کرج - وزیر جهاد کشاورزی گفت: در بخش تحقیقات در حوزه کشاورزی باید آینده نگر باشیم و با ارائه برنامه های بلند مدت از بروز هر گونه مشکل جلوگیری کنیم.

به گزارش خبرنگار مهر، اولین جشنواره معرفی ارقام زراعی و باغی صبح یکشنبه با حضور وزیر جهادکشاورزی، نماینده ولی‌فقیه در وزارت جهاد کشاورزی، استاندار البرز و جمعی از مدیران حوزه کشاورزی کشور و استان و همچنین محققان و پژوهشگران حوزه بذر و نهال در موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر واقع در کرج برگزار شد.

محمود حجتی به چالش های پیش روی دولت و کشور اشاره کرد و گفت: با مدیریت های رهبر معظم انقلاب، پیگیری های رییس جمهور و تلاش های تیم مذاکره کننده هسته ای توافقی صورت گرفت که در مرحله نخست موفقیت نصیب ایران شد.

وی در ادامه به جوسازی سیاسی اشاره کرد که به ناحق در رابطه با ایران اتفاق افتاد و گفت: چالش های پیش روی دولت و کشور از گذشته وجود داشته و از این پس نیز وجود خواهد داشت امیدواریم در مراحل بعدی شرایط برای کشور به طور مفیدی به وجود آید.

حجتی در ادامه به مسائلی از قبیل تورم و رکود اشاره کرد و افزود: تیم اقتصادی دولت تاکنون موفق شده است در زمینه مهار تورم موفق عمل کند و تورم ۴۰ درصدی را به ۱۵ درصد برساند.

اجرای سیستم های نوین آبیاری تنها راه مقابله با بحران کم آبی نیست

وزیر جهاد کشاورزی سال جاری را سالی سخت توصیف کرد و گفت: هیچ سالی پس از انقلاب از نظر مبالغی و درآمدی مانند امسال سخت نبوده است چرا که صادرات نفت کاهش چشمگیری داشته است و از ۱۱۵ دلار به ۵۰ دلار رسیده است.

وی در ادامه سخنان خود به چالش کمبود منابع آبی اشاره کرد و گفت: بحران کمبود آب در حال حاضر چالش بزرگی را برای کشور به وجود آورده است به همین منظور باید با اتخاذ تصمیمات درست از بروز مشکلات جلوگیری کنیم.

حجتی در ادامه گفت: اجرای سیستم های نوین آبیاری تنها راه مقابله با بحران کم آبی نیست و باید برای افزایش بهره وری آب راهکارهای دیگری ارائه شود در این خصوص توسعه فرهنگ نشاء کاری و استفاده از ارقام زودرس می تواند جوابگو باشد.

وزیر جهاد کشاورزی در ادامه افزود: تعامل با کشورهای دیگر در خصوص مقابله با بحران کم آبی و استفاده از دستاوردهای آنها می تواند به عنوان یک رویکرد در دستور کار قرار گیرد چرا که بسیاری از محدودیت ها از میان برداشته شده است.

حجتی به خصوصی سازی تحقیقات در حوزه کشاورزی اشاره کرد و گفت: متاسفانه در این زمینه در سال های گذشته به توفیقاتی دست نیافته ایم و در حال حاضر نیز در مراحال ابتدایی هستیم بنابراین ضرورت خصوصی سازی تحقیقات در حوزه کشاورزی احساس می شود.

حمایت از محققان داخلی در حوزه کشاورزی ضروری است

وی در ادامه موضوع امنیت غذایی را مهم برشمرد و اظهارکرد: بی توجهی به این مسئله می تواند برای هر کشوری چالش ایجاد کند.

وزیر جهاد کشاورزی امینت غذایی را یکی از دغدغه های کشورها دانست و گفت: در این زمینه می توانیم از دستاوردهای جهانی استفاده کنیم چرا که این دغدغه جدی است.

حجتی گفت: باید از ظرفیت‌های موجود استفاده کرد و در صورت استفاده از توان پژوهشگران داخلی می توانیم در حوزه کشاورزی به تحولی بزرگ دست پیدا کنیم.

وی با تاکید بر حمایت از محققان حوزه کشاورزی گفت: محققان داخلی باید مورد حمایت قرار گیرند و در این خصوص توجه به شرکت‌های دانش‌بنیان می تواند انقلابی عظیم در این حوزه ایجاد کند.

وزیر جهاد کشاورزی به رویکرد آینده نگری در حوزه کشاورزی اشاره کرد و گفت: در بخش تحقیقات باید آینده نگری داشته باشیم باید برای ۱۰ سال آینده برنامه ارائه کنیم و همه بیماری ها، آسیب ها و آفت ها را شناسایی کنیم تا بتوانیم در دراز مدت بهترین طرح ها و برنامه ها را برای چالش های پیش رو ارائه کینم.

حجتی به رویکرد «هزینه های تمام شده» اشاره کرد و گفت: در زمینه هزینه های تمام شده در حوزه کشاورزی رنج بسیار می بریم باید در زمینه تحقیقات نیز به این معقوله پرداخته شود.

قرار داد مشارکت با بخش خصوصی برای تولید بذر امضا شد

وزیر جهاد کشاورزی در ادامه با اشاره به اینکه دهه خشکی را کشور پشت سرگذاشته است، گفت: در بارش سالانه ۱۸ درصد از متوسط عقب‌تر هستیم، منابع آبی با کاهش مواجه است و منابع آب زیر زمینی نیز با مشکل جدی رو به رو هستند.

وی به اجرای طرح تعادل بخشی منابع آب زیرزمینی اشاره کرد و افزود: این طرح در دشت های کشور در حال اجرا است امیدواریم پس از اجرای این طرح راه های جبران را پیدا کنیم و در افق ۲۰ ساله بتوانیم این وضعیت را بهبود ببخشیم.

وی گفت: در طرح تعادل بخشی منابع آبی که در برخی از دشت های کشور در حال اجرا است علائم و آثار در رابطه با سطح «ایست آبی» آب مورد توجه و بررسی قرارخواهد گرفت.

گفتنی است، یکی از میهمانان ویژه این جشنواره عباسعلی زالی وزیر جهادکشاورزی دهه ۶۰ کشور بود. وزیر جهاد کشاورزی در این جشنواره از نمایشگاه متشکل از غرفه‌های موسسه تحقیقات کشاورزی دیم کشور، موسسه تحقیقات پنبه کشور، موسسه تحقیقات جنگل ها و مراتع کشور ودیگر غرفه های مرتبط بازدید کرد در این نمایشگاه از ۱۴ دستاورد تحقیقاتی رونمایی شد.

در این جشنواره با اهدای لوح تقدیر از محققان داخلی تجلیل شد و همچنین قرارداد مشارکت با بخش خصوصی در تولید بذر امضا شد.