به گزارش خبرنگار مهر، حجتالاسلام سید نعمتالله رکنی ظهر سهشنبه در جمع خبرنگاران با اشاره به برنامههای نخستین جشنواره پژوهشی علامه بلادی اظهار داشت: آیت الله حاج سید عبدالله بلادی از بزرگان دینی جنوب کشور است که نقش مهمی در مقابله با استعمار و استکبار داشته است.
وی به چاپ کتابهای متعدد از علامه بلادی اشاره کرد و خاطرنشان ساخت: معرفی علمای استان بوشهر و جنوب کشور در گذشته به خوبی صورت نگرفته است و لازم است که در راستای معرفی این بزرگان قدمهای اساسی برداشته شود.
مسئول کمیته اجرایی جشنواره پژوهشی علامه بلادی از برگزاری نخستین جشنواره پژوهشی علامه بلادی در ۱۷ آذر سال جاری خبر داد و بیان داشت: ترویج تحقیق و پژوهش و همچنین معرفی علمای دینی از مهمترین اهداف برگزاری این جشنواره است.
وی رقابت طلاب در عرصههای علمی پژوهشی را به عنوان دیگر هدف برگزاری این جشنواره عنوان کرد و افزود: از دیگر اهداف برگزاری جشنواره پژوهشی علامه بلادی، گسترش روحیه پژوهش در بین طلاب و روحانیون است.
حجتالاسلام رکنی همچنین از تلاش برای شناسایی نخبگان و استعدادهای علمی برتر طلاب و روحانیون خبر داد و بیان داشت: پژوهشهای برتر این جشنواره انتخاب میشوند و محققان و پژوهشگران برتر حمایت خواهند داشت.
مسئول کمیته اجرایی جشنواره پژوهشی علامه بلادی ادامه داد: استان بوشهر همواره مهد علمای بزرگی بوده است که تاکنون به خوبی معرفی نشدهاند و برنامههای علمی و پژوهشی نقشی مهم در معرفی این افراد خواهد داشت.
مسئول کمیته علمی جشنواره پژوهشی علامه بلادی نیز اظهار داشت: هماهنگیهای مناسبی برای برگزاری این جشنواره صورت گرفته است و طلاب میتوانند آثار خود شامل کتاب، پایان نامه و مقاله را به دبیرخانه جشنواره ارسال کنند.
حجت الاسلام سید ابوالحسن حسینی با بیان اینکه معرفی علما و طلاب استان بوشهر از مهمترین اهداف برگزاری این جشنواره است، اضافه کرد: آثار شرکتکنندگان در قالب ۱۱ محور مختلف دستهبندی و جمع آوری می شود.
به گزارش خبرنگار مهر، آیتالله سید عبدالله بلادی بوشهری مشهور به علامه بلادی بوشهری در سال ۱۲۹۱ قمری متولد شد و در سال ۱۳۷۲ قمری برابر با ۱۳۳۱ شمسی دار فانی را وداع گفت.
علامه بلادی از روحانیون تأثیرگذار در مشروطهخواهی جنوب ایران بود که دروس عالی خود را در نجف با بهرهگیری از آخوند خراسانی، سید کاظم یزدی و شریعت اصفهانی ادامه داد و در سال (۱۳۲۴ قمری) به درجه اجتهاد نائل شد، در اوج نهضت مشروطه به ایران آمد.
وی از رهبران دینی قیام جنوب بود و با سرداران مقاومت و مبارز تنگستانی مثل شهید رئیس علی دلواری دوستی نزدیکی داشت.