سمنان - اشتغال زایی برای مددجویان کمیته امداد یکی از مهمترین وظایف و از دغدغه های این نهاد انقلابی است که در استان سمنان برای سالجاری ایجاد ۷۵۰ شغل را متعهد شده است.

به گزارش خبرنگار مهر، در اوایل دهه ۹۰ بیش از ۲۰هزار مددجوی مستمر، ۱۲هزار خانوار تحت پوشش کمیته امداد استان سمنان قرار داشتند اما با سیاست های اشتغالزایی ماخوذه توسط مدیران استانی این نهاد، وعده رسیدن این تعداد به صفر همواره مطرح می شود که این امر نشان دهنده اهمیت پرداختن کمیته امداد امام خمینی(ره) به بحث اشتغال زایی است.

برگزاری کلاس های آموزشی مشاغل مانند قالیبافی، چرخ کاری، صنایع دستی، مهارت هایی مانند پرورش گلخانه ای، قارچ، معرفی برای اخذ تسهیلات، اردوهای آموزشی و ... از جمله راهکارهای کمیته امداد استان سمنان برای کاهش بیکاری در بین افراد تحت پوشش است.

از سوی دیگر اشتغالزایی برای تعدادی از مددجویان باعث خروج این هم استانی ها از لیست افراد با نیاز مالی می شود، لذا این امر سبب می شود تا فرصت برای رسیدگی بهتر به مابقی افراد موجود در لیست انتظار فراهم شود. به نظر می رسد این مهم یکی از سیاست های عمده کمیته امداد امام خمینی(ره) در کشور و استان سمنان باشد چرا که امروز مشکلات عدیده مالی برای همه نهادهای دولتی موانعی را ایجاد کرده اند.

همچنین اثر بعدی افزایش لیست خروجی های مددجویان کمیته امداد، جدای از کاهش هزینه های این نهاد، ارتقا و بهبود کیفیت کمک رسانی به مابقی مددجویان است. قطعا زمانی که اعتباری برای استمداد از ایتام ابلاغ می شود، توزیع آن بین چند صد نفر آثار کیفی بهتری از توزیع آن در بین چند هزار نفر دارد که باید به این امر نیز توجه کرد.

پس می توان با توجه با این موارد به اهمیت پرداختن به اشتغالزایی در کمیته امداد استان سمنان بیش از پیش پی برد اما سوال اساسی در این بین آن است که این نهاد در اجرای این سیاست ها تا چه اندازه موفق عمل کرده است، برای پاسخ به این پرسش با محمد بلوچی، معاون خودکفایی و اشتغال زایی کمیته امداد امام خمینی(ره) استان سمنان به گفتگو نشستیم.

*برای شروع از تلاش های این نهاد برای رفع بیکاری مددجویان بفرمائید؟

تعهد ایجاد ۷۵۰ فرصت شغلی برای مددجویان تحت پوشش این نهاد با ۱۸۳ میلیارد ریال اعتبار از محل منابع بانکی و امدادی نخستین موردی است که باید به آن اشاره کرد. همچنین باید گفت خوشبختانه تا خردادماه سالجاری از سوی کمیته امداد امام خمینی(ره) استان سمنان ۷۰ شغل برای متقاضیان دارای شرایط ایجاد شده است. لذا قرار است ۵۴۷ مورد از مجموع ۷۵۰ شغل تعهد شده، در قالب خودکفایی، ۱۵ طرح کار انگیزی، ۱۵۰ طرح توان افزایی و  ۳۸ طرح در قالب کارآفرینی ایجاد می شود.

طرح های آموزشی فنی و حرفه ای برای مددجویان مشارکت سه هزار و ۵۶۰ مددجو را در خود دیده است که ۹۰۰ نفر در قالب آموزش مهارتی و یکهزار و ۸۶۰ نفر در قالب آموزش های پایدار سازی و توسعه در این دوره ها شرکت کرده اند همچنین کمیته امداد استان سمنان، برای ۱۹۷ نفر کارآموزی، ۲۲۷ نفر در قالب حرفه آموزی دانش آموزی، ۳۰۰ نفر کاریابی مددجویان و ۷۶ نفر تعامل و حمایت از کارفرمایان دوره های اموزشی تخصصی را برگزار کرده است هرچند دوره های آموزشی مذکور نیازمند ۴.۵ میلیارد ریال اعتبار هستند که خوشبختانه برگزاری منظم و به موقع دوره های آموزشی ویژه مددجویان به خوبی در دستور کار کمیته امداد امام خمینی(ره) استان سمنان قرار دارد.

یک هزار و ۱۱۹ طرح اشتغالزایی در سال گذشته انجام شده است این طرح ها در قالب کار انگیزی، توان افزایی، خودکفایی و تبدیلی در زمینه های کشاورزی و باغداری، دامپروری، شیلات، صنایع دستی، فعالیت های صنعتی و معدنی و خدمات در سال گذشته اجرایی شد همچنین مبلغ هزینه شده برای اجرای این طرحها را بالغ بر ۱۰۱ میلیارد ریال برآورد می شود اما از مجموع طرح ها ۱۸۱ طرح مربوط به کارانگیزی، ۱۲۶ طرح توان افزایی، ۸۱۲ طرح خودکفایی و ۱۵۰ طرح تبدیلی بوده است ناگفته نماند که سامانه هوشمند از سال گذشته بر روند فعالیت مددجویان در اشتغالزایی از جمله راستی آزمایی و ...نظارت دارد.

*سامانه یکپارچه اشتغالزایی چه آثاری دارد؟

یکی از برنامه های این نهاد توانمند سازی خانواده های تحت پوشش از طریق ایجاد مشاغل است همچنین نظارت بر چگونگی اجرای طرح ها یکی از مواردی است که می تواند در موفقیت کار مددجویان اثر مثبت داشته باشد لیکن نظارت دقیق بر روند فعالیت مددجویان در اشتغالزایی از مهمترین اهداف برای راه اندازی سامانه هوشمند است، درباره سامانه این را نیز باید گفت که تاکنون در پنج استان کشور این سامانه راه اندازی شده و سمنان ششمین استان کشور در این بخش است، این مهم نقش بسزایی در رشد اقتصادی تولیدات مددجویان با استفاده از ایجاد بازارچه های فصلی و بازار فروش تولیدات مددجویان خواهد داشت.

می توان گفت سامانه ناظر بر مددجویان و ناظران نیز راه اندازی شده است و ناظران، با استفاده از تبلت و از طریق جی پی اس مکان یابی می شوند و از طرح ها نظارت و اطلاعات ثبت و ضبط شده را به صورت هوشمند به اطلاعات سامانه مرکز ارسال می کنند.

ایجاد زمینه خود اتکایی، افزایش سلامت و عزت نفس در فرآیند توانمند سازی مددجویان است؛ اشتغالزایی مولد و غیر مولد در دستور کار کمیته امداد قرار دارد همچنین زنان و جوانان سرپرست خانوار از نظر روحی و روانی مورد پشتیبانی قرار می گیرند چرا که ما معتقدیم احساس وجود دستی حامی بر روی سر یک سرپرست خانوار، احساسی زیبا است لذا در راستای این امر گروه های کار انگیزی، توان افزایی و خودکفایی در این کمیته مشغول به فعالیت هستند از سوی دیگر با برگزاری کلاس های آموزشی و معرفی مددجویان به مراکز آموزش فنی و حرفه‌ای و صنایع دستی می توان در خدمت رسانی به این هم استانی ها اقدام کرد.

*درپایان پیرامون مشاوره های شغلی ویژه مددجویان توضیح بفرمایید؟

ارائه مشاوره‌های شغلی لازم در زمینه احراز فرصت ها و موقعیت های شغلی مناسب، پرداخت تسهیلات اعتباری به نیازمندان به صورت وام های قرض الحسنه دراز مدت، نظارت مستمر بر حسن اجرای طرح های اشتغال و ارائه آموزش های تکمیلی در حین اجرای طرح های اشتغال از دیگر برنامه های کمیته امداد استان سمنان است؛ در این راستا البته اعزام کارجویان و آموزش دیدگان به مراکز استان ها برای بازدید از طرح های موفق از دیگر اقدامت کمیته امداد است برای مثال بازدید از پرورش قارج یا شتر مرغ در سال های گذشته انجام پذیرفته است.

برچسب‌ها