اردبیل – مشاور ارشد صندوق نوآوری و شکوفایی کشور با اشاره به توسعه شرکت‌های دانش بنیان در حوزه سلامت گفت: این شرکت‌ها تاکنون ۳۰ درصد بودجه صندوق نوآوری و شکوفایی کشور را جذب کرده اند.

به گزارش خبرنگار مهر، محمدحسین صادقی بعد از ظهر جمعه در دیدار با استاندار اردبیل و بررسی راهکارهای حمایت از شرکت های دانش بنیان استان اضافه کرد: سایر شرکت های دانش بنیان نیز با بهره گیری از این صندوق تاکنون به دستاوردهای مطلوبی دست یافته اند.

وی با بیان اینکه در اواسط سال ۹۲ تعداد شرکت های فعال دانش بنیان کمتر از ۱۰ مورد بود، ادامه داد: این رقم در پایان همان سال به ۵۰ شرکت و در سال ۹۳ به بیش از هزار و ۳۰۰ شرکت و هم اکنون به رقم هزار و ۶۴۰ شرکت افزایش یافته است.

مشاور ارشد صندوق نوآوری و شکوفایی کشور با اشاره به پیش بینی ۱۵۰ میلیارد تومان معافیت مالیاتی برای شرکت های دانش بنیان تصریح کرد: علاوه بر این معافیت حقوق کمرگی نیز به مدت ۱۵ سال برای این شرکت ها در نظر گرفته شده است.

وی با اشاره به حمایت ویژه این صنودق از شرکت های دانش بنیان کشور بیان داشت: این شرکت ها می توانند طرح های خود را که در حوزه تکنولوژی برتر بوده و رنگ و بوی فناوری دارند و نیز ارزش افزوده زیادی داشته باشند، برای دریافت تسهیلات به این صنودق ارائه دهند.

صادقی با بیان اینکه برای این شرکت ها تا ۳۰۰ میلیون تومان وام قرضا الحسنه با کارمزد چهار درصد و بازپرداخت سه ساله ارائه می شود، متذکر شد: این تسهیلات برای طرح های تجاری سازی و طرح هایی که نمونه سازی صنعتی شده پرداخت می شود.

وی با اشاره به ارائه تسهیلات پنج میلیارد تومانی با کارمزد هشت درصد برای تولید پایلوت این طرح های تجاری به شرکت های دانش بنیان عنوان کرد: پس از موفقیت طرح پایلوت و برای تولید انبوه نیز رقمی بالغ بر ۱۰ میلیارد تومان با کارمزد ۱۴ درصد به این شرکت ها پرداخت می شود.

مشاور ارشد صندوق نوآوری و شکوفایی کشور پرداخت دو میلیارد تومان سرمایه در گردش، سرویس لیزینگ برای مکم به بازار محصولات شرکت های دانس بنیان، کمک های بلاعوض برای انتقال دانش فنی و مشارکت در طرح های فناوری را از دیگر حمایت های این صندوق از شرکت های دانش بنیان دانست.

وی با اشاره به تقسیم بندی این شرکت ها به سه دسته نوپا و یا شرکت های کوچک، شرکت های متوسط با گردش مالی کمتر از یک میلیارد تومان و شرکت های صنعتی بزرگ با فعالیت های فناوری افزود: ۳۰ درصد حجم تسهیلات از رقم ۲۰۰ میلیارد تومان تسهلات مصوب این صندوق به شرکت های نوپا که حدود ۱۵ شرکت می باشد، پرداخت شده است.

صادقی طرح های حوزه فناوری با ارزش افزوده بالا، ویژگی آمایش سرزمینی، اشتغالزایی بالا، حفظ محیط زیست و... در اولویت دانست و بیان داشت: این صندوق در راستای اشتغالزایی از راه فناوری با تاکید بر پرهیز از تولیدات سنتی و خام فروشی تاکید دارد.

وی همچنین با اشاره به فعالیت هشت شرکت دانش بنیان در اردبیل، قطار حرکت این شرکت ها در استان را کند توصیف کرد و یادآور شد: کمبود زیرساخت ها، عدم وجود صنودق نوآوری و شکوفایی، تاسیس دیرهنگام مراکز رشد و پارک و فناوری و... از دلایل این کندی است.

صادقی با بیان اینکه پیش بینی می شد شرکت های دانش بنیان استان اردبیل باید چهار میلیارد تومان تسهیلات از این صنودق درافت کنند، ادامه داد: اما تاکنون ۶۰۰ میلیون تومان تسهیلات از سوی شرکت های دانش بنیان اردبیل جذب شده است.