دبير انجمن داروسازان ايران در گفتگو با خبرنگار اجتماعي خبرگزاري مهر افزود: فقط در صورت عدم وجود گياهان دارويي براي درمان بيماريهايي نظير داروهاي ضد سرطان و فاكتورهاي خون براي بيماران هموفيلي كه جايگزيني در زمينه گياهان دارويي وجود ندارد از داروهاي شميايي استفاده مي شود.
دكتر سعيد واقفي با بيان اينكه داروي گياهي براي دستگاه هاي عمومي بدن نظير مشكلات مربوط به هاضمه، مشكلات تنفسي و حتي بيماري هاي قلب و عروق توسط پزشكان تجويز مي شود كه به صورت قرص مورد مصرف قرار مي گيرد، گفت: گياهان دارويي در كشورهاي پيشرفته از كاربرد و اهميت بسياري برخوردار است و طي چند سال اخير تعدادي از كارنجات توليد و استخراج گياهان دارويي در شهرستانها و تهران ايجاد شده است بنابراين استفاده بهينه از آنها مي شود.
دبير انجمن داروسازان ايران گفت: با توجه به اينكه تعداد زيادي از اقلام گياهان دارويي در كشور وجود دارد بايد از وجود گياهان دارويي به صورت سنتي و فله اي به سمت استخراج و استاندارد سازي آن حركت كرد.
واقفي افزود: اگر داروهاي گياهي در كشور بر اساس استانداردها استخراج و توليد شوند به طور حتم پزشكان نيز اين داروها را براي درمان بيماران تجويز مي كنند.
وي ادامه داد: هم اكنون چندين مركز تحقيقاتي در زمينه گياهان دارويي در كشور وجود دارد كه براي تشخيص موارد استفاده مورد تحقيق قرار مي گيرد و از اين طريق مي توان در زمينه عصاره گيري و استخراج مواد موثر از گياهان دارويي به خودكفايي رسيد تا گياهان دارويي به صورت خام در اختيار ديگر كشورها قرار نگيرد و پس از استخراج آن با چندين برابر قيمت به كشور وارد شود.