تعدادي از شركت كنندگان در جشنواره بين المللي طنز كه من با آنها گفت و گو مي كردم ، به دليل وجود تبليغات ضد ايراني در خارج از كشور در ابتدا ي حضور خوددرايران ترسيده بودند.

"حميد آرش آزاد " طنز پرداز تبريزي با بيان اين مطلب به خبر نگار ادبي " مهر"در حاشيه اولين جشنواره بين المللي طنز در ايران كه به همت حوزه هنري برگزار شد ، گفت : بعضي از شركت كنندگان كشور آذربايجان وقتي مي ديدند مردم ريش نگذاشته اند تعجب مي كردند  و فكر نمي كردند در ايران تا حدي آزادي وجود داشته باشد . براي آنها از ايران بسيار بد گفته بودند .
وي گفت : برگزاري جشنواره بين المللي طنز يكي از بهترين دستاوردهايش اين است كه ما با آنها آشنا شديم و آنها با حضور در ايران فهميدند آنچه در مورد ايران و مردم ايران گفته مي شود چندان درست نيست.
نويسنده كتاب طنز « ججخدان چخما بالا» ( پاتو از خط بيرون نزار ) به زبان آذري در مورد وضعيت طنز در ايران اظهار داشت : اكنون طنز در ايران روز به روز بهتر و شكوفا تر مي شود. طنز اجتماعي و سياسي در آثار منتشر شده در نشريات و كتابها بيشتر به چشم مي خورد . اما درشهرتبريز وضعيت طنز چندان مناسب نيست . در همين زمينه هفته نامه طنز« جوالدوز» به خاطر خود خواهي بعضي از مسوولان در شهر تبريز بسته شد . متاسفانه بعضي از مردم و مسوولان نمي توانند با طنز ارتباط برقرار كنند  به همين دليل طنز و كاريكاتور را به معني توهين و اهانت به خود حساب مي كنند.
وي گفت : من طنز نويسم و خودم مشاهده كرده ام بسياري از مسوولان در شهرستانها به دليل برداشت اشتباه از بعضي هنرها رفتار درستي با آن ندارند و در اين زمينه مي توان به طنز در شهر تبريز اشاره كرد. البته يكي ديگر از دلايل برخورد خوب نداشتن با هنر طنز به دليل انتقادي بودن اين هنر است ، چون خيلي از مسوولان و مقامات انتقاد پذيرنيستند.