به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان، سید نقی عزیزی در گفتوگویی در شهرستان گرمسار اظهار داشت: تعداد ۲۱ کانون فرسایش بادی در استان وجود دارد.
وی بابیان اینکه خشکسالیهای متناوب برافزایش سطح و افزایش اثرات منفی این کانونها تأثیر داشت است خاطرنشان کرد: باوجود بارندگی کم و خشکسالی کانون بحران جدیدی ایجاد نشده اما چون خشکسالی سرعت فرسایش باد را افزایش میدهد بر وسعت این کانونها افزوده شده است.
معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان خاطرنشان کرد: خاک توسط پوشش گیاهی نگهداری میشود و زمانی که خشکسالی باشد این پوشش گیاهی بهتدریج از بین رفته و بهتبع آن نیز فرسایش خاک بیشتر میشود.
عزیزی درباره اقدامات و برنامههای این اداره کل در راستای کاهش اثرات خشکسالی گفت: در استانهای کم بارش بهویژه استان سمنان که بهطور متناوب با چند سال خشکسالی مواجه بوده است باید با این پدیده بهعنوان یک پدیده اکولوژیست برخورد کرد و برنامهها را باید بر این اساس قرارداد.
وی تصریح کرد: نباید با فرض اینکه بارندگی وجود دارد برنامه و اقدامات را انجام داد؛ مثلاً برای اجرای برنامههای نهالکاری باید فرض را بر این گذاشت که بارندگی بسیار کم و یا اصلاً وجود ندارد و در این راستا از گونههایی استفاده شود که حداقل نیاز آبی را دارند.
وی به برخی چالشهای فعالیت در حوزه بیابان نیز اشاره کرد و گفت: یکی از مهمترین چالشها نبود منابع آبی مطمئن است و این محدودیت منابع آبی درصد موفقیت فعالیتها در این حوزه را کاهش میدهد.
معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان در خاتمه تصریح کرد: زمانی که آب خوب و باکیفیت مناسب وجود نداشته باشد خاک نیز مناسب نخواهد بود.