دهلران - معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا با اشاره به اینکه آبرسانی سیار به پنج هزار روستای کشور انجام می شود، گفت: شش هزار میلیارد تومان برای حل مشکلات آب روستایی در کشور نیاز است.

به گزارش خبرنگار مهر، رحیم میدانی عصر پنجشنبه در حاشیه بازدید از سد دویرج شهرستان دهلران گفت: در حال حاضر دو استان کرمان و بندرعباس بیشترین مشکل آب شرب در کشور دارند.

وی اظهار داشت: در کشور حدود پنج هزار روستا مشکل آب شرب دارند که به وسیله آبرسانی سیار آب آشامیدنی آنها تامین می شود و برای حل مشکلات آب شرب روستایی کشور شش هزار میلیارد تومان در سه سال نیاز است.

میدانی تصریح کرد: خوشبختانه دولت توجه خوبی به آب شرب شهری و روستایی در سطح کشور داشته به طوریکه امسال برای تامین آب شرب روستاها نزدیک به یک هزار و ۹۰۰ میلیارد تومان در قانون بودجه اعتبار پیش بینی شده است.

معاون وزیر نیرور عنوان کرد: متاسفانه در سال ۹۲ این عدد صفر بود یعنی فاقد ردیف ملی بود، سال ۹۳ حدود ۲۰۰ میلیارد تومان پیش بینی شد و امسال با توجه دولت و کمک مجلس این عدد به یک هزار و ۹۰۰ میلیارد تومان رسید، ۵۰۰ میلیون دلار نیز از صندوق توسعه ملی نیز برای این مهم منظور شد که این هنوز مراحل خود را طی می کند.

میدانی گفت: بیشتر روستاهای کشور مشکل آب شرب دارند که  بخشی از آنها مربوط به خشکسالی و اثرات آن بر چشمه ها و قنوات است.

کاهش بارندگی ها در کشور

وی تصریح کرد: ۱۹ سال است که در یک دوره خشکسالی مواجه شدیم و تا امروز میانگین بارش کل کشور ۱۸۹ میلی متر است که در مقایسه با سال گذشته ۱۳ درصد و نسبت به دراز مدت ۲۱ درصد کاهش بارش داشتیم.

وی گفت: مناطق غربی و جنوبی غرب کشور وضعیت بدتری دارد به طوریکه نسبت به میانگین کشوری حوزه آبریز خلیج و دریای عمان ۳۸ درصد کاهش بارندگی داریم.

معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا تصریح کرد: این بارش ها نسبت به دراز مدت از جمله در استان ایلام نیز در شرایط بد و استان هرمزگان دارای بدترین وضعیت است و حدود ۶۰ درصد کاهش بارندگی دارد.

میدانی اظهار داشت: بر اساس بررسی ها  ما در مقابل ۱۰ درصد کاهش بارندگی، ۲۰ درصد کاهش روان آب داریم.

وی گفت: چاه ها نیز به دلیل افت سطح آب کیفیت خود را از دست داده اند، در بخش کیفیت تصور نشود که مردم از آب شرب غیر بهداشتی استفاده می کنند و لب شوری آب به معنای آلودگی نیست بلکه آبی که وزارت نیر در اختیار مردم قرار می دهد به لحاظ بهداشتی کاملا استاندارد است.

معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا با اشاره به وضعیت آب پشت دویرج با توجه به خشکسالی ها گفت: ورودی آن نسبت به آبی که این سد قرار است متوسط برای ما تنظیم کند یعنی ۱۳۰ میلیون متر مکعب، امسال ورودی آن حدود ۵۰ میلیون متر مکعب بوده که نسبت به سال گذشته کاهش چشمگیری داشته است و برای بخش کشاورزی این نوسانات یعنی تغییر بارش و روان اب قابل پیش بینی است.

وی اظهار داشت: در شهرستان دهلران در آینده هم می توان از طریق سامانه گرمسیری تامین آب شود و هم از سد دویرج استفاده کرد و گزینه های مختلفی در اختیار است.

میدانی افزود: الان از لحاظ فناوری ما مشکل ۳۰ سال گذشته نداریم و اگر تصمیم بگیریم از سد دویرج آب شرب را تامین کنیم که دارای «ای سی» ۳۵۰۰ است که مناسب آب شرب نیست و از طریق تجهیزات کاهنده در کشور مشکل نداریم، به طوریکه حتی آب دریا را هم شیرین می کنیم و در دهلران به لحاظ آب خام گزینه های زیادی داریم و مطالعه استانی در این زمینه انجام شده است.

وی ادامه داد: در استان ایلام و شهرستان دهلران ما مشکل جدی برای تامین آب شرب شهری و روستایی نداریم و در امر کشاورزی بخشی است که بر اساس طراحی ها با نوسانات رودخانه ای مواجه هستیم که کشاورزان خود را با شرایط تطبیق می دهند ولی در آب شرب مسئله مهم است.

۱۲۲ میلیارد تومان برای آبرسانی به شهرستان دهلران

فرماندار دهلران نیز در حاشیه این بازدید گفت: خوشبختانه دولت تدبیر و امید تلاش های خوبی درخصوص پروژه های آب شهرستان دهلران داشته است.

امید علی سبزی اظهار داشت: امسال حدود ۱۲۲ میلیارد تومان در حوزه آب شهرستان شامل ۴۰ میلیارد در شبکه دشت عباس، ۴۰ میلیارد در سد دویرج و ۴۲ میلیارد تومان هم در سد میمه هزینه می شود.

وی افزود: در زلزله سال گذشته شبکه های آبی و خطوط انتقال دچار خسارت شدند که نیازمند توجه دولت است.

سیزی گفت: در شهرستان دهلران چندین روستا مشکل آب شرب دارند که باید تلاش شود مشکل آب شرب آنها که به وسیله آبرسانی سیار صورت می گیرد حل شود.