به گزارش خبرنگار مهر، مرتضی براری بعد از ظهر شنبه در نشست با نخبگان، دانشگاهیان و فعالان حوزه IT با بیان اینکه در حوزه IT در کشور چهار و نیم میلیون دانشجو وجود دارد، اظهار داشت: حدود ۱۰ درصد دانشجویان کشور در حوره کامپیوتر تحصیل می کنند و این حوزه بیشترین میزان دانشجو را به خود اختصاص داده است.
وی با بیان اینکه ۱۷ درصد دانشجویان کشور در ارتباط مستقیم با حوره IT هستند، عنوان کرد: درآمد اپراتور های مخابراتی و مخابرات در سال گذشته حدود ۲۰ هزار میلیارد تومان بوده است که بودجه عمرانی کشور نیز همین عدد و رقم است.
معاون حقوقی، امور دولت و مجلس وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان اینکه سال گذشته هزار و ۸۷۴ میلیارد دلار در آمد اپراتور های مخابراتی دنیا بود و با توجه به اینکه ایران یک درصد جمعیت دنیا را دارد باید ۱۸ هزار میلیارد دلار درآمد معادل ۶۰ هزار میلیارد تومان داشته باشد، بیان کرد: خلق ثروتی که از این بخش در ایران صورت می گیرد یک سوم نرم جهانی است.
براری با بیان اینکه بهترین رتبه ها را در حوزه IT جذب می کنیم اما نقش تحصیل کرده های این رشته آن گونه که انتظار می رود نیست، ادامه داد: باید بررسی کنیم که چه کاری باید انجام دهیم تا خلق ثروت را افزایش و اشتغال ایجاد کنیم.
وی با تاکید بر اینکه برنامه اینست که تا پایان برنامه ششم توسعه ۲۰ هزار میلیارد تومان با همکاری بخش خصوصی در زیر ساخت ها هزینه شود، بیان کرد: سال گذشته در همدان ۱۶۸ میلیارد تومان از سوی شرکت زیر ساخت سرمایه گذاری شد ولی مردم این حس را پیدا نکردند چراکه این سرمایه گذاری مربوط به بخش خصوصی است.
معاون حقوقی، امور دولت و مجلس وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان اینکه در سال ۲۰۱۵ شعار یکی از کشورهای همسایه این بود که موبایل پنجره واحد خدمت شود و هیچ کس از موبایل برای دریافت خدمت جدا نشود، ادامه داد: امسال بهترین زیر ساخت ها در همدان ایجاد شد.
مرتضی براری با اشاره به افتتاح مرکز داده ها در همدان، ادامه داد: با توجه به جغرافیای همدان انتظار می رود همدان را «هاب» منطقه ملی و بین الملی کنیم که در این زمینه باید بخش خصوصی وارد کار شود.
وی با بیان اینکه در دو روز حضور در استان همدان به چند شهرستان سفر کردیم و مهمترین بحث مسئولان استان توسعه اشتغال بوده است که باید در این راستا گام اساسی برداشته شود، بیان کرد: سه محور برای توسعه استان ها در نظر گرفته شده که محور نخست توانمند سازی نیروی انسانی است.
معاون حقوقی، امور دولت و مجلس وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات با تاکید بر اینکه آمادگی داریم با کمک خود شرکت ها در راستای توانمند سازی نیروی انسانی در استان همدان همکاری کنیم، ابراز داشت: محور دوم بحث تولید محتوا است چراکه اکنون اساتید دانشگاه های ایران برای شرکت هایی مانند اپل تولید محتوا می کنند.
براری با بیان اینکه آمادگی داریم مدلی که در آزمایشگاه دانشگاه شریف ایجاد شده در استان همدان اجرا شود، بیان کرد: محور سوم توسعه خدمات الکترونیکی است و این آمادگی وجود دارد که وزارتخانه همکاری لازم را در این بخش داشته باشد.
وی با بیان اینکه باید با ۱۰ تا ۱۵ هلدینگ استان همدان که علاقمند به سرمایه گذاری هستند نشست داشته باشیم تا بتوانیم حداقل ۱۰ طرح را در استان ایجاد کنیم، عنوان کرد: در بخش سلامت، آموزش، الکترونیک و غیره طرح هایی داریم.