به گزارش خبرنگار مهر؛ روستای بهرامی از توابع شهرستان خرم آباد است که قرارگیری در حاشیه شهرک صنعتی شماره دو و زندان خرم آباد برای این روستا تبدیل به مشکلی بزرگ شده است.
از یک سو ورود فاضلاب زندان به اراضی کشاورزی روستا و از سوی دیگر فاضلاب خارج شده از واحدهای صنعتی زندگی را برای مردم این روستا سخت کرده است.
برخی از اهالی روستا در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به سالها پیگیری برای رفع این مشکل از بی نتیجه بودن پیگیری ها ابراز نارضایتی کرده و خواستار چاره اندیشی مسئولان شده اند.
آنها می گویند که ورود فاضلاب به داخل روستا و اراضی کشاورزی برای بهداشت و سلامت مردم روستا مشکل ساز شده ولی همچنان گوش شنوایی برای شنیدن صدای نگرانی مردم و حل این مشکل وجود ندارد.
این وضعیت در حالیست که هر کدام از دستگاههای مرتبط توجیهی برای عدم ساماندهی فاضلاب زندان و واحدهای صنعتی دارند تا توپ مشکل میان دستگاههای مختلف پاسکاری شود.
شهرک صنعتی: بخشی از فاضلاب مربوط به زندان است
محمد پور آزادی معاون فنی شرکت شهرکهای صنعتی لرستان در این رابطه در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه در شهرک صنعتی شماره دو خرم آباد شبکه فاضلاب و انشعابهای فرعی آن احداث شده است اظهار داشت: همچنین تصفیه خانه آن نیز تکمیل و آماده بهره بردای است.
وی با بیان اینکه ما منتظر آزمایش های محیط زیست برای برخورد با واحدهای متخلفی که آلودگی آنها بیشتر از حد مجاز است هستیم ادامه داد: در حال حاضر آلودگی زیست محیطی در روستای مجاور این شهرک صنعتی یعنی «روستای بهرامی» وجود دارد.
معاون فنی شرکت شهرکهای صنعتی لرستان با بیان اینکه حوزه وظیفه ما در خصوص فاضلاب شهرکهای صنعتی احداث تصفیه خانه فاضلاب و هدایت فاضلاب به سمت تصفیه خانه است ادامه داد: در حال حاضر بخشی از این فاضلاب که موجب آلودگی زیست محیطی روستای بهرامی شده مربوط به شهرک صنعتی نیست بلکه مربوط به زندان پارسیلون بوده که در مجاورت شهرک صنعتی قرار گرفته شده است.
برخی از واحدهای صنعتی هنوز تصفیه خانه خود را راه اندازی نکرده اند
پور آزادی با بیان اینکه زندان ها باید هزینه های مربوط به حق اشتراک و انشعاب خود را بپردازند ادامه داد: همچنین محیط زیست نیز با یک سری واحدهایی که آلودگی آنها از رنج مجاز بیشتر بوده و پیش تصفیه خانه خود را راه اندازی نکرده و فاضلاب خود را به تفصیه خانه فاضلاب شهرک صنعتی هدایت نمی کنند باید برخورد کند.
وی با تاکید بر اینکه تصفیه خانه شرکت شهرکهای صنعتی شماره دو خرم آباد تکمیل شده و آماده بهره برداری است ادامه داد: این تصفیه خانه یک سال بوده که افتتاح شده و ما منتظر اقدامات محیط زیست و سازمان زندانها هستیم.
معاون فنی شرکت شهرکهای صنعتی لرستان ادامه داد: پیش نیاز فعالیت این تصفیه خانه این بوده که میزان آلودگی که وارد آن می شود به حدی باشد که تصفیه خانه کار کند و باید واحدهای صنعتی در شهرک اقدام به احداث پیش تصفیه کنند و تنها دستگاهی که می تواند با این واحدها برخورد کند محیط زیست است.
آزادی پور با بیان اینکه ما حاضر هستیم که فاضلاب زندان را نیز تصفیه کنیم گفت: زندانها باید هزینه های اشتراک و بهره برداری و نگهداری از تصفیه خانه را به ما پرداخت کند.
واحدهای صنعتی ملزم به احداث پیش تصفیه خانه هستند
فرمانپور رئیس اداره محیط زیست شهرستان خرم آباد نیز در این رابطه در پاسخ به سوال خبرنگار مهر که چرا تا کنون اقدامی برای جلوگیری از واحدهای آلاینده محیط زیست در شهرکهای صنعتی صورت نگرفته است گفت: واحدهای که عنوان واحدهای آلاینده دارند را به سازمان امور مالیاتی به عنوان واحد آلاینده معرفی می کنیم و در نهایت امور مالیاتی، مالیات عوارض آلایندگی از آنها اخذ می کند.
وی با بیان اینکه محیط زیست نیز به واحدهای صنعتی آلاینده اخطارهایی می دهد که طی یک مدت خاص نسبت به رفع آلایندگی اقدام کنند در غیر اینصورت پلمب می شوند گفت: ولی متاسفانه واحدهایی که در شهرک صنعتی شماره دو قرار دارند واحدهای زیرمجموعه این شرکت محسوب می شوند و این در حالیست که نظارت دقیقی از سوی شرکت شهرکها بر این واحدها وجود ندارد.
رئیس اداره محیط زیست خرم آباد با بیان اینکه مدیریت شهرک بر عهده مدیر عامل شهرک های صنعتی است گفت: محیط زیست یک سازمان نظارت کننده بوده و شهرکها باید اقدامات لازم را انجام دهند.
فرمانپور با بیان اینکه محیط زیست هنگام بازدید اولیه از واحدهای صنعتی آنها را ملزم به احداث پیش تصفیه می کند گفت: در مجوز بهره برداری این واحدها نیز شروط زیست محیطی قید می شود که یکی از این شرط ها احداث واحد پیش تصفیه است.
وجود ۵ واحد آلاینده زیست محیطی در شهرک صنعتی شماره دو
وی با بیان اینکه در حال حاضر پنج واحد آلاینده زیست محیطی در شهرک صنعتی شماره دو وجود دارد گفت: ما این واحدها را به عنوان واحد آلاینده معرفی کرده ایم و عوارض مالیاتی نیز پایان هر سال از آنها اخذ شده است.
رئیس اداره محیط زیست خرم آباد با بیان اینکه البته این اهرم کافی برای رفع آلایندگی این واحدها محسوب نمی شود ادامه داد: اقدامات بعدی ما در محیط زیست در این زمینه این بوده که از ابتدای امسال به این واحدها اخطار داده ایم ولی متاسفانه باز هم این واحدها اقدام عملیاتی انجام نداده اند.
فرمانپور ادامه داد: مرحله بعدی محیط زیست در رابطه با این واحدهای آلاینده پلمب است و ظرف ۱۵ روز آینده یک اخطار مجدد به این واحدها به عنوان آخرین فرصت می هیم اگر در این مدت نظر محیط زیست را جلب کردند ما نیز همکاری لازم را با آنها خواهیم داشت.
واحدهای آلایند پلمب می شوند
وی افزود: اگر هیچ گونه اقدامی انجام ندادند ما اقدام به پلمب این واحدهای آلاینده خواهیم کرد.
رئیس اداره محیط زیست خرم آباد با اشاره به وضعیت آلودگی زیست محیطی در روستای بهرامی به دلیل فعالیت این واحدهای آلاینده در شهرک صنعتی شماره دو خرم آباد و همچنین فاضلاب زندان پارسیلون عنوان کرد: در حال حاضر فاضلاب این دو بخش بدون هیچ گونه مدیریتی همچنان در اراضی کشاورزی رها سازی می شود و به تبع وقتی که خارج می شود از حاشیه روستای بهرامی عبور می کند که این امر موجب مشکلات بهداشتی شده و سلامت مردم را با تهدید مواجه کرده است.
فرمانپور ادامه داد: در حال حاضر در فصل گرما نیز به سر می بریم و عبور این فاضلاب موجب پخش بوی بد آن در منطقه و همچنین منبعی برای جمع آوری جانوارن موزی و حشرات شده است.