متخصص بيماريهاي كليوي با اشاره به مهمترين علل ابتلا به بيماريهاي كليوي در ايران ، به خبرنگار اجتماعي خبرگزاري مهر گفت: در ايران نيز مانند تمامي كشورهاي ديگر افزايش قند و فشار خون از مهمترين علل بروز بيماريهاي كليوي است.
دكتر بهروز برومند افزود: سوء تغذيه ، كم شدن تحرك ، آلودگي هوا و افزايش اضطراب از بارزترين علل افزايش اين بيماري است.
وي در ادامه گفت: در حال حاضر گروهي از محققان ايراني در صدد هستند با ارايه راهكارهايي ، ضمن شناسايي مبتلايان به اين بيماري به خصوص از طريق انجام آزمايش روي نزديكان و اقوام اين قبيل از بيماران ، راهكارههايي براي مهار و يا حداقل ، كند شدن پيشرفت آن ارايه دهند.
رئيس انجمن نفرولوژي ايران افزود: اين بيماري مختص به رده سني خاصي نيست. از نوزاداني كه به دليل ارثي به اين عارضه دچار شده اند تا افراد مسن ، مي توانند به اين عوارض مبتلا شوند.
وي با اشاره به عوارض جانبي ابتلا به اين بيماري گفت: بر اساس يافته هاي جديد ، ميزان سكته قلبي عروقي در مبتلايان به اين بيماري حدود 10 برابر بيش از ساير شهروندان است.
برومند با اشاره به كمبود امكانات و متخصص در اين زمينه ، افزود: متاسفانه آمار دقيقي در خصوص تعداد بيماران كليوي در ايران وجود ندارد ، بلكه امكانات و متخصصان موجود نيز به هيچ وجه پاسخگوي نيازهاي خيل عظيم اين بيماران نيست.
وي ادامه داد: در ايران تنها 150 پزشك متخصص كليه براي 70 ميليون نفر جمعيت كشور وجود دارد. به عبارتي به ازاي تقريبا هر 500 هزار نفر يك متخصص و اين آمار بسيار ناچيز است.