دكتر آرش عازمي خواه در گفتگو با خبرنگار اجتماعي خبرگزاري مهر افزود: با توجه به اينكه هر 10 سال يكبار سرشماري جمعيت كشوري انجام مي شود بنابراين اعلام نرخ جديد مرگ ومير مادران ناشي از عوارض زايمان پس از انجام اين سرشماري در سال 86 اعلام مي شود.
وي با بيان اينكه بر اساس اهداف توسعه هزاره ، كشور موظف شده نسبت مرگ و مير 75 تا 90 در 100 هزار تولد زنده در سال 1990 را تا سال 2015 به 18 تا 22 در 100 هزار برساند ، در مورد عوامل موثر بر كاهش مرگ و مير مادران ناشي از عوارض زايمان گفت: افزايش سطح تحصيلات و ميزان اشتغال زنان ، افزايش دسترسي زنان به مراكز بهداشتي و درماني و افزايش ميزان زايمان هاي انجام شده در بيمارستانها از عوامل مهم كاهش ميزان مرگ و مير مادران است.
عازمي خواه افزود: كاهش باروري در كشور و به دنبال آن كاهش احتمال خطرات ناشي از زايمان، اجراي نظام مراقبت از سال 80 تاكنون در دانشگاههاي علوم پزشكي كشور كه بر اساس آن علل بروز مرگ و مير مادران مورد بررسي قرار گرفته و برنامه هاي لازم براي پيگشيري مجدد مرگ و مير مشابه در نظر گرفته شد. همچنين ايجاد برنامه هايي براي پيشگيري از خطاهاي پزشكي با اجراي پروتكلهاي مربوط به كاهش مرگ و مير مادران از ديگر عوامل مهم اين كاهش است.
رئيس دفتر سلامت مادران وزارت بهداشت با بيان اينكه بيمارستان امن ترين مكان براي انجام زايمان است، افزود: بر اساس تحقيقات انجام شده ميزان زايمان هاي انجام شده در بيمارستانهاي كشور از 60 درصد در سال 75 به 90 درصد در سال 83 رسيده است.
وي گفت: ميانگين شاخص مرگ ومير مادران در كشور در حال توسعه 200 در 100 هزار تولد زنده و اين ميزان در كشورهاي توسعه يافته 20 در 100 هزار تولد زنده است بنابراين ايران با ميزان كنوني از الگوي كشورهاي در حال توسعه فاصله گرفته و در حال نزديك شدن به كشورهاي توسعه يافته است.