتظامي، دادسراهاي انقلاب، ثبت احوال و وزارت اطلاعات را چهار مرجع استعلام در انتخابات دانست و گفت: به جز اين چهار مرجع هيچ مرجعي وجود ندارد.
وي با تاكيد بر اينكه مسئوليت هيات هاي نظارت تنها ثابت كردن عدم صلاحيت افراد است، خاطرنشان كرد: هيات هاي نظارتي هيچ مسئوليتي ندارند، مسئوليت رسيدگي به صلاحيت ها و تحقيقات محلي به عهده هيات هاي نظارت نيست فقط بايد بررسي كنند هيات هاي اجرايي به وظيفه خود عمل كرده اند يا خير. بر اساس مصوبه مجمع تشخيص مصلحت نظام هيات هاي نظارت بايد عدم صلاحيت افراد را ثابت كنند نه صلاحيت ها را و رد صلاحيت شدگان بايد حق داشته باشند شكايت كنند و به شكايت آنان رسيدگي شود و عمل در غير اين صورت مخالف با تصميم مجمع تشخيص مصلحت نظام خواهد بود.
ما به عنوان مجري قانون اعلام مي كنيم زيربار هيچ گونه قانون گريزي نخواهيم رفت و ما نيز از حريم خود نمي توانيم فراتررفته و در كار ديگران دخالت كنيم.
وي با اشاره به شرايط حساس كنوني جامعه گفت: شرايط جامعه امروز بسيار حساس است. پس از حيات با بركت انقلاب عليرغم مشكلات موجود و هزينه هاي سنگيني كه مردم ما بابت استقلال و آزادي و نظام جمهوري اسلامي پرداخته اند و عليرغم تلخي هايي كه از جنگ تحميلي در كام اين ملت باقي مانده است وضعيت امروز به مراتب حساس تر از ديروز است.
با وجود اينكه در گذشته تنگناهايي كه بر اثر جنگ تحميلي داشتيم و توطئه هايي يكي پس از ديگري عليه موجوديت نظام و انقلاب توسط كساني كه عزت و استقلال اين مردم را نمي خواستند صورت گرفت، اما امروز وضعيت حساس تر است و در موقعيت ويژه اي قرار گرفته ايم كه اقتضا مي كند هشيارتر باشيم.
وزير كشور گفت: دشمن در چند قدمي ما ست، اگر آن روز از آن سوي دنيا توطئه مي كردند، امروز شرق و غرب كشور ما در تسخير دشمن قسم خورده ما آمريكا ست. مرزهاي آبي كشور ما آكنده از نيروهاي نظامي و امكانات نظامي بيگانگان است و دشمن با طرح مسائلي به مشكل تراشي جدي عليه ايران مي پردازد و بهانه جويي ها مختلف براي ايجاد موانع و سد راه پيشرفت اين ملت از كارهاي روزمره دشمن شده است.
در اين شرايط همه كساني كه به اركان نظام و امنيت ملي علاقه مند هستند بايد دقت بيشتري داشته باشند تا بتوانيم در مقابل توطئه ها راه صحيح را در پيش گيريم.