به گزارش خبرنگار مهر، یدالله موحد چهارشنبه در نشست هیئتمدیره ستاد مردمی رسیدگی به امور دیه استان کرمان با حضور مدیرعامل ستاد دیه کشور، افزود: در سال گذشته در سطح استان کرمان چهار هزار و ۳۰۰ مورد تصادف وارده به محاکم را داشتهایم که ۳۹ مورد از زندانیان فعلی مربوط به این حوادث بودهاند که امکان استفاده از کمکهای ستاد دیه رادارند.
وی تأکید کرد: در حوزه مهریه با آموزشهای قبل از ازدواج که در کشور بینظیر است، فعالیتهای مراکز مشاوره و مواردی ازایندست شاهد کاهش آمار بودهایم.
وی یادآور شد: در شش ماه ابتدای سال گذشته دو هزار و ۵۷۸ مورد مطالبه مهریه داشتهایم که این تعداد در شش ماه ابتدای سال جاری با ۱۴ درصد کاهش، دو هزار و ۲۲۰ مورد بوده است که این آمار نشان میدهد که فرهنگسازیها و ترویج فرهنگ اسلامی موجب روند کاهشی در این زمینه شده است.
وی به وجود ۱۱۹ مددجوی جرائم غیر عمد مربوط به مهریه در زندانهای استان کرمان اشاره و بیان کرد: امیدواریم که این آمار به صفر برسد.
رئیس هیئتمدیره ستاد مردمی رسیدگی به امور دیه استان کرمان گفت: در شش ماه ابتدای سال گذشته یک هزار و ۶۲۲ مورد مطالبه نفقه را داشتهایم که این تعداد در مدت مشابه سال جاری با ۲۶ درصد کاهش یک هزار و ۱۹۷ مورد بوده است.
رئیس هیئتمدیره ستاد دیه استان کرمان ادامه داد: در حوزه مطالبه طلب ازجمله وجه چک درمجموع شش ماه ابتدای سال جاری ۶۳ نفر وارد زندانهای استان کرمان شدهاند.
وی از فعالیتهای انجامشده در سطح کشور در راستای حبس زدایی تقدیر کرد و گفت: با اصلاح قوانین میتوان این موضوع را در حوزههای مختلف تعمیم داد و برای جرائم سبک از مجازات حبس استفاده نشود.
موحد بر خوداتکایی ستادهای مردمی رسیدگی به امور دیه نیز تأکید کرد و ادامه داد: ستاد دیه میتواند زمینهای را فراهم کند که مددجویان جرائم غیر عمد در زمان حبس آموزشها و کارهایی بر عهده گیرند تا ضمن درآمدزایی و تقویت بنیه مالی این ستاد، آثار فرهنگی لازم را نیز داشته باشد.
وی در ادامه ضمن تقدیر از تلاشهای مدیرعامل و اعضای ستاد دیه استان کرمان، عنوان کرد:در ستاد دیه استان کرمان تلاش زیادی برای ایجاد زمینه آزادی مددجویان جرائم غیر عمد صورت میگیرد که جای تقدیر دارد.
رئیسکل دادگستری استان کرمان یادآور شد: از ابتدای فعالیت ستاد دیه در استان کرمان تاکنون درمجموع زمینه آزادی دو هزار و ۲۶۷ مددجوی جرائم غیر عمد از زندانهای استان کرمان با صرف ۳۴ میلیارد و ۲۸۶ میلیون ریال فراهمشده است.
نقشه راه ستاد دیه در ۱۴ محور تدوینشده است
مدیرعامل ستاد مردمی رسیدگی به امور دیه کشور گفت: نقشه راه ستاد دیه در کشور بر مبنای ۱۴ محور تدوینشده است که اولین نکته آن بهبود فرایندها و روشها درروند رسیدگی به پروندهها است.
سید اسدالله جولایی در ادامه این نشست افزود: دستورالعمل تحقیق نیز در ستاد دیه تدوینشده است که در دست بررسیهای کارشناسی است و پس از تصویب این دستورالعمل، هرگونه پرداخت وجه بر اساس این تحقیقات انجام خواهد شد.
مدیرعامل ستاد مردمی رسیدگی به امور دیه کشور به تدوین ساختار تشکیلاتی ستادهای دیه در راستای تدوین نقشه راه این ستاد نیز اشاره کرد و ادامه داد: با تدوین این ساختار مشخص میشود که بر اساس حجم کاری ستادها به چه تعداد نیرو و امکانات نیاز است.
وی افزود: نرمافزار جامع مالی نیز راهاندازی شده تا عملکردهای مالی ستاد دیه بهصورت روشن و کامل برای ارائه به نهادهای نظارتی و سایر مراجع مربوطه وجود داشته باشد.
وی یادآور شد: ستاد دیه همواره در مسائل مالی کارنامه درخشانی دارد امیدواریم این روند همچنان ادامه یابد.
وی راهاندازی نرمافزار جامع عرفه را از دیگر محورهای نقشه راه ستاد دیه دانست و بیان کرد: باوجوداین نرمافزار افراد میتوانند با مراجعه به سایت ستاد دیه بدانند که مددجویان وارده به زندانها افرادی مستحق هستند یا خیر.
وی، جلب کمکهای مردمی و ساماندهی جشنهای گلریزان را از دیگر محورهای نقشه راه ستاد دیه برشمرد و گفت: نباید فراموش کنیم که ستاد دیه ستادی مردمی است و نباید از راه اصلی خود خارج شود.
مدیرعامل ستاد مردمی رسیدگی به امور دیه کشور افزود: استفاده از موجودی حسابهای ستاد دیه از دیگر بخشهای نقشه راه ستاد دیه است.
وی ادامه داد: اعسار و اخذ نامه از مددجویانی که تمایل به استفاده از کمکهای ستاد دیه ندارند از دیگر محورهای نقشه راه ستاد دیه در کشور است.
وی تصریح کرد: موارد مربوط به بیمهها نیز از دیگر محورهای نقشه راه ستاد دیه به شمار میرود.
جولایی بابیان اینکه ستاد دیه ودیعه ارزشمندی از سوی شهید لاجوردی است که به ما سپردهشده است، ادامه داد: همواره باید سپاس گذار باشیم که خداوند فرصت ارائه کمک به زندانیان را به ما عطا کرده است.
وی اظهار کرد:با کاهش هر یک نفر از آمار زندانها، باری از دوش ستاد دیه برداشته میشود و همواره باید در این زمینه تلاش کرد.
وی عنوان کرد: در کمکهای اعطایی به مددجویان جرائم غیر عمد ضمن آنکه کمک به خود مددجویان، باری از دوش خانواده این مددجویان برداشته میشود که جای تقدیر دارد.
جولایی تأکید کرد: مدیران عامل ستادهای مردمی رسیدگی به امور دیه باید حضور مستمری در زندانها داشته باشند و با مددجویان بهصورت چهره به چهره در ارتباط باشند تا بتوانند خدمات بهتری را به مددجویان جرائم غیر عمد ارائه کنند.