به گزارش خبرنگار مهر، آیت الله سیداحمد علم الهدی ظهر یک شنبه در تجمع حجاب و عفاف که در حمایت از قانون امر به معروف و نهی از منکر در مهدیه مشهد برگزار شد بیان کرد: پایداری شما خواهران در احیاء این روز در سال های گذشته با راهپیمایی باشکوهی که در این شهر انجام می دادید به ثبت رسیده بود که امسال به دلیل وضعیت خاص ماه رمضان مبدل به تجمع شد.
وی با اشاره به اینکه برخی روشنفکران درصدد تحریم قیام مردم مشهد در حمایت از عفاف و حجاب هستند گفت: برخی می گویند واقعه مسجد گوهرشاد مشهد یک مقاومت فرهنگی در برابر اتحاد لباس و مخالفت با کلاه فرهنگی بود.
امام جمعه مشهد ادامه داد: برخی می خواهند دفاع از حجاب را در جریان نظام و انقلاب کمرنگ کنند و این را در افواه بزرگان ما قرار دهند که قیام مردم مشهد در مسجد گوهرشاد به عنون روز مقاومت فرهنگی و نه به نام روز عفاف و حجاب ثبت شود.
وی به وقایعی که منجر به تجمع و تحصن مردم در مسجد گوهرشاد شد اشاره کرد و گفت: شعارهای مردم در این تجمع علیه شاه و لعنت بر دولت پهلوی و دولت انگلیس بود که در میانه شعارها یکی از مردم مشهد علیه کلاه پهلوی شعاری داد که در ادامه آن شعار مردان کلاه های پهلوی را از سر برداشتند و پاره کردند.
آیت الله علم الهدی با تأکید بر این که تنها یک شعار علیه کلاه پهلوی نمی تواند همه آن تجمع را تحت الشعاع قرار دهد افزود: شورای عالی انقلاب فرهنگی این روز را به عنوان حجاب و عفاف نامگذاری کرده است.
وی با بیان اینکه دولت انگلیس در آن زمان با هدف براندازی ایران طرح کشف حجاب را به دولت پهلوی القا کرده بود گفت: در آن زمان استکبار جهانی در نظر داشت باتشکیل رژیم صهونیستی در دل کشورهای اسلامی که منتهای عداوت را با مسلمانان دارد اسلام را از بین ببرد.
آیت الله علم الهدی ادامه داد: شاید آن روز انگلیس ها حساب می کردند اگر مسئله ایران حل نشوند تنها با تشکیل اسرائیل نمی تواند اسلام را از بین ببرد بنابراین در آن زمان خواستند با اجرای طرح کشف حجاب ایران را از جهان اسلام جدا کنند.
اولین حرکت دشمنان اسلام مقابله با حجاب است
وی با اشاره به این که اولین حرکت در مقابله با اسلام در کشورهای مانند فرانسه مقابله با حجاب است گفت: وقتی دولت لائیک ترکیه می خواهد حاکمیت اسلام را در میان مردم از بین ببرد از راه بی حجابی اجباری وارد می شود.
آیت الله علم الهدی حجاب را در دین داری و اعتقاد مردم به عنوان یک اصل مطرح کرد و گفت: ما در بسیاری از احکام در قرآن صراحت نداریم اما در دو آیه خداوند متعال به حجاب با جزئیات آن می پردازد.
وی با بیان این که در آیه ۳۱ سوره نور مقصود از آشکار نکردن زینت حجاب مواضع زینت است گفت: اگر در این آیه خداوند بخشی که ظاهر می شود را استثناء نمی کرد طبق نص آیه قرآن حجاب تمام صورت بانوان واجب می شد.
آیت الله علم الهدی حجاب را به دو حجاب اسلامی و اضطراری تقسیم کرد و گفت: در حجاب اسلامی صورت باید پوشیده باشد و یا این که همه اعضای آن با هم دیده نشود و در بعضی مواقع که اضطرار ایجاب می کند صورت و دو دست مستثنی شده است.
وی با بیان این که در آیه ۳۱ سوره نور به لباس بانوان اشاره دارد گفت: خمار که در این آیه به آن اشاره شده لباسی است که بانوان عرب دور سر می پیچاندند و دنباله آن تا رو کمر را می پوشاند و قرآن صراحت دارد که بانوان چنین لباسی به تن کنند.
آیت الله علم الهدی آیه ۵۹ سوره احزاب را مخصوص چادر دانست و گفت: پوشش مورد توجه خداوند در این آیه جلباب است که پوششی سراسری غیر از خمار و بر روی آن انداخته می شد.
وی چادر را جزئی از فرهنگ ایرانی عنوان کرد و افزود: بانوان ایرانی قبل از اسلام چادری می پوشیدند که تمام بدن آن ها را می پوشاند و پوششی سراسری بود.
آیت الله علم الهدی با جدا کردن بحث حجاب از بی حجابی گفت: برای حجاب باید کار فرهنگی شود و با وجود صراحت قران درباره حجاب منکر آن منکر قرآن وکافر است.
وی با بیان این که در مقابل صراحت قرآن نمی توان نظرات شخصی را بیان کرد گفت: من چادر را واجب نمی دانم بلکه آن را حجاب برتر می دانم با این حال آنچه در قرآن با قطعیت بیان شده پوشش تمام بدن بانوان است.
انکار حجاب انکار دین است
آیت الله علم الهدی با تأکید بر این که انکار حجاب انکار دین است گفت: ما نمی گوییم که به زور بانوان را به حجاب اجبار کنید اما باید با اجبار جلوی بی حجابی را بگیرید.
وی بی حجابی را عامل ناهنجاری و فساد دانست و تأکید کرد: بی حجابی ابزار دشمن در جنگ نرم و پیشقراول تهاجم فرهنگی است.
آیت الله علم الهدی تصریح کرد: وقتی یک نظام دینی داریم نباید یک ناهنجاری فسادآور آن را دربرگیرد بی حجابی در ملأعام جامعه را به فساد می کشد و باید با این ناهنجاری مقابله کنیم.
وی با تأکید بر این که مقابله با بی حجابی مانند برخورد با دزد و شرابخوار است گفت: یک جوان متدین تنها را نمی توان از دین جدا کرد مگر از طریق همین زنان بی حجاب که در جامعه حضور دارند.
آیت الله علم الهدی سقوط اندلس را به مسئله بی حجابی مرتبط دانست و افزود: در اندلس مسیحیان دختران خود را بی حجاب وارد اجتماع کردند و همین باعث شد جوان هایی که پای اسلام ایستاده بودند دنبال این دختران و زنان بروند و از دین خود دست بکشند.
وی تأکید کرد: دشمن ما در تاریخ تجربه دارد و می داند که هیچ پیاده نظامی برای سرکوبی جامعه مسلمانان از زن بی حجاب موثرتر نیست.
مقابله بابی حجابی مقابله با یک مسئله امنیتی است
آیت الله علم الهدی مسئله مقابله با بی حجابی را یک مسئله امنیتی عنوان کرد و گفت: مسئله ما با بی حجابی به عنوان پیشقراول جنگ نرم است نه با حجاب.
وی بانوان محجبه جامعه را پاسداران عفت و حجاب معرفی کرد و گفت: متولیان فرهنگی کشور از وزارت ارشاد و صداو سیما باید با فعالیت های فرهنگی به تبلیغ حجاب بپردازند.
آیت الله علم الهدی ادامه داد: فعالیت فرهنگی در حوزه حجاب تنها به سخنرانی و شعار حجاب دادن نیست وزارت ارشاد باید عرصه های هنری را در خدمت حجاب قرار دهد.
وی افزود: در یک فیلم در مسئله ترویج حجاب کاری می توان کرد که با صدها جلسه سخنرانی نمی شود اثر تبلیغی یک برنامه هنری بسیار بیشتر از جلسات متعدد سخنرانی است.
آیت الله علم الهدی با بیان این که فرهنگ حجاب باید از پیشگیری از اختلاط زنان و مردان در اجتماع صورت بگیرد گفت: وقتی در مجالس خانوادگی دختران و زنان خانواده با مردان بر سر یک سفره می نشینند و با یکدیگر شوخی می کنند حجاب از همین مجالس است که لطمه می بیند.
وی به مسئله تفکیک جنسیتی دانشگاه ها در دولت یازدهم اشاره کرد و گفت: یکی از فواید وزارت علوم دولت قبل این بود که زن و مرد را در دانشگاه جدا کردند.
آیت الله علم الهدی ادامه داد: برخی آن را تفکیک جنسیتی نامیدند تا آن را کم ارزش جلوه دهند این طرح همان زمان به صورت فراگیر اجرا نشد و با تغییر دولت و برکناری آن وزیر با غیرت همان کلاس هایی که جدا شده بود به حالت قبل بازگشت.
وی با بیان این که مسئله حجاب به معنی جلوگیری از اختلاط بی قید و شرط زنان و مردان در جامعه است گفت: این اختلاط به ضرر هر دو و به خصوص به ضرر بانوان است.