پلدختر - رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان پلدختر از آتش سوزی ۲۵ هکتار از جنگلها و مراتع بهشت کوه منطقه کرکی میانکوه غربی بخش مرکزی این شهرستان خبرداد.

به گزارش خبرنگار مهر، عابدین میردریکوندی ظهر پنج شنبه در جمع خبرنگاران شهرستان پلدختر اظهار داشت: در آتش سوزی جنگلها و مراتع بهشت کوه پلدختر که از یک شنبه شب ساعت ۲۱ تا ساعت ۲۲ دوشنبه شب به مدت ۲۵ ساعت ادامه داشت ۲۵ هکتار از جنگلها و مراتع منطقه در آتش سوخت.

وی افزود: این آتش سوزی که در اثر بی احتیاطی عوامل انسانی رخ داده بود با تلاش های ماموران یگان حفاظت منابع طبیعی، نیروهای محلی و مردمی، و همکاری اداره محیط زیست، جهاد کشاورزی و ستاد اطفای حریق شهرستان، مهار شد.

وی گفت: علت این آتش سوزی عامل انسانی بوده و موضوع در دست بررسی است تا بتوان عامل انسانی آن را شناسایی کنیم.

میردریکوندی از مردم و اهالی ساکن در شهرستان خواست از برافروختن هرگونه آتش در داخل جنگل و یا نزدیک درختان به طور جدی خودداری کنند زیرا وجود گیاهان خشک در منطقه و گرمای هوا دو عامل اصلی طبیعی وقوع آتش سوزی در جنگلها و مراتع هستند.

رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری پلدختراز اهالی خواست در صورت مشاهده هرگونه آتش سوزی در مناطق این شهرستان مراتب را به این اداره اطلاع دهند.

بنابراین گزارش آتش سوزی های گسترده در جنگلها و مراتع استان لرستان در حالی رخ می دهد که طی چهار سال اخیر بخش عمده ای از عرصه های جنگلی استان به دنبال آتش سوزی های متعدد از دست رفته است.

مطابق آمار اعلامی از سوی استاندار لرستان در سال ۹۰ شش هزار و ۸۴۲ هکتار، در سال ۹۱ حدود هزار و ۲۵۶ هکتار، در سال ۹۲ حدود دو هزار و ۶۱۹ هکتار و طی سال گذشته نیز ۵۸۱ هکتار از جنگلهای استان دچار آتش سوزی شده اند.

همچنین میزان خسارت به جنگلهای لرستان بر اثر آتش سوزی طی امسال را هزار و ۷۱۴ هکتار بوده تا به طور میانگین سالانه دو هزار و ۶۰۰ هکتار از جنگلهای استان دچار آتش سوزی شوند.

این سخنان در حالی مطرح می شود که وقوع آتش سوزی های گاه و بیگاه در عرصه‌های جنگلی و مرتعی، چرای بی‌رویه دام، تعرض به عرصه های طبیعی و تغییر کاربری‌ها، خسارات خشکسالی و ریزگردها، اجرای پروژه های عمرانی و غیرکارشناسی هر کدام زخمی را بر تن زاگرس زده‌اند تا به گفته سید محمد قاسمی دبیر کارگروه صیانت از جنگلهای لرستان سالانه ۱۲ هزار هکتار از جنگلهای لرستان نابود شود.

مطابق بررسی های صورت گرفته عامل انسانی در صدر دلایل آتش سوزی جنگلهای لرستان قرار دارد به طوریکه به گفته مدیرکل منابع طبیعی لرستان ۹۰ درصد آتش سوزی ها توسط عامل انسانی در جنگلهای لرستان رخ می دهد.

بنا بر بررسی های صورت گرفته سه دلیل اختلاف کشاورزان و دامداران، بی‌احتیاطی گردشگران و آتش زدن «پس چر» مزارع از عوامل آتش سوزی‌ها در سطح جنگلها و مراتع استان لرستان است.

این وضعیت در حالیست که فرمانده یگان حفاظت سازمان جنگل ها و مراتع گفته است که میزان آتش سوزی در جنگل ها و مراتع کشور در بهار سال جاری در استانهای فارس، کرمان و لرستان بیشتر از سایر مناطق کشور رخ داده است.

استان لرستان به عنوان بام طبیعت ایران میزبان یکی از غنی ترین رویشگاه های اصلی گونه منحصر به فرد بلوط در غرب کشور است که از لحاظ وسعت جنگل بعد از استان های فارس و خراسان جنوبی در رده سوم کشور قرار گرفته است.

همچنین جنگلهای استان لرستان در بین استانهای زاگرس نشین بعد از استان فارس در رده دوم قرار دارد.

برچسب‌ها