به گزارش خبرگزاری مهر، در پیام علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به مناسبت آغاز سومین جشنواره بینالمللی فیلم ویدیویی «یاس»، چنین آمده است:
«صد و بیست سال پیش مردم جهان برای نخستین بار تصاویر متحرکی را روی پرده به تماشا نشستند. هیجان حاصل از دیدن اشیاء و انسانهایی که روی پرده حرکت می کنند هنوز هم یکی از هیجان انگیزترین لحظه های تاریخ به شمار می رود. داستان فرار مردمی که با دیدن تصویر قطاری که به سویشان در حرکت بود هنوز هم جذاب است اما این پایان شگفتی های سینما نبوده و نیست. هنوز هم پس از گذشت صد و بیست سال، سینما می تواند شگفتی بیافریند . می تواند تماشاگرانش را بهت زده کند، آنها را همراه کند ، دست خیالشان را بگیرد و پروازشان دهد. هنوز هم می توان کسانی را دید که با شنیدن موسیقی یک فیلم خاطره انگیز ، گویی از زمین کنده می شوند و به دوردست ها سفر می کنند.
امروزه جادوی سینما نه در حرکت اشیا بر روی پرده که در نگاه تیزبین هنرمند سینماگر نهفته است. تماشاگر امروز میانه خوبی با ساده پسندی ندارد . توقعاتش بالا رفته ، زندگی در جهانی که هر روز فناوری جدیدی همه را غافلگیر می کند کار سینماگر را دشوارتر کرده است . سینماگر باید بیش تر از پیش بیندیشد ، تلاش و میان مردم زندگی کند تا بداند تماشاگرش از او چه چیزی را طلب می کند و این رسالت دشواری است که بر دوش سینماگر زمانه ما گذاشته شده است .
در آستانه برگزاری سومین جشنواره بین المللی فیلم ویدیویی یاس آرزومندم که حامیان اصلی این جشنواره که فیلمسازان هستند هرگز دغدغه تماشاگران را فراموش نکنند. سینمای امروز ایران سینمای امید و شکوفایی نسل تازه فیلمسازانی است که افق روشنی پیش رو دارند. امید آن می رود که سالهای بعد، جشنواره فیلم یاس به یکی از مهمترین و تاثیرگذارترین رویدادهای فرهنگی کشور تبدیل شود که از آن پس آن چهره های جدید سینمای کشور نمایان شوند.
لازم می دانم از همه برگزار کنندگان و سینماگران و شرکت کنندگان در این جشنواره صمیمانه تشکر و سپاسگزاری نموده مزید توفیق همگان را از خداوند متعال خواهانم.»
همچنین در پیام حجتالله ایوبی رئیس سازمان سینمایی نیز در آستانه افتتاح جشنواره فیلم «یاس»، میخوانیم:
«این دومین باری است که استان مازندان و این بار شهر زیبای رامسر آغوش مهرش را در ماه مهر به روی یاسهای سینمای ایران می گشاید. جشنواره بینالمللی «یاس» فرصتی است برای ستایش یکسال تلاش سینماگرانی که آوازه هنرشان جهانی شده است. آسمان زیبای استان مازندران ستاره باران است. ستاره های سینمای ایران میآیند. «یاس» گوشه ای از شکوه تمدن ایرانی و اسلامی است. جشنواره جهانی «یاس» فرصتی است برای دیدار. جایی است برای گفت و گو و بهانه ای است برای آشنایی بیشتر با هنرسینما. سینمایی که زبان گویای فرهنگ ماست در جهان. سینماگرانی که سفیران بی ادعای فرهئگ و تمدن ایرانیاند.
خوب میدانیم که فناوری های نوین بسیاری از مرزها را جا به جا کرد. امروز جدایی بین فیلم ویدیویی و سینمایی چندان آسان نیست اما شاید بتوان گفت که سازندگان این دست فیلم ها از آغاز برای خانه ها فیلم میسازنند. آنها نگاهشان به خانههای من و شماست. سینمای خانگی برای خانه هاست. و خانه در فرهنگ ما از واژگان قدسی است. آنها برای رونق بیشتر خانههایمان و برای شادی و نشاط خانوادههامان یکسال کوشیدند. و میوه یکسال تلاششان را در استان مازندران رونمایی می کنند. از پشتیبانان جدی برگزاری جشنواره های بین المللی در شهرها و استانهای ایران بزرگ هستم. ما گوهر سینمای ایران را در جایی رونمایی می کنیم که نخست مردمانش و سپس مدیرانش با همه وجود میزبانی شان را نشان می دهند. برگزاری دومین جشنواره بین المللی یاس تایید این خواست و اراده است. بدان امید که مردم و مدیران بخواهند که یاس در سرزمین سبز مازندران ماندگار شود.
از همه کسانی که کوشیدند تا این جشن باشکوه برگزار شود به ویژه از آقای حسین مسافرآستانه دبیر ارجمند جشنواره و مدیران استان و منطقه سپاسگزارم.»