قم - امام جمعه قم مذاکرات هسته‌ای را سخت توصیف کرد و گفت: سفیران جمهوری اسلامی به خوبی از حقوق ملت ایران دفاع کردند.

به گزارش خبرنگار مهر، آیت‌الله سیدهاشم حسینی بوشهری در خطبه‌های این هفته نماز جمعه قم که در شبستان امام خمینی(ره) حرم حضرت معصومه(س) برگزار شد، با اشاره به توافق هسته‌ای گفت: ملت انقلابی و کشور مستقل ما از اول به دنبال این بود که از فناوری‌هایی که در دنیاست استفاده کنیم.

وی اضافه کرد: دشمنان از روزهای اول، تحریم‌ها و توطئه‌هایی را علیه ما اعمال کردند و زمانی که فهمیدند ملت ایران عقب نشینی نمی‌کند ایران هراسی را در دنیا مطرح کردند.

امام جمعه قم با بیان اینکه دشمن بیش از ما به مذاکره هسته‌ای نیاز داشت، روند مذاکرات را سخت توصیف کرد و افزود: سفیران جمهوری اسلامی ایران با اقتدار در برابر ابرقدرت‌های جهان ایستادگی کردند.

آیت‌الله حسینی بوشهری تاکید کرد: آنهایی که حاضر نبودند حقوق هسته‌ای ما را بپذیرند امروز در مقابل اراده آهنین ملت ما تسلیم شدند. البته همان طور که مقام معظم رهبری فرمودند در مذاکره بده و بستان نیاز است و ما محدویت‌هایی داریم ولی تحقیق و توسعه و حقوق هسته‌ای ملت ما در این توافق دیده شد.

به گفته مدیر حوزه‌های علمیه کشور، چهره‌ای (ایران هراسی) که مستکبران در دنیا علیه ایران ایجاد کرده بودند امروز به ضد خود آنها تبدیل شده به طوری که امروز حتی کسانی که رابطه دیپلماتیک با کشور ما ندارند پیام تبریک به مقام معظم رهبری فرستادند.

وی با بیان اینکه نکاتی که مقام معظم رهبری در پاسخ به نامه رئیس جمهور تاکید کردند باید مورد توجه قرار گیرد، اظهار کرد: متن توافق باید با دقت مورد بررسی و توجه قرار گیرد. تعدادی از کشورهای مذاکره کننده بدعهد هستند و باید مراقب باشیم که دشمن دست از پا خطا نکند.

آیت‌الله حسینی بوشهری تاکید کرد: همان گونه که مقام معظم رهبری فرمودند، ملت و مردم ما باید انسجام خود را حفظ کنند تا در فضای آرام بتوانیم به اهداف نظام برسیم.

وی مذاکره با کشورهای غربی را تنها منحصر به مذاکرات هسته‌ای دانست و افزود: مقام معظم رهبری در پاسخ به سئوال دانشجویی که از ایشان در مورد نحوه برخورد با مستکبران بعد از مذاکرات هسته‌ای پرسید، فرمودند ما که نمی‌توانیم از آموزه‌های اسلام و قرآن جدا شویم و مبارزه همچنان ادامه خواهد داشت مگر اینکه آنها دست از خوی استکباری خود بردارند.

امام جمعه قم افزود: دشمن اگر به توافق هسته‌ای نمی‌رسید دو راه داشت؛ یکی افزایش تحریم و دیگری حمله نظامی. تحریم‌ها در اراده ملت ایران تاثیر نداشته و از سوی دیگر منافع دشمنان در کل منطقه پراکنده است و شروع جنگ با به خطر افتادن تمام منافع آنها همراه خواهد بود، بنابراین آنها راهی جز مذاکره با جمهوری اسلامی ایران نداشتند.

چرایی توطئه علیه شورای نگهبان

آیت‌الله حسینی بوشهری به فرارسیدن ۲۶ تیرماه روز تاسیس شورای نگهبان اشاره کرد و افزود: شورای نگهبان کلیدی‌ترین نهاد در حفظ و صیانت از اسلامیت جمهوری اسلامی ایران است.

وی اضافه کرد: حضرت امام فرمودند ملت از شورای نگهبان پشتیبانی کند و مقام معظم رهبری تاکید کردند که بود و نبود شورای نگهبان مساوی است با بود و نبود اسلامیت نظام.

مدیر حوزه‌های علمیه کشور معتقد است که به دلیل همین اهمیت شورای نگهبان است که توطئه‌هایی علیه این شورا می‌شود.

این عضو خبرگان رهبری اظهار کرد: اعضای شورای نگهبان به این توطئه‌ها توجه نمی کنند و وظیفه قانونی خود را انجام می‌دهند.

ملت ایران تسلیم خواسته دشمنان نمی‌شود

آیت‌الله حسینی بوشهری به سالروز پذیرش قطعنامه ۵۹۸ اشاره کرد و با طرح این سئوال که چرا ابرقدرت‌ها سراغ پذیرش قطعنامه آمدند؟ گفت: زمانی که دشمن در کشور ما حضور داشت شورای امنیت بی‌تفاوت بود اما در روزهای پایانی جنگ به خاطر ضربات پی در پی رزمندگان به رژیم بعثی مسئله قطعنامه را مطرح کردند.

به گفته امام جمعه قم ملت ما در هر حال ایستادگی می‌کند و تسلیم خواسته دشمنان نمی‌شود.

وی از حضور باشکوه مردم در روز جهانی قدس تقدیر کرد و افزود: شاید برای جهانیان کمی سخت بود که تیم مذاکره کننده ما در حال گفتگو با کشورهای ۱+۵ بود، در عین حال ملت ما در روز جمعه به خیابان‌ها آمد و صدای خود را به جهانیان رساند.

این عضو جامعه مدرسین تاکید کرد: ما نسبت به عملکرد ستمکاران و کفار راضی نیستیم و از هر فرصتی استفاده می‌کنیم تا بر سر آنها فریاد بکشیم.

آیت‌الله حسینی بوشهری افزود: گروه‌های تکفیری و داعشی به جای مبارزه با آمریکا و اسرائیل، مبارزه درون خانواده اسلامی را آغاز کردند تا مسئله فلسطین و قدس به حاشیه برود. ملت ما تمام برنامه ریزی هایی که علیه کشورهای اسلامی می‌شود را توطئه آمریکا و دشمنان می‌داند.

شیوه‌های تحکیم اخوت و برادری در جامعه دینی

امام جمعه قم در تشریح شیوه‌های تحکیم اخوت و برادری در جامعه دینی اظهار کرد: اولین شیوه تحکیم اخوت، ایمان است. انسان‌هایی که برخوردار از ایمان هستند می‌توانند در روابط اجتماعی موثر واقع شوند.

آیت‌الله حسینی بوشهری، ادب معاشرت را یکی دیگر از راه‌های تحکیم اخوت ذکر کرد و گفت: خوشرو، خوش گمان بودن، مصافحه کردن و سلام کردن می‌تواند نقش‌های کلیدی در زندگی ایجاد کند.

مدیر حوزه‌های علمیه کشور، عفو و گذشت را شیوه تحکیم اخوت دانست و گفت: کسانی که اهل گذشت هستند می‌توانند فضای جامعه را تغییر دهند.

وی افزود: در اسلام مجوز داریم که افراد خاص را مجازات کنیم اما در جاهایی می‌توانیم با عفو و بخشش، فضای جامعه را تلطیف کنیم.

آیت‌الله حسینی بوشهری با تاکید بر اینکه چهره رحمانی و غضب اسلام را توامان مورد توجه قرار دهیم، اظهار کرد: داعشی‌ها و تکفیری‌ها چهره‌ای خشن از اسلام به نمایش گذاشتند که تمام دنیا را نسبت به الگوهایی که ارائه می‌دهند به وحشت انداختند.