وزیر نیرو از آغاز به‌کار «گشت‌های بازرسی» در مصرف آب در کلان شهرها خبر داد و با اعلام دلایل خاموشی‌های پراکنده برق، گفت: جیره بندی آب فعلا منتفی است.

به گزارش خبرنگار مهر، حمید چیت‌چیان امروز در نشست خبری درباره دلایل خاموشی‌های پراکنده برق در برخی از شهرهای کشور، گفت: در حال حاضر ظرفیت تولید برق ایران به بیش از 73 هزار و 550 مگاوات افزایش یافته است.

وزیر نیرو با اعلام اینکه در روز بیستم تیرماه سال جاری رکورد پیک مصرف برق با مصرف 50 هزار و 177 مگاوات شکسته شد، تصریح کرد: پیک مصرف برق در سال‌جاری افزایش 3 درصدی داشت، این در حالی است که ظرفیت تولید برق بیش از میزان پیک مصرف افزایش یافته است.

این مقام مسئول، دلیل خاموشی‌های پراکنده در برخی از شهرهای کشور را گرمای شدید هوا و پربار شدن خطوط انتقال و ترانس‌های شبکه برق کشور به ویژه در برخی از استان‌های جنوبی عنوان کرد و افزود: برای تابستان سال جاری هیچ‌گونه قطعی و یا خاموشی پراکنده برق در دستور کار وزارت نیرو قرار نداشته است.

چیت‌چیان در ادامه با اشاره به افتتاح و راه‌اندازی طرح‌های متعدد صنایع آب، برق و آبفا همزمان با فرارسیدن هفته دولت، بیان کرد: از این رو در هفته دولت سه واحد نیروگاه تلمبه – ذخیره‌ای سیاه‌بیشه و اولین طرح تامین آب نیروگاه‌های برق با استفاده از انتقال پساب شهرها در نیروگاه مفتح همدان به طور رسمی در مدار بهره‌برداری قرار می‌گیرد.

«گشت‌های بازرسی» آبی آغاز به‌کار کردند

وزیر نیرو در ادامه در خصوص ایجاد و تشکیل پلیس آب در کشور، توضیح داد: در شرایط فعلی برنامه‌ای به منظور راه انداختن پلیس آب نداریم، اما یکسری گشت‌های بازرسی در مصرف آب در کلانشهرهای کشور فعالیت‌های خود را آغاز کردند.

این مقام مسئول با یادآوری اینکه ایجاد پلیس آب نیاز به یک تشکیلات منسجم‌تری دارد، بیان کرد: تاکنون برنامه‌ای برای ایجاد پلیس آب تعریف نشده اما این به آن معنی نیست که در آینده نزدیک ساختار جدیدی تحت عنوان «پلیس آب» به منظور مدیریت مصرف آب در کشور فعالیت‌های خود را آغاز خواهند کرد.

وی در ادامه با اشاره به افزایش 17 برابری اعتبارات تعادل‌بخشی به منابع آب زیرزمینی کشور، گفت: در شرایط فعلی براساس مصوبات شورای عالی آب، انتقال آب از یک حوضه آبخیز به حوضه دیگر ممنوع شده است.

چیت‌چیان با یادآوری اینکه در شرایط فعلی دخل و خرج صنایع آب و برق در کشور فاصله معناداری با یکدیگر دارند، تاکید کرد: توسعه شبکه تولید، انتقال و توزیع آب و برق کشور با مشکلات متعدد مالی و اعتباری روبروست اما پیش‌بینی می‌شود با افزایش اعتبارات در قالب لایحه بودجه قانون سال آینده مشکلات مالی به حداقل کاهش یابد.

وی، حجم بدهی های برقی وزارت نیرو به پیمانکاران، سازندگان، مشاوران و نیروگاه‌های بخش خصوصی را حدود 15 هزار و 500 میلیارد تومان اعلام کرد و افزود: علاوه بر این حجم بدهی‌های وزارت نیرو به پیمانکاران و سازندگان صنعت آب هم به بیش از پنج هزار میلیارد تومان رسیده است.

وزیر نیرو با بیان اینکه در آغاز به کار دولت تدبیر و امید، حجم بدهی‌های برقی وزارت نیرو حدود 20 هزار میلیارد تومان بوده است، اظهارداشت: هم‌اکنون حجم بدهی‌ها کاهشی 4500 میلیارد تومانی پیدا کرده است.

این عضو کابینه دولت با تاکید بر اینکه اگر حجم اوراق سررسید شده مشارکت را هم در محاسبه بدهی‌های وزارت نیرو گنجانده شود، حجم کل بدهی‌ها به 30 هزار میلیارد تومان افزایش می‌یابد، تصریح کرد: با این وجود قصد داریم با انتشار اوراق مشارکت، اسناد اعتباری اسلامی و صکوک اجاره از بدهی‌ها را به حداقل کاهش دهیم.

جیره‌بندی آب منتفی شد

چیت‌چیان با اشاره به منتفی شدن جیره‌بندی آب در کشور، گفت: از ابتدای فصل تابستان تاکنون با وجود گرمای شدید هوا و افزایش مصرف آب، اما هیچ‌گونه جیره‌بندی و یا اعمال محدودیت در مصرف آب برای مشترکان شهرهای کشوراعمال نشده است.

وزیر نیرو با اشاره به برطرف شدن مشکل آبرسانی به سنندج، تصریح کرد: اما هم‌اکنون تامین آب برخی از شهرهای جنوب کشور به ویژه بوشهر، بندرعباس و کرمان با محدودیت‌ها و چالش‌هایی روبرو است.

چیت‌چیان با اعلام اینکه برای تابستان سال‌جاری در سه نقطه از کشور شامل استان‌های مازندران، تهران و خوزستان یکسری خاموشی‌های پراکنده برق اعمال شد، اظهار داشت: علت این خاموشی‌ها به دلیل گرمای شدید هوا و وجود محدودیت‌هایی در ظرفیت انتقال برق بوده و هیچ‌گونه کمبود برقی برای تابستان سال جاری وجود نداشته است.