به گزارش خبرنگار مهر، اولین جلسه شورای هماهنگی ثبت وقایع حیاتی شهرستان خرم آباد پیش از ظهر شنبه در محل فرمانداری این شهرستان با دستور کار اطلاع رسانی به مردم در خصوص ثبت به موقع وقایع حیاتی خود به مراکز مربوطه برگزار شد.
حبیب اله خجسته پور فرماندار خرم آباد در این جلسه بر ضرورت ثبت به موقع و فراگیر وقایع در شهرستان خرم آباد تاکید کرد و اظهار داشت: در کمیسیون هماهنگی ثبت وقایع حیاتی شهرستان خرم آباد به دنبال این هستیم که وقایع چهارگانه تولد، فوت، ازدواج و طلاق به صورت ۱۰۰ درصد و در وقت تعیین شده ثبت شوند.
وی یکی از اقدامات مراکز ثبت احوال سطح کشور را هوشمند کردن کارت ملی در سراسر کشور خواند و بیان کرد: به نظر می رسد اطلاع رسانی در این زمینه نه تنها در سطح شهرستان خرم آباد بلکه در سطح کشور ضعیف است بطوریکه اگر از عامه مردم در اینباره سوال پرسیده شود اطلاع چندانی از موضوع ندارند.
فرماندار خرم آباد افزود: پیشنهاد داده می شود برای ایجاد انگیزه در بین کارکنان ادارات نسبت به گرفتن کارت هوشمند ملی برنامه زمان بندی از سوی هر دستگاه در این خصوص اعلام شود تا کارکنان هر اداره با تکمیل مدارک مورد نیاز خود و خانواده هایشان برای صدور کارت هوشمند ملی اقدام کنند.
وی بر ضرورت تسریع در صدور کارت ملی هوشمند برای اقشار مختلف شهرستان خرم آباد تاکید کرد و گفت: اگر به امر صدور کارت هوشمند ملی در سطح شهرستان خرم آباد سرعت داده شود این امکان وجود دارد که افراد در انتخابات سال بعد از این کارت ها استفاده کنند.
فرماندار خرم آباد به راهکارهایی برای رفع مشکلات ساختمان ثبت احوال بخش زاغه شهرستان خرم آباد اشاره کرد و افزود: لازم است مدیر ثبت احوال شهرستان خرم آباد از حوزه عمران و برنامه ریزی فرمانداری این شهرستان درخواست کند جلسه ای هفته آینده برای تعیین تکلیف ساختمان این بخش برگزار شود.
وی با تاکید بر اینکه دستگاههای مرتبط با ثبت وقایع حیاتی و همچنین دستگاههای فرهنگی و اجتماعی لازم است وضعیت آینده کشور را به لحاظ اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی و ... برای مردم ترسیم کنند ادامه داد: این دستگاهها باید عنوان کنند که با توجه به رشد علم و ایجاد فرصت های شغلی در آینده نسل جدید نه تنها دغدغه شغل نداشته بلکه قدرت انتخاب برای تعین شغل خواهد داشت.
فرماندار خرم آباد تصریح کرد: اگر ما مسئولین بتوانیم آینده خوبی را البته به صورت واقعی نه تخیلی و شعاری برای خانواده ها ترسیم کنیم باعث ترویج بحث فرزند بیشتر در جامعه خواهیم شد.
خجسته پور با اشاره به اینکه طی سال های گذشته در همه جای کشور شعار «فرزند کمتر زندگی بهتر» مطرح می شد عنوان کرد: طبیعی است که نمی توان با یک چرخش ۱۸۰ درجه ای نسبت به تغیر این شعار موفق بود لذا مجبوریم با ترسیم آینده ای بهتر برای فرزندان آینده این شعار را تغیر دهیم.
وی فرزند پروری را مهتر از فرزند آوری دانست و افزود: افزایش طلاق ها، افزایش اعتیاد، تولد فرزندان دارای "اچ آی وی" و ... نشان می دهد که در جامعه ما روی فرزند پروری نسبت به فرزند آوری کمتر کار شده است.
فرماندار خرم آباد بحث ثبت وقایع حیاتی از طریق خانه های بهداشت را به عنوان مصوبه این جلسه مطرح کرد و گفت: با توجه به اینکه خانه های بهداشت بیشترین دسترسی را به جامعه هدف ما دارند لازم است ثبت وقایع حیاتی از طریق این مراکز بیشتر مورد توجه قرار گیرد.
خجسته پور از افزایش آمار طلاق به عنوانی دردی مهلک که در کشور رو به فزونی یافته است یاد کرد و افزود: درصد بالایی از طلاق ها توافقی است و متاسفانه به دلیل ادعای مدرن بودن افراد طلاق توافقی باعث متلاشی شدن کانون خانواده در کمتر از ۱۵ دقیقه می شود.
وی کاهش طلاق توافقی را نیازمند کار فرهنگی به خصوص به کارگیری صله ارحام دانست و افزود: همچنین وجود طلاق های عاطفی باعث کاهش رشد جمعیت شده است به طوریکه وقتی زن و مرد کانون خانه را فقط به عنوان سقفی برای خواب در نظر می گیرند و از هم طلاق عاطفی گرفته اند موضوعی به نام فرزند آوری دیگر مطرح نیست.