اردبیل – رئیس مرکز ملی فرش ایران گفت: بر خلاف رکود سال‌های قبل، از سال گذشته فرش ایران چه در ارزش و چه در وزن ارقام درشت صادراتی را تجربه می‌کند.

به گزارش خبرنگار مهر، حمید کارگر شامگاه یکشنبه در آیین افتتاح نهمین نمایشگاه تخصصی فرش در اردبیل تصریح کرد: در چند سال گذشته فرش دستبافت دوران خوبی را سپری نکرده و عوامل متعدد از رونق بازار داخلی و خارجی آن کاسته است.

وی افزود: از جمله هدفمند سازی یارانه ها، اشباع شدن بازارهای سنتی، تحریم های مستقیم بر واردات فرش از سوی آمریکا و عوامل داخلی موجب شد صادرات فرش تا قبل از سال ۹۳ طی چند سال گذشته روند کاهشی داشته باشد.

رئیس مرکز ملی فرش ایران تصریح کر: در مقابل از سال گذشته فرش ایران ارقام درشت صادراتی را تجربه می کند و این روند نزولی متوقف شده و برعکس سیر صعودی به خود گرفته است.

کارگر با بیان اینکه لغو تحریم واردات فرش دستبافت نیز در مذاکرات طرح شده است، ابراز امیدواری کرد: روند صادراتی فرش ایران بهبود یابد.

وی با بیان اینکه از جمله کشورهای هدف صادرات ما آمریکا بود، اضافه کرد: تا سال ۸۸ نزدیک به ۸۰۰ میلیون دلار صادرات به آمریکا انجام شدکه شامل یک پنجم بازارهای ما است و حذف شدن آن تاثیرات محسوسی در صادرات فرش داشت.

رئیس مرکز ملی فرش ایران با تاکید به ضرورت دقت نظر تولید کنندگان در تصاحب بازار گفت: نباید گمان کرد که با به دست آوردن یک پنجم ذکر شده می توان به وضع مطلوب دست یافت و بررسی ها نشان می دهد تولید و تجارت سنتی بدون نگاه به آموزه های روز راه به جایی نمی برد.

کارگر تاکید دارد که در مدت تحریم ها رقبای فرش ایران بیکار نبوده اند و سلایق بازار نیز تغییر یافته و همین دو عنصر نیاز به نگاه جدید را هم از سوی تولید کنندگان فرش و هم مرکز ملی فرش ایران می طلبد.

وی با بیان اینکه در تفاخر فرش ایران ما حرف برای گفتن داریم اضافه کرد: فرش ایران یک تولید بی نظیر و استثنا است و هیچ صنعتی مانند فرش وجود مختلف آمیزه ای از انواع صفات را ندارد.

این مسئول با تاکید به اینکه قدمت فرش ایران سه هزار سال تخمین زده می شود، اظهار داشت: در این مدت طولانی فرش ایران با اقتضائات، هنر و آداب و رسوم اقوام ایرانی آمیخته شده و ابعاد فرهنگی و اشتغال زایی قابل توجه دارد.

کارگر با تاکید به اینکه فرش از جمله تولیداتی است که با سرمایه اندک حاصر می آید، ادامه داد: فرش دستبافت می تواند به عنصر قابل اتکا در مقابل ضربه های بدخواهان تبدیل شود؛ چراکه بدخوانان وقتی به سرمایه خارجی نیاز داریم به ما ضربه می زنند.

رئیس مرکز ملی فرش ایران با اذعان به اینکه مزایای فراوان فرش دستبافت قابل اتکا است، گفت: چند وجهی بودن آن موجب می شود تولی گری صنعت و معدن به تنهایی کافی نباشد  و به عنوان مثال تبلیغ و معرفی صدا و سیما اهمیت ویژه داشته باشد.

این مسئول از جمله اقدامات مرکز ملی فرش ایران برای حفظ برند فرش را ثبت جهانی آن عنوان و تصریح کرد: در سال ۹۲ در پنج منطقه و در سال ۹۳ در ۱۰ منطقه از کشور از جمله اردبیل فرش بومی مناطق به ثبت جهانی رسید.

وی تقلید دست بافته ها را از یکسو به دلیل زیبایی و اصالت آن پذیرفتنی دانست و افزود: در عین حال برای حفظ برند ثبت ملی و ثبت جهانی پیگیری می شود چرا که این مهم به عنوان اهرم بازدارنده از دست اندازی رقبا جلوگیری خواهد کرد.

برچسب‌ها