عضو انجمن راهنمایان گردشگری گفت: فقط لازم نیست از ظرفیت راهنمایان در تورهای گردشگری استفاده کرد. اکنون ۶۰ موزه در تهران راهنمای حرفه‌ای ندارند.

به گزارش خبرنگار مهر، نشست هم‌اندیشی تشکل‌های گردشگری استان تهران پیش از ظهر امروز چهارشنبه هشتم مهر ماه در سالن اجتماعات موزه فرش ایران برگزار شد.

در این برنامه، محمدحسین یزدانی به نمایندگی از راهنمایان گردشگری استان تهران گفت: یکی از معضلاتی که با آن مواجه هستیم، فرآیند اشتغال است. راهنمایان از نسل جوان هستند که وارد بازار راهنمایی تور می‌شوند و سپس وارد فضاهای ناصحیح و غیرحرفه‌ای شده و مشکلاتی را برای خودشان و همکاران دیگر بوجود می آورند.

وی گفت: موضوع قرارداد و بیمه راهنمایان که باید از طریق کارفرمایان آنها انجام شود، مشکلات دیگر راهنمایان گردشگری است. همکاران ما شغل فصلی دارند، زمان‌هایی می‌رسد که آنها کاری انجام نمی دهند. باید برنامه ریزی کرد که از زمان خالی راهنمایان استفاده شود. سازمان میراث فرهنگی در برنامه‌های فرهنگی خود می‌تواند از ظرفیت تخصصی راهنمایان گردشگری استفاده کند.

یزدانی افزود: راه‌اندازی خانه جهانگرد در تهران جدی گرفته شود. انجمن صنفی راهنمایان گردشگری سعی کرد آن را پرورش دهد. اما هیچ وقت به عنوان یک ارگان جدید جدی گرفته نشد. لازم نبود تا شهرداری سازمان گردشگری تاسیس کند و مدیرکل میراث فرهنگی استان تهران را هم برای تایید و حمایت از آن دعوت کند.

عضو انجمن راهنمایان تور گفت: حداقل از ظرفیت راهنمایان در موزه‌ها استفاده شود فقط لازم نیست که راهنمایان گردشگری در تورها فعالیت کنند. ما در تهران ۶۰ موزه داریم که راهنمایان آنها حرفه‌ای نیستند.

یزدان بیان کرد: این انجمن نظارت می‌کند تا در مبادی حرکت تورهای گردشگری راهنمای مجاز وجود داشته باشد. بارها دیده شده که از ۳۷ اتوبوس میدان آرژانتین که قرار بوده مسافر با خود ببرد، تنها دو اتوبوس راهنمای گردشگری داشته است.