مسعود دهنمكي، روزنامهنگار و فيلمساز، در گفتگو با خبرنگار سينمايي "مهر" در مورد جشنواره امسال فيلم فجر گفت: "نكته مهم جشنواره امسال غيبت بزرگان است كه تأثير زيادي بر كيفيت فيلمهاي جشنواره گذاشت. يكي دو كارگردان جوان هم با آثارشان اميدبخش بودند. حضور برخي آثار متوسط و بعضا ضعيف در جشنواره انتخاب فيلم برتر را دشوار ميكند. به هر حال ما اكنون در دوران گذار سينماي ايران هستيم و به تدريج نسل جوان جايگزين نسل قبلي ميشود و اين امر شرايط را تا حدودي دشوار كرده است."
وي تاكيد كرد: "از جشنواره سال گذشته و با فيلم "رستگاري در هشت و بيست دقيقه" مضمون شكست كانونهاي خانوادگي و جدايي در اكثر فيلمها به چشم ميآيد و چون خودم قبلا در مورد اين موضوع فيلم "فقر و فحشا" را ساخته بودم، چندان با آن بيگانه نبودم. اين وضعيت به نوعي برآيند روابط موجود در جامعه و فقر موضوعات ديگر سينمايي است."
دهنمكي در مورد رويكرد سينماگران ايراني به جنبهها و مضامين سياسي گفت: "ما در دادن پز روشتفكري در جامعه استاديم. نميدانم فيلمسازاني كه ميگويند آزادي نيست و محدوديت وجود دارد، ديگر جز ارائه صحنههاي ... چه محدوديتي دارند؟ در اين سينما همه چيز از رقص مطربي و ارجاعات سياسي و تندترين حرفها را به روشهاي متفاوت در فيلمها زده ميشود و "آفسايد" و "يك شب" گواه اين ماجرا هستند."
سازنده مستند "فقر و فحشا" در ادامه افزود: "دولت قبلي حتي جرأت اجازه نمايش به فيلمي نظير "مكس" را نداد، ولي مسئولين جديد به راحتي مجوز نمايش فيلم را دادند و فكر ميكنم اين مهرورزي يك طرفه است. ديگران آزادند در مورد ارزشها و باورهاي انقلاب هر چه دوست دارند بگويند، ولي وقتي اين انتقادها از سوي بچه مسلمانها ابراز ميشود، بلافاصله با تنگنظري رو به رو ميشوند. كار دنيا برعكس شده و در وادي هنر و سينما با دوستان مروت نميشود و با دشمنان با مروت برخورد ميشود. براي حزباللهيها عرصه تنگ شده و اين يك نوع مهرورزي نامتوازن است، چطور ميشود در مورد كتاب و فيلم من چنين برخوردي ميشود، ولي ديگران آزادانه هر كاري كه ميخواهند انجام ميدهند؟"
دهنمكي گفت: "در فيلم "يك شب" به كاركرداني نيكي كريمي به صورت واضح محكمات ديني در خصوص مسائل جنسي زنان از نگاه دين به راحتي زير سوال برده ميشود. موضوعي مثل اينكه چرا زنان حق تعدد زوج ندارند به راحتي در چنين فيلمي در جشنواره پخش ميشود. فكر ميكنم بايد كمي منصفانه با مسائل برخورد كنيم."