رئیس سازمان پدافند غیرعامل، از تنظیم سند راهبردی پدافند شیمیایی کشور خبر داد و گفت: دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله (عج) به عنوان قطب درمان مصدومان شیمیایی در کشور انتخاب شده است.

به گزارش خبرگزاری مهر، سردار غلامرضا جلالی در مراسم افتتاح فاز ۴ و ۵ اورژانس شیمیایی (NBC) بیمارستان بقیه الله (عج) عمل انقلابی و جهادی را از ویژگی‌های کار سپاه برشمرد و گفت: سپاه پاسداران انقلاب اسلامی این شاخصه مهم را از دوران دفاع مقدس به همراه داشته و دارد.

وی تشکیل پدافند سایبری، پرتویی، زیستی و شیمیایی را از تقسیمات سازمان پدافند غیرعامل عنوان و تصریح کرد: قرارگاه پدافند شیمیایی، مسئولیت مدیریت کنترل و پاسخگویی به پیامدهای حوادث شیمیایی را برعهده دارد.

جلالی با تاکید بر اینکه در حوزه پدافند شیمیایی تلاش کردیم نگاه جامعی را به موضوع داشته باشیم، گفت: حوادث و حمله نظامی جزو ماموریت‌هایی است که در این حوزه باید دنبال شود؛ تشخیص و هشدار، آموزش عمومی و تخصصی، برگزاری رزمایش‌های تخصصی، امداد و نجات، تحقیق و توسعه از محورهای کار در حوزه پدافند شیمیایی است.

وی از تنظیم سند راهبردی پدافند شیمیایی کشور خبر داد و گفت: با تقسیم‌بندهای صورت گرفته پس از بررسی، ارزیابی و شناخت ظرفیت‌های موجود، دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله (عج) به عنوان قطب درمان مصدومان شیمیایی انتخاب شد.

رییس سازمان پدافند غیر عامل کشور راه‌اندازی آموزش‌های تخصصی، بهره‌گیری از تجهیزات و آزمایشگاه‌های تشخیص تخصصی، تولید کتاب و دستورالعمل را از نکات مورد توجه در حوزه پدافند شیمیایی برشمرد و اعلام کرد: در حوزه پدافند غیرعامل پنج دانشگاه کشور به عنوان دانشگاه معین شناخته می‌شوند که در صورت اعلام آمادگی از سوی دانشگاه بقیه الله (عج) ما نیز آمادگی داریم تفاهم‌نامه و برنامه اجرایی با این دانشگاه به عنوان ششمین دانشگاه معین پدافند غیرعامل کشور به امضاء برسانیم.

در این مراسم، سردار اصلانی رئیس دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله (عج) نیز با اعلام گزارشی از اقدامات تحولی دانشگاه گفت: در مراکز درمانی دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله (عج) در ابعاد درمانی طی ۱۰ سال گذشته تعداد عمل‌های جراحی از ۲۰ هزار به بیش از ۴۰ هزار عمل جراحی رسیده است.

وی افزود: تعداد بستری سالیانه در مراکز درمانی دانشگاه نیز از ۳۰ هزار به بیش از ۵۰ هزار رسیده، ویزیت‌های درمانگاهی مراکز درمانی دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله (عج) از ۲۵۰ هزار به بیش از یک میلیون ویزیت رسیده است.

فرمانده دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله (عج) تصریح کرد: تعداد مقاله های دانشگاه در ۱۰ سال گذشته از ۵۰ مقاله به بیش از ۶۰۰ مقاله رسیده است و نتیجه آن هم این است که این دانشگاه به مدت هشت سال رتبه اول جشنواره رازی را کسب کرده است. سردار اصلانی با تاکید بر اینکه با عمل انقلابی و جهادی می‌توان به مرجعیت علمی در دنیا دست یافت گفت:انگیزه الهی، نیت خالص، کمال طلبی و انجام کار با هدف جلب رضای پروردگار اعمال مادی را ارزشمند می‌کند.

سردار عراقی زاده معاون بهداشت و درمان ستاد کل نیروهای مسلح نیز در این مراسم اظهار داشت: شأن تشکیل و راه‌اندازی بیمارستان بقیه الله (عج) در دوران دفاع مقدس بر اساس احساس نیاز برای پذیرش مصدومان شیمیایی بود.

وی افزود: رسالت بیمارستان بقیه الله (عج) در تمامی اسناد بالا دستی نیروهای مسلح و سپاه پشتیبانی از طب رزم در تمامی حوزه ها بود که امروز نیز این مسئولیت و رسالت همچنان در مجموعه دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله (عج) به عنوان قطب ترومای کشور دنبال می‌‌شود.