به گزارش خبرگزاری مهر، حسن لاسجردی در گفتگو با برنامه «بدون خط خوردگی» رادیو گفتوگو، در مورد چالش های سیاسی منطقه خاورمیانه و جایگاه عربستان در این ارتباط اظهار کرد: از دوران جنگ سرد یک رقابت نانوشته ای بین دوکشور ایران و عربستان به وجود آمد. در آن زمان به دلیل تفاوت نگاه دو کشور در مورد حاکمیت، این رقابت وجود داشت و بعد از انقلاب اسلامی با توجه به اینکه تفاوت نگاه ها عمیق تر شد این بحث نیز پررنگ تر شد.
وی با بیان اینکه بعد از گذشت بیش از سه دهه از پیروزی انقلاب اسلامی این رقابت منطقه ای عریان تر شده است، افزود: در دوران جنگ سرد هر دو کشور در بلوک غرب قرار داشتند و از نظر تسلیحاتی توسط غرب تغذیه می شدند و در جاهایی منافع آن ها مشترک بود ولی در حال حاضر به دلیل اختلافات و تفاوت نگاه ه هایی که وجود دارد این رقابت عریان تر شده است.
لاسجردی با بیان اینکه بعد از وقوع بیداری اسلامی در منطقه، عربستان در دو سه سال اخیر تلاش کرده که جلوی این تحول را بگیرد و یا آن را به نفع خود مصادره کند، ادامه داد: عربستان میداند که منطقه دارای قابلیت دگردیسی است و می خواهد جلوی این کار را بگیرد، چراکه برای آن کشور مهم است که همچنان در منطقه میدان داری کند.
این کارشناس مسائل خاورمیانه با بیان اینکه عربستان در دو سه سال اخیر به این نتیجه رسیده که وزنه اش در منطقه به مانند قبل نیست و اگر در قبل می توانست با پول بسیاری از مسائل را مدیریت کند اکنون توان این کار را ندارد، تصریح کرد: از دیگر سو یک دعوای فرسایشی بین شاهزادگان نسل جدید و قدیم در عربستان به وجود آمده است و ورژن جدیدی از حاکمیت در عربستان که بعضا بسیار تند رو هستند بر سر کار آمده اند.
وی با بیان اینکه عربستان سعودی در چند سال اخیر در منطقه به دنبال این بوده که یکسری کانون ها را مدیریت کند تا شخصیت خود در منطقه را حفظ کند ولی به این اهداف نرسیده است و اکنون خود را در چالش و رقابت درون منطقه ای می بیند، تاکید کرد: عربستان هر تحولی در منطقه را به ضرر خود میداند و در این راستا می خواهد از ایجاد تحول در منطقه جلوگیری کند.
لاسجردی در پایان تاکید کرد: عربستان با توجه به جایگاه اش به دنبال حفظ وضع موجود در منطقه است و برای این کار دست به هر اقدامی حتی حمله به یمن زده است.