خبرگزاري مهر - گروه بين الملل : سفر رئيس جمهوري اسلامي ايران به دمشق نه تنها فراتر از يك سفر متعارف و پروتكلي ، بلكه در برگيرنده مفاهيم عميق تر و وسيع تري است.

به گزارش خبرگزاري "مهر" اين سفر درزماني صورت گرفت كه كشورسوريه از هر سو مورد تهاجم تبليغات غرب و آمريكا قرار دارد و برخي كشورهاي عرب منطقه نيز به جاي حمايت از اين كشور استراتژيكي در صدد تضعيف آن بر آمده اند .

تصويت قطعنامه هاي 1559 و 1636 و اتهام سوريه به دست داشتن در قتل رفيق حريري نخست وزير اسبق لبنان و همچنين بزرگنمايي موضوع فرار عبدالحليم خدام معاون سابق رئيس جمهوري سوريه به پاريس جزئي از محور حملات تبليغاتي آمريكا و غرب عليه اين كشور است .

اين حملات تنها در چارچوب تضعيف دولت سوريه براي عدول از مواضع اصولي خود درقبال مسائل فلسطين و خاورميانه و سپردن نقش ژاندارمي منطقه به اسرائيل صورت مي گيرد.

كشورسوريه از سال 1970 يعني زمان به قدرت رسيدن مرحوم حافظ اسد جايگاه واقعي خود را در منطقه به دست آورد و به خط مقدم جبهه مقابله با نفوذ صهيونيزم تبديل شد .

جنگ رمضان 1973 كه منجربه شكست اسطوره ارتش اسرائيل شد درحالي صورت گرفت كه مرحوم حافظ اسد رئيس جمهوري سابق سوريه درصدد بر آمد تا حيثيت از دست رفته اعراب را با ديگر بازسازي كند .

در اين جنگ ارتش سوريه به پيروزي هائي در منطقه جولان دست يافت كه بعدا تحليل گران غربي از آن به عنوان معجزه جهان نام بردند.

اين امر موجب شد تا ارتش رژيم صهيونيستي كه پس از جنگ ژوئن 1967 به يك قدرت اسطوره اي تبديل شده بود بشدت تحقير شود و ثابت شد كه كشورهاي عرب منطقه اگر همگرائي خود را حفظ كنند مي توانند اسرائيل را بشدت مهار نمايند .

اسرائيل پس از اين شكست خفت بار تلاش كرد تا براي ايجاد جاي پائي در منطقه آتش يك جنگ داخلي را در لبنان شعله ور كند و به اين ترتيب از سال 1975 با تحريكاتي كه رژيم صهيونيستي از طريق عوامل خود انجام داد جنگ داخلي در لبنان آغازشد .

مرحوم حافظ اسد با آگاهي از توطئه هاي رژيم صهيونيستي بنا به در خواست رهبران احزاب ملي لبنان نيرويي براي تامين امنيت اين كشور به لبنان گسيل داشت .

به گزارش "مهر" در طول نزديك به 30 سالي كه ارتش سوريه در لبنان مستقر بود همه تلاش دولت دمشق اين بود تا آرامش به اين كشور جنگ زده باز گردد و در اين رهگذر دولت سوريه متحمل مشكلات سياسي زيادي شد .

همزمان با آغاز جنگ تحميلي رژيم صدام عليه جمهوري اسلامي دولت سوريه به رهبري مرحوم حافظ اسد با آگاهي از ماهيت صدام در كنار ايران قرار گرفت .

مرحوم حافظ اسد پيوسته جمهوري اسلامي ايران را امتداد استراتژيكي جهان عرب مي دانست و دركليه محافل عربي از مواضع منطقه اي و بين المللي ايران دفاع مي كرد .

اين دفاع مسلما خوشايند برخي كشروهاي عرب نبود و به همين دليل سوريه بشدت تحت فشار قرار گرفت تا از مواضع بحق خود در برابر ايران عدول كند اما مرحوم اسد هرگز حاضر نشد تا در برابر وعد هاي مالي كشورهاي عرب منطقه مواضع اصولي خود را به حراج بگذارد .

اكنون كه دولت بشار اسد رئيس جمهوري سوريه از هر سو مورد تهاجم آمريكا و غرب قرار گرفته جمهوري اسلامي ايران در چارچوب روابط استراتژيكي خود با دمشق در كنار سوريه قرار گرفته و اجازه نخواهد داد تا اين كشور تنها باقي بماند.

تهران - دمشق و بيروت به عنوان مثلث نفوذ ناپذير منطقه در آينده روابط خود را حفظ خواهند كرد و با توجه به خطراتي كه از سوي اسرائيل امنيت خاورميانه را تهديد مي كند اجازه نخواهد داد تا رژيم صهيونسيتي و آمريكا و غرب يكي از محورهاي اين مثلث را بشكنند زيرا شكست اتحاد ايران ، سوريه و لبنان به مفهوم هموار شدن راه براي يك تازي مجدد اسرائيل در منطقه خواهد بود.