به گزارش خبرنگار مهر، فریدون همتی شامگاه دوشنبه در جلسه شورای هماهنگی بانکها و در جمع مدیران بانکهای استان قم با بیان اینکه توسعه هر کشور و منطقهای با توسعه بانکها و اقدامات بانکها، ارتباط مستقیم دارد، اظهار داشت: این امر به این جهت است که تا منابع مالی و اعتباری وجود نداشته باشد، توسعه در بخشهای مختلف اتفاق نخواهد افتاد و به همین دلیل نقش بانکها در راستای توسعه استان مؤثر و تعیینکننده است.
وی بیان داشت: ما مجموعه بانکهای استان را بازوان استانداری در برنامهریزیهای اقتصادی میدانیم و این دلسوزی و جهتگیری در مدیران عامل بانکهای استان برای رفع مشکلات اقتصادی دیده میشود و میتوان اذعان داشت مجموعه بانکداری استان قم از ظرفیتهای خوبی برخوردار است.
سرپرست استانداری قم، افزود: باید برنامهریزی کرد تا منابع بانکها به چرخه تولید و فعالیت بازگردد و جهتگیریهای بانکها باید در راستای حمایت از واحدهای تولیدی باشد.
وی بیان داشت: اکنون صنایع و واحدهای تولیدی فعال در استان نیازمند حمایت هستند تا بتوانند به فعالیتهای اقتصادی و تولیدی خود را ادامه دهند.
همتی، تأکید کرد: از جمله کارهایی که بانکها میتوانند در عرصه تولید نقش آفرینی کنند شناسایی ظرفیتهای خالی واحدهای تولیدی و فعال کردن آنها است و امروز یک واحد تولیدی در استان نباید در زمینه سرمایه در گردش خود دچار مشکل باشد و بانکها میبایست آنها را حمایت و پشتیبانی کنند.
سرپرست استانداری قم، افزود: بر اساس آمارها در حال حاضر ۵۰ درصد منابع مالی در تهران وجود دارد و اصفهان با ۷ درصد رتبه دوم را به خود اختصاص داده است که از این فرصت میتوان استفاده کرد و منابع سرریز تهران را به قم جذب کنیم.
بانکهای استان برنامه ۵ ساله خود را تدوین کنند
وی از بانکهای استان خواست تا برنامه ۵ ساله خود را تدوین و در اختیار استانداری قرار دهند تا چشمانداز روشنی برای اقدامات و برنامهها داشته باشند چرا که پایه هر تصمیم انجام بر اساس کار کارشناسانه و برنامهریزی شده است.
وی افزود: بانکها باید واحدهای تولیدی را از آن خود بدانند و با دستگیری از سرمایهگذاران مانع از رکود و تعطیلی آنها شوند.
تناسبی بین زمان بازپرداخت تسهیلات وجود ندارد
وی با بیان اینکه تناسبی بین زمان بازپرداخت تسهیلات وجود ندارد، افزود: با توجه به شرایط اقتصادی کشور زمان بازپرداخت تسهیلات تااندازهای کوتاهمدت است که همین امر موجب زمین خوردن واحدهای تولیدی میشود.
سرپرست استانداری قم، با تأکید بر تکریم ارباب رجوع به خصوص سرمایهگذاران از سوی بانکها اظهار داشت: بانکها باید شرایط رقابتی را بپذیرند که این امر موجب افزایش کیفیت خدمات خواهد شد در عین حال فضای عمومی آن بانک نیز شفافتر خواهد شد که این امر موجب منفعت بانک و مشتریان خواهد شد.
بانکهای خصوصی در چرخه اقتصادی استان مشارکت کنند
وی ادامه داد: بانکهای خصوصی نیز باید در مدار قرار گیرند و اگر لازم باشد جلساتی با مدیران کشوری آنها برگزار خواهیم کرد تا در عرصه اقتصاد استان مشارکت کنند.
همتی، در ادامه با بیان اینکه فرودگاه قم مشکلات متعددی دارد و کار آن قفل شده است، افزود: پروژههای بزرگ همانند فرودگاه قم سرمایهای برای کشور است و باید مجموعههای مختلف و بخصوص بانکها ازاینگونه پروژهها حمایت کنند.
وی همچنین تأکید کرد: در بخش صنعت بانکهای تخصصی همچون بانک صنعت و معدن و بانک مسکن باید توان خود را معطوف این بخش کنند.
تکمیل واحدهای مسکن مهر از سیاستهای دولت است
سرپرست استانداری قم، ادامه داد: امروز تکمیل واحدهای مسکن مهر از سیاستهای دولت است و تلاش میشود بقیه پروژههای نیمهکاره به اتمام برسد و این تعهد دولت است که به آن متعهد خواهد بود که در این راستا با فعال شدن حوزه ساخت و ساز صنایع دیگر مرتبط نیز میتوانند فعال شوند.
وی تأکید کرد: بانکهای تخصصی باید در حوزه تخصصی خود ایفای نقش کنند و تلاش کنند تا منابع خارج از استان را جذب کنند که این امر در نهایت موجب توسعه و آبادانی استان خواهد شد.
موقعیت استان قم مهم و استراتژیک است
همتی، موقعیت استان قم را مهم و استراتژیک دانست و افزود: امروز کلانشهرها اشباع شدهاند اما قم به دلیل مرکزیتی که در کشور دارد و نزدیک استانهای صنعتی است موقعیت مطلوبی برای سرمایهگذاری دارد که در صورت انجام توافق در مذاکرات هستهای قم یکی از استانهای مستعد برای سرمایهگذاری است.
سرپرست استانداری قم، عنوان کرد: نامههای مردمی در سفر ریاست جمهور به قم باید مورد توجه بانکها قرار بگیرد و بانکها باید با دلسوزی و جدیت و با برنامهریزی مشخص در پرداخت تسهیلات تلاش کنند.