اين شاعر و منتقد ادبيات در گفتگو با خبرنگار فرهنگ و ادب مهر ، با بيان اين مطلب افزود : تاثير انقلاب اسلامي بر شعر و ادبيات معاصر از زواياي گوناگون قابل بررسي است كه امروز بعد از گذشت حدود سه دهه از پيروزي انقلاب بايد توسط اديبان و محققان مورد بررسي جدي وعالمانه قرار گيرد .
رضا اسماعيلي تصريح كرد : به نظر من انقلاب اسلامي شعر را از دايره بسته مخاطبان خاص بيرون كشيد و به متن جامعه واردكرد. در واقع انقلاب شعر را از انحصار نحله هاي ادبي كاذب آزاد كرد و با دميدن روح معنويت در كالبد شعر ، مردم را دوباره با شعر آشتي داد .
شاعران انقلاب همچون مصلحان اجتماعي ، نداي " بازگشت به خويشتن" را سر دادند و براي رسيدن به قاف كمال " هنر موعود " به سير و سلوكي عارفانه و كشف و شهودي عاشقانه دل سپردند |
اين شاعر و منتقد ادبيات يادآور شد : شعر انقلاب روايت گوياي مظلوميت ، معصوميت و عصيان انسان معاصر در برابر زشتي ها و پلشتي هاست. شعري خدا محور ، مخاطب انديش ، ظلم ستيز و عدالت مدار .
رضا اسماعيلي در پايان گفتگو با مهر ، گفت : نكته آخر اين كه انقلاب اسلامي ، شعر را از ورطه افراط و تفريط رهانيد و به دايره اعتدال هدايت كرد . به عبارت ساده تر، انقلاب اسلامي خلاقيت و نو آوري در حوزه شعر را در مسير منطقي و معقول هدايت كرد و با پيوند شعر نو و سنتي به ترميم گسست ايجاد شده در نسل هاي ادبي پرداخت كه نتيجه اين پويند ، تجديد حيات و احياي قالب هاي ادبي با بهره گيري از " گويش نيمايي " بود كه اين رويكرد خجسته تا حدود زيادي به بحث و جدل هاي تكراري ميان شاعران نو پرداز و سنتي پايان داد .