به گزارش خبرنگار مهر، محمود گودرزی، وزیر ورزش و جوانان در نشست خبری بعد از ظهر امروز در این وزارتخانه در پاسخ به سوال خبرنگار مهر در این باره که به عنوان وزیر ورزش و جوانان چه اقداماتی از سوی وی برای تقویت جایگاه جوانان در وزارت ورزش و جوانان صورت گرفته ، گفت: من پیشنهاد تفکیک وزارت ورزش و جوانان را مطرح کردم که میسر نشد.
وی افزود: در سه پیشنهادی که اکنون در مقابل طرح تفکیک مطرح است یک پیشنهاد مربوط به افزایش سهم جوانان در بودجه وزارت ورزش است. بر این اساس سهم جوانان از حوزه ورزش هم تفکیک خواهد شد و هم افزایش می یابد.
وی ادامه داد: در حوزه جوانان در آن زمان که سازمان ملی جوانان بود ۴۰ میلیارد اعتبار وجود داشت که ۳۲ میلیارد صرف حقوق و دستمزد کارکنان می شد و ۷ میلیارد خرج جوانان بود و اکنون نیز رقم بودجه برای جوانان همین عدد است که وقتی آن را در مجلس مطرح کردیم باعث تعجب نمایندگان شد.
وزیر ورزش و جوانان در پاسخ به سوال دیگری درباره تفکیک وزارت ورزش از جوانان عنوان کرد: این طرح هنوز به طور قطعی منتفی نیست. آخرین تصمیم مربوط به کمیسیون اجتماعی دولت بود که در این کمیسیون با انفکاک مخالفت کردند و پیشنهادی برای ارتقاء جایگاه مطرح شد که سه پیشنهاد وجود داشت و قرار بود دیروز این پیشنهادات در دولت مطرح شود که فرصت نشد و امیدواریم در جلسه یکشنبه مطرح شود البته رویکرد عمومی دولت بر عدم تفکیک است.
گودرزی تصریح کرد: کلیه مواردی که به عهده وزارت ورزش گذاشته شده بود تغییر کرده به طور مثال پرداخت وام از مسئولیت های بانک ها بود یا مساله مسکن که در این راه بر اساس این پیشنهادات تغییراتی ایجاد شده، اما به هر حال باید در دولت تصحیح شود.
وی درباره مساله هویت جوانان نیز اظهار کرد: من چنین چیزی را مطرح نکردم که مشکل هویت در جوانان وجود ندارد بلکه گفتم این مساله، بحران نیست. هویت به دو دسته تقسیم می شود هویت فردی و اجتماعی که هویت فردی برداشت فرد از خود است و هویت اجتماعی جایگاهی که فرد احساس میکند در اجتماع دارد. هویت فردی به این مفهوم است که فرد چگونه خود را می بیند. بنده گفتم که تفاوت های عمده ای بین بخش فردی و اجتماعی وجود دارد ، اما هویت جمعی نگاه به انسجام ملی است.
در ادامه این نشست، محمدرضا رستمی، معاون امور ساماندهی وزارت ورزش و جوانان درباره اولویت های وزارت ورزش و جوانان خاطرنشان کرد: سه اولویت در حوزه جوانان در دو سال آینده دنبال خواهد شد. اولویت اول حوزه جوانان توانمندسازی است که در کنار دانشافزایی نیازمند توانمندسازی هستیم.
وی افزود: در حوزه توانمندسازی نیازمند دو تغییر هستیم که تاکنون به دلیل غیرشفاف بودن وظیفه دنبال نشده است و اکنون نیازمند منابع و بودجه های این امر هستیم.
معاون امور ساماندهی وزارت ورزش و جوانان تصریح کرد: اردوهای جوانان باید سازماندهی شود. اولویت در نهادسازی است. در حوزه نهادسازی، در حوزه مراکز مشاوره ازدواج جوانان و NGOها فعال بودیم که این دو محور باید تقویت شود.
رستمی تصریح کرد: مراکز مشاوره جوانان با کندی کارها را دنبال می کنند که به دلیل مشکلات حقوقی است که به زودی رفع خواهد شد. جوانان برای ازدواج بین ۱۵ تا ۲۰ ساعت آموزش نیاز دارند که بر این اساس نیاز به ۱۴ میلیون نفر مشاوره در سال داریم که مراکز موجود یک بیستم این نیاز را نیز رفع نمی کند.
وی همچنین ادامه داد: موضوع NGOهای جوانان نیز مساله ای جدی است که هم زمینه های فعالیت NGOها اولویت بندی شده و هم شکل گیری شبکه های اجتماعی جوانان در ۱۲ عنوان تعریف شده است. نرخ استاندارد جهانی برای NGOها به ازای هر ۱۰۰ جوان، یک NGOهست که تا پایان سال ۹۵ به ۵ هزار NGO و در نهایت به استاندارد بین المللی خواهیم رسید.
معاون امور ساماندهی وزارت ورزش و جوانان اضافه کرد: در حوزه بین المللی نیز برنامه ها توسعه پیدا خواهد کرد و انجمن دوستی ایران با سایر کشورها جزء برنامه است و اولویت دیگر مربوط به افزایش مشارکت بخش خصوصی و فعالیت های جوانان است.
رستمی همچنین درباره گزارش گیری از سایر دستگاه ها گف: موضوع گزارشگیری از دستگاه های دولتی در دوره سازمان ملی انجام می شد که دارای یک سندیت است، اما بعد از آن تولید گزارش ها ی صوری شدت پیدا کرد.
معاون امور ساماندهی وزارت ورزش و جوانان تاکید کرد: سیاست این دولت دروغ گفتن به جامعه جوانان نیست ضمانت اجرایی که ستاد ملی جوانان باید داشته باشد این است که متناسب با آن دستگاه ها اقدامات صورت گیرد در حال حاضر لایحه تکالیف دستگاه های دولتی در حوزه جوانان در دست تهیه است که در صورت تصویب دولت ستاد ساماندهی می تواند گزارش های دوره ای ارائه کند.