دكتر سعيد واقفي در گفتگو با خبرنگار اجتماعي خبرگزاري "مهر" افزود: شبكه هاي قاچاق دارو در كشور، داروهاي توليد داخل را جمع آوري كرده و به كشورهاي همسايه ارسال مي كنند و از اين طريق باعث بر هم زدن نظام دارويي كشور مي شوند.
وي با اشاره به لزوم اجراي طرح كارت هوشمند بيماران خاص ، گفت: حتي برخي از بيماران به علت اختصاص يارانه به تعدادي از داروهاي وارداتي ، اين داروها را بيش از حد نياز خود خريداري مي كنند و به صورت آزاد مي فروشند كه اجراي طرح كارت هوشمند مي تواند از بروز اين تخلفات جلوگيري كند.
دبير انجمن داروسازان ايران با بيان اينكه وزارتخانه هاي بهداشت و كشور با همكاري نيروهاي انتظامي مي توانند از بروز تخلفات دارويي جلوگيري كنند، تصريح كرد: قاچاقيان دارو به عنوان مشتري از برخي مراكز عمده فروشي و دفاتر فروش دارو در شهرستانها و تهران به جز دفاتر واحدهاي توليد كننده ، داروها را خريداري و به صورت قاچاق به ديگر كشورها ارسال مي كنند.
واقفي درباره نقش شركتهاي توزيع كننده در قاچاق دارو ، يادآور شد: اين مراكز داروها را از شبكه توليد و واردات دريافت كرده و در مراكز مصرف دارو نظير داروخانه ها و بيمارستانها توزيع مي كنند و نقشي در ارسال دارو به خارج از كشور ندارند.
وي با اشاره به اقدامات انجام گرفته در اين زمينه ، اظهار داشت: هم اكنون تعدادي از شركتهاي صادراتي با مجوز وزارت بهداشت با توليد كننندگان داخلي در كشور قرار داد بسته و با بازاريابي در كشورهاي همسايه ، داروهاي مورد نياز آن كشورها را كه در ايران به صورت مازاد توليد مي شود، صادر مي كنند.