به گزارش خبرنگار قم، سید مرتضی سقائیاننژاد صبح یکشنبه در جلسه شورای اسلامی شهر قم که با حضور استاندار قم برگزار شد، با اشاره به سخنان رئیس کمیسیون فرهنگی شورای شهر درباره مسائل فرهنگی اظهار داشت: وقتی استاندار قم و معاون ایشان و رئیس کمیسیون فرهنگی روحانی هستند نباید این مشکلات وجود داشته باشد.
وی ادامه داد: شهر قم شهر قرآنی است و مراجع بزرگ در این شهر وجود دارند، اگر مشکل فرهنگی داریم یک جای کار باید اشتباه باشد.
شهردار قم اضافه کرد: اگر مسائل فرهنگی در میان مردم درونی نشود بروز آن هم در جامعه دچار مشکلات خواهد شد.
وی گفت: در زمینه همدلی و همزبانی هم شاید این طور است. یعنی شاید صحبت از همدلی و همزبانی میکنیم اما در برخوردها و رفتارمان این انعکاس ندارد.
در قم همه چیز برای همدلی و همزبانی فراهم است
سقائیاننژاد افزود: در قم همه چیز برای همدلی و همزبانی فراهم است و اگر مشکلات هست باید دلیل را در خودمان دنبال کنیم.
وی با اشاره به اینکه ریشه اصلی اختلاف هوای نفس است، اظهار داشت: باید اعتصام به ریسمان الهی را همواره در نظر داشت.
شهردار قم ابراز داشت: توقعات مردم از شهرداریها بسیار وجود دارد اما راه جلوی شهرداری برای انجام این توقعات باز نیست.
وی گفت: شما از بافت فرسوده صحبت کردید اما در زمینه بافت فرسوده وحدت مدیریت وجود ندارد. قرار بود هر سال ۱۰ درصد بافت فرسوده با بودجهای که اختصاص مییابد، نوسازی شود.
شهردار قم با اشاره به تصریح قانون به مدیریت واحد شهری، اظهار کرد: مدیریت یکپارچه شهری یعنی باید در شهر از یک مبدا فرمان خارج شود اما الان در شهرها از ۲۵ مبدأ فرمان خارج میشود.
وی ادامه داد: سال گذشته سال رکود ساخت و ساز بود و شهرداریها ۷۰ درصد درآمدشان از ساخت و ساز است و به همین دلیل است که نمیشود برنامهریزی انجام داد چرا که درآمد پایدار وجود ندارد.
وی مالیات بر ارزش افزوده و سهمی از تخلفات رانندگی را از درآمدهای پایدار شهرداری دانست و افزود: ما حتی آمار نداریم که در این زمینهها چقدر باید عاید شهرداری شود.
مردم باید در حفظ باغها به کمک ما بیایند
سقائیاننژاد با اشاره به تأکید استاندار قم به حفظ باغات اظهار داشت: ما خودمان نمیتوانیم باغات را بخریم و حفظشان کنیم. مردم باید در این قسمت به کمک ما بیایند و ما باید خرید اکسیژن داشته باشیم یعنی از کسانی که باغات را حفظ میکنند حمایت کنیم.
وی ادامه داد: قوانین و مقررات در شهرداری متعلق به ۱۳۳۴ است که نیاز به بازنگری دارد. ولی اگر همان قانون اجرا شده بود الان وضعیت بهتر بود.
شهردار قم با اشاره به دخالت سازمانهای نظارتی در امور مرتبط با شهرداریها، گفت: مدیران شهرداری باید جرأت داشته باشند که وارد عرصه کار و فعالیت شوند و ارگانهای نظارتی نباید به صورتی وارد کار شوند که کسی که میخواهد کار کند، از عملکرد خود پشیمان شود.
وی اضافه کرد: باید همه کمک کنند که شهردار ما بتواند چابک و شجاع در خط مقدم شمشیر بزند و کارها را پیش ببرد.
سقائیاننژاد گفت: یکی از دلایل اینکه در امور اجرایی کارها طولانی میشود این است که مسئولان ما حمایت نمیشوند و جرأت برای تعقیب مشکلات ندارند.